Zelfbouw zelfrijdende mengwagen

Het is in ieder geval creatief.. 😉

Deel dit topic

Reacties

SJB533
Net gezien ja, jammer van de trekker...
fendtinterfan
Lekker voor die vooras als er al een extra hefcilinder op moet 😛

maar wel mooi , ik ben wel van het zelfbouw 😛
quivooij
Wat moet je in godsnaam met zo'n lomp apparaat, koop dan gewoon een zelfladende mengwagen die zijn toch een stuk wendbaarder
kanarie
@quivooij:

Er staat toch dat die gewoon te prijzig zijn. En op de foto's te zien kan hij er gewoon ermee de stal indraaien, dus dat is geen probleem. Ik vind het wel een knap verzonnen systeem!
Mispelaar
Ik las het ook net wel goed bedacht ben je wel goedkoper uit.
IamCandyman
Goedkoper misschien wel, maar is het duurzamer en beter als een zelfladende wagen?
Als hij die mengwagen die hij nu heeft had verkocht, dan kon hij met dat geld en die 12000 euro van dit monster waarschijnlijk al een mooie zelflader kopen in tweedehands.
Dan ben je zeker dat je voor een tijd goed bent. Aan deze machine kan vanalles mislopen, omdat die onderdelen er allemaal niet op voorzien zijn. Als je al een extra cilinder in de hef moet steken, dan zal je as al niet lang meegaan.
_adams
Ik las het ook pas ik vind het wel een lomp ding spaar dan gewoon langer voor een zelfrijdende mengwagen
martijn-fendt
Ik hield tog mooi die verrijker als je het goed doet knoei je niet veel en licht eraan of jee een gewone bak hebt of met klem, dit machien ziet er wel lomp uit, en er hangt een bijna nieuwe mengwagen achter das ook zonde opzich, mja ben benieuwd hoelang hij hed zo vol houd 😛 gata wel veel tijd in zitten qua bouwen en ontwikkelen
Jb26
Jah ik denk toch dat een trekker met mengwagen toch wel wendbaarder is dan dit apparaat? mr jah goed vindt het wel knap van hem dat hij het zonder tekeningen zo bouwt
Husqvarna
Wacht maar ik doe dat wel gewoon met de shovel, kan natuurlijk ook nog een dieselmotor op de mengwagen zelf bouwen en dan met de shovel naar binnen rijden scheelt een trekker
johndeere6910
Volgens mij is dat de oude 4240 van thmtrader
fendtjuh
Prachtig gemaakt moet ik zeggen, en zo te zien werkt het allemaal wel goed.

Alleen net wat een paar hier al zeggen, hoe gaat dit over 10 jaar?

Maargoed, die mannen zijn schijnbaar heel handig, dus als er dan wat kapot gaat maak je gewoon weer wat anders 😃

Verder wel lomp gevaarte, maar zo te zien hebben ze wel de ruimte op het erf dus dan wil het wel.

Vind het trouwens bar knap dat hij het zo goedkoop kan maken, een paar duizend maar aan onderdelen, als je ziet wat onderdelen kosten nieuw...
Siebenga
Machtig toch jah
maartendankers
Beunhaas boven beunhaas 😃 Toch erg knap gemaakt dit. Wanneer begin jij aan zoiets Guido? :lol:
fendtjuh
Haha wie weet 😃
__Bulcke__
Mooi gedaan! maar als hij al zijn daguren optelt zal hij ook wel een mooi bedrag hebben en dan alle onkosten van die zelfrijder erbij en hij kon al een mooie 2de hands kopen denk ik
Koe
Goedkoper?? 12000 euries ex arbeid, dan nog die gewone mengwagen erachter, plus die constructie die nooit zo mooi werkt als een gewone zelfrijder, volgens mij is dit meer hobby dan dat er realistisch is gerekend
maartendankers
@Bulcke, als jij meer dan 300 beesten moet voeren moet je niet met een 2ehands mengwagen gaan kloten. Die moet bedrijfszeker zijn (dit is ook riskant) Dus dan kom je al snel uit bij een nieuwe zelfrijder en daar zit dan een prijskaartje aan.
SJB533
Snap alleen niet waarom je dit wilt, als je een verreiker hebt...
fendt-412
Dat willen ze omdat ze geen 100meter willen rijden voor 500kg voer. Wanneer de sleufsilo bijna leeg is moet je erg ver rijden om een bak voer te krijgen, als de kuilen nog een stukje uitelkaar liggen maak je wel een kilometer per dag.
dx11
Ik vindt hem wel stoer.

Misschien een beetje lompig. Ik zou toch proberen om hem compacter te maken.
Diesel-in-Fendt
Ja kun je zien wat vrijetijd mee doen kan 😉
maar denk toch maar ik liever met normale trekker voor de menger en shovel er bij hebben!
fendtjuh
@Frits, het zal best goedkoper zijn dit, al moet die medewerker natuurlijk ook betaald worden wat er niet bij staat...

Of het op de lange termijn ook goedkoper is betwijfel ik ja, maar als je opzich de tijd hebt en het mooi vind om te maken kan het wel, als boer kan je eigenlijk toch niet al je uren rekenen...
maartendankers
@JD6910

Inderdaad, die trekbek op een van de foto's kwam me ook al heel bekend voor : tractorfan.nl/picture/313969/
arie1
Iets voor een loonwerker!!!!
bart-mf
Hij lijkt inderdaad heel veel op die van thm trader
jammer van die trekker
mf 35X driver
Vindt het goed bedacht dit! wel lomp maar opzich als je er de ruimte voor hebt op de plaat waarom niet!
@fendtjuh die werknemer moet tog betaald worden in die tijd dat hij er is. of hij nou n uur veegt of n uur meewerkt aan zn machiene en dat zal geen ton kwa prijs scheelen
mf 35X driver
En voor het overige geld kan hij nog best wat versleutelen
mf 35X driver
Maar de prijs van de mengwagen staat er ook niet bij:P
kanarie
Te groot, te lomp.. Hij kan er gewoon zijn stal mee indraaien, dus dan is het goed. Goeie tweede hands zelfrijder van 20+ kuub leg je ook al snel 50000-60000 euri voor weg. En als die een jaar of 7-8 oud is, zijn die nog redelijk bedrijfszeker.
Ik weet niet precies wat voor verreiker hij heeft, maar ik neem aan toch wel een flinke als je een 24kuubs mengwagen iedere dag moet laden. Ik neem ook aan dat zijn hoofdtaak het laden van die menger was (is), maar dan staat er nu wel een verreiker redelijk werkloos bij die boer in de schuur.. Dat is dan het enige nadeel wat ik kan bedenken
international-633
Voor een verreiker zijn altijd leuke klusjes te vinden
guus hiddink
Altijd leuk zo n zelfbouw maar je moet wel gangbare onderdelen gebruiken niet dat je dan dagen stilstaat om te wachten op onderdelen.wel mooi gemaakt boer ken ik wel is ook een echte uitvinder.
me
Mengwagen is nog prima, opzich leuk gedaan leuk bedacht en leuk gemaakt ! En ding zal wel beetje eigen gebruiksaanwijzing hebben maar misschien werkt het mooier als de meeste mensen verwachten. Tevens is die 12 ruggen inverstering niet gek veel want die trekker houd zijn waarde wel want dat is prima terug te bouwen!

En denk idd ouwe trekker van thm .. want zit ook beetje daaro in die hoek van gelderland die boer
SJB533
Terugbouwen kan inderdaad, maar ik vraag mij af of het chassis niet te lijden heeft...
me
Ben je gek, als je ziet wat een achteras moet dragen wanneer er een volle mesttank achterhangt. De vooras zal eerder bezwijken met die zware bak voorin!
SJB533
Bedoel ik, de krachten komen ineens heel anders op t chassis.
international-633
Als de vooras het begeeft kun je er ook nog gewoon een gestuurde vrachtwagen as onder maken, 4wd heb je toch niet nodig
guus hiddink
Alleen moet dat wel in 1 dag
MrP3rF3ct
Hoeft niet in 1 dag, want ze mengwagen en ze verreiker houdt hij, voor noodgevallen, zoals een vooras die het begeeft..... 😉
frankie11
Ik vind het machtig mooi.. al lijkt het me niet super handig.. beetje lomp.
huub
Ik vind het een beetje jammer dat er niet bij staat hoeveel tijd die boer nu per dag bespaart..
thmtrader
Je lullen wat je wilt hij heeft het mooi geflikt! Als basis natuurlijk wel een goede trekker 😃 Het is idd de Trader 4240S die ervoor gebruikt is, en toen hij zijn plannen aan mij voorlegde had ik wel zoiets van ik moet het allemaal nog maar zien.... Maar hij heeft het gewoon geflikt 1E KLAS!!!
walker1
Die vooras heeft idd veel gewicht te dragen, maar er wordt ook niet volgas kilometers mee gejaagd en dat scheelt ook. dat ding draait rustig zijn voerrondje op het erf en als die niet gebruitk wordt dan zal die lader wel helemaal zakken zodat de as ontlast wordt.
HOOIJMAN
Ik vind het ook een beetje jammer dat ie zegt 12000 investering.. omdat die mengwagen alleen al meer kost.
huub
Het is wel knap dat iemand zo'n machine kan maken, maar ik zie het voordeel niet echt..nu moet ie met dit ding helemaal achteruit die lange sleufsilo uit..
JD 6110
Hej onze oude voerwagen! 😃
steyrcvt6160
Whaha xd wat een tobbert zeg koop dan een goeien zelfrijdende voerwagen of allen een voerwagen en een shovel want di is ook 3 keer niks
dx11
Steyrcvt160,

hoe weet jij dat? Volgens mij werkt het monster8ig. Ik zou zeggen douw 60000 euro in zijn brievenbus met een briefje er bij dat hij maar een zelfrijdende voermengwagen moet kopen omdat dit natuurlijk 3x niks is.

Alles nieuw kopen zo dat de buurman mooi kan zien wat jij wel niet kan kopen, terwijl iedereen weet dat hij van de bank is, dat is 3x niks.

Allemaal groot praat, maar zo'n zelfbouw machine kan ik ik de lol wel van zien.
Tom VB
Ben benieuwd hoelang de pennen het houden van die fronthef. Dit kan lijkt mij niet heel lang goedgaan. Creatief is het zeker, petje af. Of het allemaal wel uitkan betwijfel ik.

Stukje Boerenslimheid !
TomopSame
Dx11,

Zo denk ik er ook over.

En voor die vooras isdat zo geen probleem hoor, als alles leeg is is het gewicht niet zo groot hoor 😉.
dx11
Idd. wat weegt zo'n uitkuilbakje en een ladewagen bodem nou?

Zet daar eens een 3meterse frontmaaier met kneuzer tegenover? Of een voorlader met een pakkenklem en 2 graspakken.
Tom VB
En de cabine, en wat denkje hoever het allemaal naar vorten hangt, kracht maal arm ?
Wat gebeurt er als hij over ongelijk terrein rijdt ? Denk om de dynamische krachten die er optreden. Bovendien zit een voorlader in het midden van de trekker gemonteerd.
dx11
Ja, en er is natuurlijk helemaal niet nagedacht hoe de fronthef vast zit. Een steletje mongolen zijn het daar bij zuidberg. Geloof jij het?

En de cabine hangt idd verder naar voren, en er hangt ongetwijfeld erg veel gewicht op de vooras, de beste man wil niet voor niets andere banden aanschaffen, maar ik ben er van overtuigd dat het prima kan. Maar dat is dus mijn mening, en alleen de tijd zal het ons leren. Ik hoop tenminste dat ik er ooit nog een wat van mag horen.
Tom VB
Nee, dat slaat nergens op, ik heb in Ens gewerkt dus weet er wel wat van. Bovendien is dit geen Zuidberg volgens mij maargoed.

Het gaat mij niet om de vooras maar om de fronthef en de pennen van de hefarmen. Icm een extra cilinder gaat dit erom spannen denk ik.
Rikk
Had het vandaag gelezen in het blad, Wel mooi bedacht!
robert_fendt
Leuk idee, maar ik vraag me af of het handig werkt en of je het geld + arbeid ooit nog terug verdiend als er ook nog een verreiker op het erf staat.
fendtjuh
Waarom denk je dat die pennen afbreken of krom gaan oid Tom? Moet opzich aardig wat kracht kunnen houden ja, en het zit strak op elkaar dan zal het toch wel meevallen?

je bedoeld de 2 pennen waarmee de armen aan de trekker zitten neem ik aan?
johndeere6910
Weegt idd wel wat want zit ook al exstra cilinder op
Boerenjongen16
Om met zo iets rond te rijden ? Dan zou ik toch nee zeggen...
fendtjuh
En waarom? Boeit dat nou, als het goed werkt, goedkoop is en die man er blij mee is, zou mij worst wezen, vind het wel grappig.
FENDTfarmer
Dus ook wel wat voor jou guido
egesink
Mooi ding, wanneer gaat hij in productie? 😃 😃
fendtjuh
Nee ronald 😛

Ik denk dat je met zo'n ding aan het repareren blijft, maar zou me er niet voor schamen om mee rond te rijden 😛.
SJB533
Zou me trouwens toch niets verbazen als een Trioliet hier wat in ziet...
Wimsumar
Zoals door anderen al genoemd heb ik ook twijfels of er wel goed over is nagedacht. De overbelaste fronthef (door de extra cylinder)maakt het ding onveilig. Ook details als slangbreukbeveiligingen zullen wel achterwege zijn gelaten. Het punt is, de werknemer van de veehouder zal er waarschijnlijk ook mee moeten werken en dan steld de A.R.B.O.-wet veiligheidseisen.
Een aantal van de Tractor-forumers werkt bij loonbedrijven lees ik. Daar zijn ze er inmiddels wel achter wat dat inhoud.
huub
Daar heb je gelijk in SJB533, ze worden zelfs al gemaakt tractorfan.nl/picture/295947/ 😉 😃
international-633
@huub, volgensmij heeft ie dat plaatje als voorbeeld gebruikt, want het is precies hetzelfde idee
huub
Zoiets dacht ik ook al..
SJB533
Huub, ik bedoel eigenlijk met een losse mengwagen achter een zelfrijdend laadframe. Die Triotrac wist ik langer t bestaan van.
international-633
Cabine boven de band, uikuilarm, brede band die boven de mengwagen uitkomt

@sjb533

wat zou daar daan het voordeel van moeten zijn ipv zon triotrac?
huub
Mwoah, als je zoiets met nieuwe materialen gaat maken, en zorgt dat alles aan veiligheids voorschriften voldoet dan wordt het te duur..
KHD Deutz-Fahr
@huub
12000 euro las ik in de boerderij.
SJB533
Makkelijker als je gaat uitbreiden. (Dat systeem is er trouwens al wel, maar dan in "miniatuurformaat". Bij blankvleesmesters gebruiken ze dat veel...

vliebo.nl/page/S/…

Geloof dat ze die in t oostblok ook gebruikten om de voerwagens te vullen. Waren wel stationaire machines.
international-633
''makkelijker als je gaat uitbreiden''

Bedoel je dan, dat je er later weer een grotere voermengwagen achter kunt hangen?
huub
KHD, zoals hij 'm maakt..als trioliet dit gaat maken lukt 't niet voor €12,000..
SJB533
Exact dat 633 😉
thmtrader
Ik zie de fronthef idd ook als beperking, deze is niet zo heel zwaar. wij hadden destijds een zware originele John Deere liggen die had beter gepast in dit verhaal. Trouwens de bevestiging van een voorlader is niet zo gek veel anders dan van een front hef bij deze types! Over de vooras heb ik niet zon zorgen, dat had ik wel gehad als het een 50 of 55 serie was geweest!
hobbyboer
Geweldig! Zulke boeren, creatief kunnen denken, gek genoeg om er aan te beginnen, doorzetten en handig genoeg zijn om hem werkend te krijgen. Mogen er meer van zijn. Of het nou heel handig werkt??? echt onhandig ook niet lijkt mij. heb voor en nadelen
thmtrader
Als je trioliet stuk gaat moet je maar kijken hoe je voert (ik bedoel dan die zelfrijder/lader) in dit geval zijn er opties!
Vergeet niet dat deze man al een hele tijd heeft gevoerd in combinatie met een verreiker en daar toch wel veel tijd verloor met overstappen van en op machines nu stapt hij op "Scoop"en stapt er pas vanaf als die klaar is met voeren! Een wandeling van de gras naar de maiskuil ben je op dit soort bedrijven wel even mee bezig!
Siebenga
Og blijf je fit van..
thmtrader
Mafkees 😉
Siebenga
😉 😃 :lol: toch mot ik nog steeds een keer langs komen om te praten trader maar tblijft er steeds maar weer bij
thmtrader
Ik denk al waneer komt die Sieb nu eens een keer..... Maar ja ik word geboycot in Friesland de laatste tijd... 😞
SJB533
Langskommen kan altied, zeggen ze in de Achterhoek 😛
thmtrader
Ankomen is beter 😃
Siebenga
Blauw?
HOOIJMAN
Lachen,zwaaien en doorrijden ?? 😃
Siebenga
Haha 😃 toeteren andere kant opkijken en vinger op steken 😃
hobbyboer
Welke vinger?
thmtrader
Ja joh.... Die "buitenlander"(ik dus) die straalt een oude rotor last er een paar stripjes in en spuit hem dan groen! word er als verkoopargment gebruikt.
maartendankers
"Give him the finger" 😃
SJB533
Zie je wel dat Friesland een apart land is?

Doe je dat dan niet? (+ nog een heel beetje meer)
HOOIJMAN
Als ze het menen dat ze het beter/goedkoper kunnen moeten ze het zelf doen... (onee dat hebben we al gedaan :D_)
thmtrader
O jee moet ik het weeeer uitleggen 😃 Nieuwe buis en schotten, nieuwe kammen en speciale slijtstalen vingers o ja ook nieuw alleen de kopschotten zijn hergebruikt... dus niet een oude buis waar ik ringen op las van 25 mm. dik.......
Tom VB
Beetje reklame maken hiero... tsss....
SJB533
Naja, liever Nederlands fabrikaat, dan buitenlands he 😛 (neem aan dat het citaat van THM sloeg op dB met vestigingen in H, H en S. alles aan de overkant kant van de Linde?
NH-Ford
Prachtig, die man durft tenminste zelf iets aan te pakken.
en het maken zal ook een deel zijn hobby zijn, wat is dan nog mooier als het ook goed en sneller werkt?
mooi man 😛
jmos
Mooi gemaakt. al had ik het wat anders gedaan. waar je wel twee trekkers voor nodig bent.
zo maken dat hij in de achterhef kan hangen en dan met dwarsafvoer aan twee kanten. zodat je eerst links en dan rechts kunt laden zonder de wagen hoeven te verzetten. en dan met een bedieningsplatform of camera's zodat je het goed kunt zien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
99
DEELNEMERS
45
WEERGAVES
7