Loonbedrijf voelt zich bedonderd door Area rond inzet strooiwagens in Hoogeveen

Area Reiniging pleegt contractbreuk door afgelopen weekend slechts vier trekkers en bijbehorend personeel in te huren voor het strooien van Hoogeveen. Dat vindt Loonbedrijf Jansen uit Tiendeveen.
 Loonbedrijf voelt zich bedonderd door Area rond inzet strooiwagens in Hoogeveen (rtvdrenthe.nl)

Area Reiniging pleegt contractbreuk door afgelopen weekend slechts vier trekkers en bijbehorend personeel in te huren voor het strooien van Hoogeveen. Dat vindt Loonbedrijf Jansen uit Tiendeveen.

Nieuwsgrazer

Reacties

radium45
Raar verhaal. Als er geen kans op gladheid was geweest hadden ze niks ingehuurd bij Jansen...
+1
Fendt926Driver
@radium45 klopt. Maar als je een contract opmaakt voor 3 jaar en in een bijzin staat dat de 8 strooicombis maar 1 jaar nodig zijn voel ik al wel wat nattigheid.
Wimsumar
Beste Fendt924Driver e.a.:

Quote Reactie van @Fendt926Driver:
nattigheid.

Nou, het contract lijkt 1 grote uitglijder. Er zal toch in staan welke routes hoe vaak en binnen welk tijdsbestek gestrooid moeten worden. Het is dan aan de aannemer/loonwerker te bepalen hoeveel materiaal hiervoor in te zetten.
ster
Quote Reactie van @radium45:
niks ingehuurd bij Jansen...

Normaal staat in het contract precies over hoe en wat, ook hoeveel tractoren of vrachtwagens er opgeroepen wordt voor een strooi actie.
Ritchie
@radium45

Ik denk dat ze gewoon dikke pech hebben bij Jansen.
selten
@Ritchie
Dat ligt er gewoon aan.
Als uiteindelijk blijkt dat het contract te eenzijdig is, kan Jansen in hun recht worden gezet. In Nederland heb je rechten en plichten, niet alles mag maar 1 kant op gaan... Wat ik uit dit verhaal lees, is dat in de kleine letters een naaiactie is opgenomen. Een punt wat waarschijnlijk bij Jansen anders is overgekomen dan in het contract omschreven.
Ritchie
@selten

Als in het contract staat dat Area alleen in het eerste jaar verplicht is om 8 trekkers te laten rijden van Jansen, dan lijkt het me toch eenvoudig?

Het komt er op neer, zoals ik het opvat, dat Jansen het contract nit goed genoeg heeft gelezen. Bijzin of niet, het staat immers in het contract 😉
walker1
@Ritchie Is mijn idee ook, zeker gezien de samenwerking die er nu is met die andere gemeente zoals te lezen in het artikel. Mogelijk zat dat er al aan te komen en hebben ze daar bij de aanbesteding al rekening mee gehouden. Evengoed ken ik ook genoeg situaties waar de aannemer weet te profiteren van wat er in de kleine lettertjes staat. Zo had ik een paar jaar geleden een bodemsanering die ik moest begeleiden voor een woningstichting. Het saneren werd gecombineerd met het bouwrijp maken. Ergens in het contract stond dat de aannemer de ontgraving met schone grond moest aanvullen en er was geen onderscheid gemaakt tussen toekomstige bouwblokken en tuinen. Nou kwam er op dat project ook heel veel veengrond vrij, die schoon was. Wat gebeurd er, die aannemer jaagt dus al die vakken waar verontreinigde grond uitgegraven was, weer vol met die veenprut. Heb je in een bouwblok dus helemaal niks aan, maar het is wel schone grond, dus sanering technisch gezien klopt het. Maar goed, de woningstichting was dus van mening dat er schoon zand bedoeld was. Werd dus hele discussie, kwam niet bij de rechter, maar het is voor de woningstichting wel een flinke post voor meerwerk geworden. Ze hadden duidelijker moeten specificeren dat ze ter plaatse van de woonblokken zand wilden hebben en ook hadden ze moeten specificeren wat voor zand. Ook het afvoeren van de overtollige veengrond viel onder het meerwerk voor de aannemer. die heeft daar lekker verdiend 😄
selten
@Ritchie
Ligt eraan hoe het vermeld is... Als het er in kleine letters opstaat, of dermate omschreven dat t niet te snappen is...
In nederland bestaat een bescherming tegen oplichtingspraktijken... Hoe dit zakelijk zit weet ik niet precies.
walker1
Eind van de zomer, nog voor het strooiseizoen ingaat is er toch altijd een schouw van het materieel waar mee gestrooid gaat worden? Of is dat enkel bij Rijkswaterstaat? Is Jansen daar toen wel met 8 trekkers geweest terwijl ze er maar 4 in hoeven te zetten? Heeft er tijdens de schouw niemand iets over gezegd?
Maar goed, daarom ook altijd de kleine lettertjes lezen. Ik ken het contract niet, dus ik ga hier niet roepen dat of Area, of Jansen fout zit. Ik weet niet of Jansen enkel loonwerk doet, of al meer/langer ervaring heeft met aangenomen werk? Het zal namelijk niet de eerste loonwerker zijn die zichzelf tot aannemer "promoveert" en bij de eerste de beste aanbesteding al nat gaat omdat ze toch net niet helemaal snappen hoe dat soort zaken werken.
Evengoed is het zo als het echt een zachte winter blijft, dat die strooiwagens ook maar stof staan te verzamelen. Andersom, mocht het een hele strenge winter met veel sneeuw worden, dan komt Area nog wel vragen of alstublieft toch nog met 8 trekkers wilt komen strooien.
Hurli356
@walker1 Bij Jansen weten ze wel hoe het werkt ga ik vanuit. Doen dit al jaren en doen ook al jaren vanalles naast het gewone loonwerk. Ben benieuwd waar dit op uit komt.
walker1
@Hurli356 Ja, ik ben ook benieuwd, over 2 weken is de uitspraak.
+8
Hurli356
Nog even terugkoppeling: Jansen is door de rechter in gelijk gesteld. Of ze nu weer 8 routes krijgen of het contract wordt afgekocht wilde Area nog niets over zeggen.

De rechter heeft nu besloten dat Area zich gewoon aan de afspraken moet houden en dus niet zomaar minder materieel kan inhuren. Als Area zich daar niet aan houdt, volgt een dwangsom van 5.000 euro per strooibeurt.

hoogeveenschecourant.nl/nieuws/hoogeveen/…
rtvdrenthe.nl/nieuws/129085/…
+1
walker1
@Hurli356 Bedankt voor het terugkoppelen 😄 Was het al weer vergeten. Fijn dat ze gewonnen hebben.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden loonbedrijf , Strooien , platteland , hoogeveen , trekkers en personeel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!