Deutz D4005 - Wil niet starten na buiten staan

Hallo,

Ik heb een vraagje over mijn deutz d4005. ik heb recentelijk de electra in orde gemaakt en er is een nieuwe accu op de trekker gekomen. nu wou ik mijn trekker starten nadat het gevroren heeft, maar hij start niet. ik heb wel stroom en de accu is goed. bij starten tikt alleen de startmotor, voor de rest gebeurt er niets. (trekker stond buiten)
Wat zal mogelijk de reden kunnen zijn voor het niet willen starten?

Bij voorbaat dank,
Jochem Menting
Jochem Menting

Reacties

Mdbm
Volgens mij is toch de accu te zwak. Heb je de spanning gemeten terwijl je aan het starten was?
stephan-inter
Alleen snel tikken?
Dan is je accu te leeg.
Las dat je elektra vernieuwd had? Mogelijk toch lek stroom
Jochem Menting
Nee heb nog niet gemeten, heb er een massaslot op zitten, dus lekstroom lijkt mij sterk. Kan het niets met de kou te maken hebben?
Wimsumar
Beste Jochum Menting:

Quote Reactie van @Jochem Menting:
Kan het niets met de kou te maken hebben?

De capaciteit van een accu daalt bij vorst met tientallen procenten. Maar naast dat het 'tikken' een kenmerkend symptoom is van een zwakke accu, is het ook een verschijnsel van bedrading die slecht contact maken.
Controleer of de accupoolklemmen vast zitten (misschien een gebroken klem door te vast aandraaien? ) of vervuiling tussen klem en pool, klem en accukabel, o.i.d..
3130ls
Kan je hem starten met een schroevendraaier?anders is je startrelais niet goed van de startmotor. En anders massakabel eens opschuren
Jochem Menting
@3130ls
Misschien een beetje gekke vraag, maar waar op de startmotor moet ik hem starten met een schroevendraaien?

(klik om te vergroten)

nhfendt fan
@Jochem Menting simpel houd de schroefendraaien tegen het ijzer bij het witte rondje wat je ziet en onder bij de blauwe draad
+1
old man jose
@Jochem Menting Ga gewoon eerst even je accu meten zonder en met starten, en probeer daarna alle electra verbindingen die met het starten te maken hebben te controleren.
Daarna kun je nog altijd gaan stunten, verlichting aan en starten val het licht weg accu te zwak. Voltmeter op de plus en min en starten minder als 9 volt accu te zwak. blijft tijdens deze test alles normaal dan kan je startmotor storingen hebben.
3130ls
@Jochem Menting de kleine zwarte draad verbind je met de dikke waarschijnlijk de bovenste..als de startmotor alleen zelf ronddraaid heb je de verkeerde dikke
3130ls
@Jochem Menting je heb zeker maar 1 dikke kabel op de startmotor
Jochem Menting
@3130ls Nee, starten met een schroevendraaier doet ie ook niet
nhfendt fan
@Jochem Menting laad de accu maar bij
Jochem Menting
@nhfendt fan Verlichting wordt niet minder en accu zal het ook niet zijn want met overstarten van andere accu gebeurde er ook niet, buitendien is de accu nog geen maand oud en er zit een massaschakelaar tussen
nhfendt fan
@Jochem Menting en ergens binne zetten waar mogelijk met een kachel erbij zodat evt water / vocht bij de bedrading weg kan scheelt mischien ook nog
+2
Wimsumar
Beste Jochem Menting:

Quote Reactie van @Jochem Menting:
accu nog geen maand oud en er zit een massaschakelaar tussen

Hoe krachtig is de accu volgens het etiket? (Hoeveel Amph en hoeveel c.c.a.).
Overbrug de massaschakelaar eens met een hulpstartkabel (ergens vanaf de trekker naar de min-pool). Het kan zijn dat de massaschakelaar ingebrand is door de zware startstroom (daar zijn die dingen niet echt op berekend) en nu voor grote weerstand zorgt.
3130ls
Zou eens kijken wat er gebeurd als je hem aantrekt.
3130ls
Of de startschakelaar is niet goed.
+1
jammermaarhelaas
Als je het nog niet recent gedaan hebt, dan gewoon even de + en - klem van de startmotor (klemmen waaraan de twee dikke kabels zitten, en ook de klemmen aan deze kabels zelf) schoonmaken (ook als ze er nog mooi uitzien, kan verraderlijk wezen!). Dan weer monteren en lekker dik vaseline er overheen.

En wat ook kan, + en - pool van het relais even nakijken, of de kabelschoentjes nog wel goed contact maken (heb ik hier ook eens gehad).
bas101
Startmotor is waarschijnlijk defect , heb ik gereviseerd liggen , 11 tands .
Jochem Menting
@bas101 Vraagrpijs?
Sojaboontje
@Jochem Menting startmotor hoeft niet defect te zijn ik zou nog even goed gaan testen
bas101
@Jochem Menting € 135 oude graag retour
+4
Jochem Menting
Probleem zit hem in het massoslot, heb er een andere accukabel aan gedaan en nu werkt hij wel.
Bedankt voor de reacties!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 en hebben de trefwoorden startproblemen en buiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!