Illustratie van:

Kuhn, Krone, of Claas maaier met kneuzer

Wij zijn voor het komende seizoen van plan een nieuwe set maaiers met kneuzer te kopen, we twijfelen tussen Kuhn Krone en Claas:

- Kuhn FC 313 met FC 314
- Krone Easycut F 320 CV met R320 CV
- Claas Disco 3200 FC Profil met 3200 C Contour

Wat zijn de plus- en minpunten van deze maaiers? En wat zijn de ervaringen?

Deel dit topic

Reacties

Erg goede ervaringen met Kuhn/John Deere.

Frontmaaier:
Loopt erg rustig, volgt de bodem mooi door de getrokken ophanging en heeft een goed maaibeeld.
Nadeel: In de maaistand is volgens Kuhn een afstand van 500mm nodig vanaf de bok tot aan de draagbalk voor een goede bodemvolging, maar als ik dan de fronthef laat zakken tot 500 mm komt de aftakasbuis net aan de Accordbok als ik de maaier op til. Dit was nogal een gedoe om de maaier op de goede maaihoogte te krijgen, steeds als je de maaier iets voorover draait moet de hef weer iets hoger, dit komt niet ten goede van de bodemvolging. Nu heb ik de kettingen net zo lang gemaakt zodat de hef altijd op de zelfde hoogte hangt en de topstang ook op een vaste afstand. (maaien toch altijd rond de 4/5 cm) Dit geeft bij 90% van de weilanden geen problemen alleen bij ons in de bergen met kleine steile heuveltjes.
Dit probleem kan natuurlijk ook aan de tractor liggen, misschien is dit probleem bij een andere tractor helemaal niet aan de orde.

Achtermaaier:
Loopt veel rustiger dan het oude type, hangt mooi recht achter de tractor in maaistand en een handig opbergvakje voor messen etc.
De achter maaier is sterk verbeterd t.o.v. het vorige type: verbeterde ophanging van de maaier, beter design waardoor je iets meer ziet en de driepuntophanging is een groot pluspunt nu. Bij de oude is dit wel eens afgebroken maar bij de nieuwe zal dat niet meer gebeuren. Verder heb je 2 opspan punten waardoor je de maaier verder naar buiten kan hangen als je de frontmaaier niet gebruikt.
jelle-boonstra
@TerraJohnDeerefan bedankt voor je reactie, wij maaien nu met een john deere 331 en 131. Heffen de nieuwe achtermaaiers ook hoger op op de kopakker? bij ons blijft het uiteinde van de maaier vrij dicht bij de grond en daardoor wil hij gemaaid gras nog wel eens meepakken
mfboer
Heb alleen maar ervaring met Kuhn maaiers. Maaien al zo'n 30 jaar met kuhn maaiers. Maai zins dit jaar met een front en achtermaaier van kuhn en die bevallen mij super goed. Las net ook dat bij jou de achtermaaier bijna aan de grond ligt als je hem heft, dat probleem had ik eerst ook. De laatste jaren draai ik de rechter hefarm helemaal omhoog en dan is het probleem opgelost bij ons.
jelle-boonstra
@mfboer en heb je stalen klepels of kunstof klepels op de kneuzer? Ze zeggen dat die kunstof klepels snel afslijten
mfboer
@jelle-boonstra Hebben kunstof klepels erin zitten. Achtermaaier is nu 15 jaar oud en nog geen klepels vervangen. Slijten doen ze bij ons haas niet, ligt er ook maar net aan hoeveel als je maait in het jaar
@jelle-boonstra

We hebben vroeger met precies dezelfde maaiers gereden, paar jaar geleden de JD frontmaaier ingeruild omdat die net was smal was voor het mooie. De achtermaaier hebben we vorig jaar ingeruild omdat de oude op was, we hebben eigenlijk ook niet naar een ander merk gekeken.
Ja door de nieuwe ophanging heft die veel mooier uit zonder veel aan de hefstangen te verstellen en de vrijloop op de nieuwe achtermaaier is ook wel fijn, er is wel eens vaker een aftakas gesneuveld door het te snel willen inklappen terwijl de maaier nog aan het nadraaien was.

Krone frontmaaier heb ik ook een keer mee gemaaid, maar die had een stekende ophanging dat vond ik maar niks voor bij ons, dat zal op het vlakke land wel anders zijn, maar die maar zal niet zo snel obstakels kunnen ontwijken als een slepende ophanging.
Verder maaide die niet slecht.
JD 6110
Wij hebben thuis een kuhn achter maaier en bij mij op het werk een kuhn triplle maaier, zwaarder als claas en krone, maar wel degelijk.
mf6290
Ik had vroeger een krone maaier, nu een claas, naar mijn mening maait de claas wel veel mooier, kan volgens mij ook een zwaardere snede gras aan. met de kuhn maaiers heb ik eigenlijk geen ervaring
mfrijder
Als je toch voor nieuw gaat, informeer anders ook eens bij SIP, je zult versteld staan van de kwaliteit, de prijs en het maaibeeld.
SjoerdHylke
Wij hebben afgelopen jaar een jonggebruikte krone 320 achtermaaier gekocht. Dit omdat de oude claas 270 aan vervanging toe was. Krone bevalt bij ons zeer goed, en staan versteld van hoe mooi deze kneusd. De krone trekt tevens lichter dan de oude claas, al was deze wel een trommelmaaier. De frontmaaier wordt later ook ingeruild voor een krone met kneuzer.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Maaier en hebben de trefwoorden kuhn , claas en krone geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN