Heeft er iemand ervaring met deze LED lampen?

Hallo,
Heeft er iemand ervaring met deze Led lampen?
ledhandel24.nl/product/werklamp-45-watt-led/

En eventueel een foto waar ze op de tractor zitten? Ik zou deze misshien willen vervangen met de originele rechthoekige lampen van een MF 3000 serie. Dank bij voorbaat.
Tim-MF3080

Reacties

Fendt926Driver
Deze hebben wij op de 614. Voorop storen ze op het radio. Achteraan zitten ze ver genoeg weg om te storen. Wel een hele klap licht.
Tim-MF3080
@Fendt926Driver Dat is wel zonde eigenlijk ondanks dat ze goed veel licht geven...
Dr Fendt
Zo te zien zijn deze lampen niet ontstoord.
Bij het kopen van werklampen zou ik persoonlijk altijd ontstoorde kopen.
Goed kijken naar de opbrengst in Lumen en het aantal Watt.

Geen ervaring met specifiek deze werklampen.
Wel betrouwbare site!
Jasperfendt
Quote Reactie van @Dr Fendt:
Bij het kopen van werklampen zou ik persoonlijk altijd ontstoorde kopen.

Ja, ik heb ook al 2 x ontstoorde leds gekocht, maar alle 10 storen gewoon op de radio ontvangst is volledig weg 😞
fordt5110
@Jasperfendt het ligt ook aan de trekker, op onze fendt 305 zitten ook 2x27 watt gestoorde ledlampen, maar ze storen minimaal
Jasperfendt
@fordt5110 Onze 305 zitten ook leds op, maar daar gebruiken we de radio nooit.
Fendt926Driver
@Dr Fendt inderdaad zoals jij zegt. De firma heeft ons ook super behandeld.
Er was bij ons iets van dat de rekening bijin de doos zat en ik dat niet gezien had. Kreeg netjes een herinnering dat ik nog niet betaald had. En dat toen ook netjes gedaan.
Heb nu anderen gevonden die ook enorm op twin powers lijken om achterop de vario s te zetten ipv de twin powers. Met 5 leds en soort mat glas. Moet nog kijken wat dat wordt. Anders komen deze op de vario s.
Liever goed zich dan de radio aan
+1
Jasperfendt
@Fendt926Driver Ik heb er ook 4 bij ledhandel24 weg, alleen dezen storen wel. Alleen de 3 van de 4 die stuk zijn gegaan(zat bij alle 3 vocht achter) is allemaal goed opgelost en netjes vervangend lampen voor gehad.
bikkertie
@Fendt926Driver van amacoo storen niet, verder koop ik nu de ledlampen van wesem, kost iets meer maar ik vindt het het geld wel waard. zeker voorop de shovel mooie kleine lampen met veel licht , alle orginele waterdichte stekkers pasten erzo op
Favorit614
@Fendt926Driver Deze al gezien?
Volgens de geleerden past ie in de originele behuizing.
nl.sparex.com/elektriciteit/voertuigverlichting/…
Fendt926Driver
@Favorit614 die zijn mooi. Die zouden voorin moeten passen?
En heef die groot en klein licht of vervanging voor de twin power
johndeere6230
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
En heef die groot en klein licht

Ben ik ook wel benieuwd naar, dan zouden ze volgens mij ook passen in de rijverlichting van de Ahlmann... Ze zouden alleen wel goed aan de prijs zijn ben ik bang voor...
fastrac3155
@johndeere6230 led verlichting mag niet als wegverlichting worden gevoerd
johndeere6230
@fastrac3155

Hmmm, dan wordt het niks denk ik zo 😅
newholland6640
@fastrac3155

Waarom niet?
fastrac3155
@newholland6640 ze hebben mij verteld dat onze vrienden in den Haag dat zo bepaald hebben, bij m'n nieuwe NH t7 is dat ook de reden dat bijna alles led is behalve de echte koplampen en 1 of 2 vd lampen in de kattenogen.

In auto's hebben er wel al auto's led, maar die kijken of er tegemoetkomend verkeer is en passen daarop hun lampen aan, led verblindt behoorlijk als het net op een verkeerde hoogte zit
deutz dx 470
@Fendt926Driver volges mij zijn dit werklampen 😉
Zoude ook wel goed staan in de 6.31 bij ons 👌🏼
Favorit614
@Fendt926Driver ik heb me laten vertellen dat ze in de twinpower behuizing voorin de cabine passen.
Ervaring heb ik er niet mee.
dus exact durf ik het niet te zeggen
Favorit614
@Fendt926Driver Kooijker van Dieren heeft de ledlampen op voorraad
fordt5110
@Favorit614 weet je de prijs van deze lampen?
Favorit614
@fordt5110 wat KvD vraagt geen idee. Heb hier ergens gelezen van 50 euro
Tim-MF3080
@Dr Fendt Ben ik volledig mee eens!
+1
Case5130
Heb deze lampen op onze Renault Ares zitten, voor 2 en achter 2. Zeer tevreden over, je hebt er een beste bult licht van. Enige nadeel wat @Fendt926Driver ook al noemde, ze zijn niet radio ontstoord.
NHpowerr
Heeft er iemand ervaring met deze lampen?
ledhandel24.nl/product/combibeam-60w-cree/
Fendt926Driver
@NHpowerr had ze nog nooit gezien. Lijken mij super veel licht geven
NHpowerr
@Fendt926Driver denk ik ook, is een combinatie tussen spot en werklicht denk ik, zou ik eens willen proberen maar misschien eerst even raad willen van iemand of ze wel goed zijn 😁
Tim-MF3080
@NHpowerr Heb er hier nog zo 2 liggen maar zijn nog niet geinstalleerd!
NHpowerr
@Tim-MF3080 al eens aangesloten op een batterij ofzo? ik zou ze graag achterop de trekker monteren in plaats van de standaard werklampen, maar ik zou eerst willen weten of ze breed genoeg schijnen.
Tim-MF3080
@NHpowerr Breed schijnen ze wel ja!
albert-fendt
@NHpowerr een poosje gelede 4 op een Renault gebouwd, komt mooi wat licht vanaf en storen niet, enige nadeel omdat ze zo breed schijnen scheen hij ook tegen de uitlaat aan
NHpowerr
@albert-fendt als je ze achteraan monteert, zouden ze toch wel een stuk meer licht moeten geven dan de 4 bestaande halogeenlampen, dacht ik.
JohnDeere5720
@NHpowerr Ja, zijn mooie lampen komt een hoop licht af, en zijn ook daadwerkelijk 52.5Watt (60Watt is opgegeven) dus vrij ''weinig'' afwijking van wat ik bij andere lampen zie.
MASSEY-MOOI
@NHpowerr wel goede lampen als ze op de juiste plek staan, ik had ze eerst bij de stadsverlichting op de trekker maar dan schenen de in de cabine door de breedstralers, ik heb ze nu achter op het spatbord en dat wil wel
GerbertXL
@MASSEY-MOOI mijn ervaring is dat je meer aan het licht hebt als je ze hoog plaatst.
mdoornekamp
@GerbertXL reflectie op de motorkap voor is wel een drama.
GerbertXL
@mdoornekamp ja dat zou wel kunnen, ik had het eigenlijk ook over de achterkant. Licht achterop vind ik wat belangrijker want eigenlijk is zwelen het enige wat ik nogal eens in het donker doe. Toen ik nog in het donker opraapte ( vorige opraapwagen) had ik ook wel behoefte aan wat meer licht want je bent zo een zweel kwijt.
Ik denk dat ik maar een setje aanschaf, maar ik ben een beetje bang dat ik teleurgesteld raak tov xenon.
mdoornekamp
@GerbertXL heb je ook Xenon op de trekker dan? Led kan voor dichtbij wel prima. Voor echt ver af moet je Xenon hebben.
GerbertXL
@mdoornekamp ja op de 6610 achter. Stoot licht dat het dag lijkt maar radio hoef je niet meer te luisteren. Je moet ook een gat in de behuizing boren omdat het xenon pitje veel langer is.
jasper-santing0
@GerbertXL in de originele lampen? Link?
+1
GerbertXL
@jasper-santing0 Zo'n soort kitje, in Hella FF lampen.
ebay.com/itm/…
Was een jaar of acht geleden wel wat duurder maar ik heb er goed schik van. Je moet wel een plek hebben om ballast en omvormer te laten. Een nadeel van xenon is ook dat je een opstarttijd hebt, het duurt iets van 5 seconden voordat de lampen goed branden.
jasper-santing0
@GerbertXL Zullen die goed in de standaard hellas passen?(lees het nu pas dat je ze daar in had 🙈) En vanwaar nu de keuze voor een led set van 500 euro als hier zoveel licht in zit en je weinig in het donker werkt?
GerbertXL
@jasper-santing0 Hobby vooral, mag graag wat proberen. Die xenon lampen passen overal in maar je zult wel vaak een gat achterin de behuizing moeten boren.
Ik bedenk net dat ik nog een zooitje hella lampen heb liggen voor m'n trekker dus misschien ga ik wel weer prutsen met xenon. Ik heb in alle trekkers ook radios met usb aansluiting dus het radio probleempje is ook niet echt een punt meer.
newholland6640
@GerbertXL als ik xenon had ging ik niet martelen met led!
jasper-santing0
@GerbertXL dab radio heb je ook geen laat meer, heeft het ook nog nut in hellas van 15 jaar oud? Of zal dat wel mee vallen. Lijkt mij wel mooi. Niet duur mooi licht en ziet er mooier uit als led.
+1
GerbertXL
@jasper-santing0 als de reflector in je lamp nog mooi is zal het wel prima zijn. @newholland6640 mooie van led iels juist dat het geen gepruts is. Omwisselen en gaan. Xenon moet je extra componenten wegwerken en alles passend krijgen. Maar wel een leuk klusje.
Ik heb ergens een foto van het verschil tussen de standaard lamp en met xenon erin.
jasper-santing0
@GerbertXL welke kleur had jij?
+1
GerbertXL
jasper-santing0
@GerbertXL Dank, zalm is kijken. Lijkt mij wel wat voor in de dubbeltwins bovenin
MASSEY-MOOI
@GerbertXL ja dat zou kunnen maar nu schijnen ze wel mooi onder de bak door van de kipper als die een klein eindje omhoog heb, aangezien het verstralers zijn is dit ideaal. Helemaal in combinatie met 2 werklampen in het frame van de kipper.
+1
radium45
ledhandel24.nl/product/ledbar-126-watt/
Ik heb een stel van deze voorop mijn auto zitten en ik garandeer je dat niemand nog vergeet om zijn dimlicht in te schakelen als je mij tegen komt..... Geven een zee van licht, zowel ver als breed.
Schluterfan
@radium45

Een heel domme vraag van een naar Nederland verhuisde belg. Wat zeggen die lui bij de keuring ervan dat je LED werklampen op een auto vooraan zet? Is dat een probleem? Moest je zoiets in Belgie doen hoor je die mannen van de keuring al van kilometers ver jengelen dat het niet hoort volgens mij... Nuja, tegenwoordig is zelfs een sticker op het achterraam in Belgie zelfs al "tuning". Ze vinden ook altijd wat...
Fendt926Driver
@Schluterfan keuring in nederland is ook een beetje een wassen neus.
de garage keurt en kan misschien een herkeuring verwachten.
zo moeten ze wel kijken of er ruitenwissers aanwezig zijn en of ze doen. maar ze hoeven niet te kijken of er een voor ruit in de auto zit.
sommige garages hoef je niet eens de brug op als je maar betaald. soms wordt bij die mensen bij een steekproef ook de apk keuring ingetrokken maar 2 maand later keuren ze weer op een andere naam.
radium45
@Schluterfan Geen idee, heb de auto nog niet te hoeven keuren. als ze moeilijk doen dan moet het zijn op het feit ''scherpe of uitstekende delen'' denk ik.
radium45
@Schluterfan Heel toevallig krijg ik net mail met o.a. deze tekst....
Extra informatie bij de aanschaf van verstralers:
Volgens de ECE-regeling 48 mogen er maximaal vier verstralers gemonteerd worden op bedrijfswagens met een toegestaan totaalgewicht van minder dan 12 ton (StVZO § 50). Of er nu sprake is van een lichte bedrijfswagen of een zware vrachtwagen: elk motorvoertuig is standaard al met twee verstralers uitgerust (grootlicht in de koplamp).
Daarnaast mogen er nog twee extra verstralers op het voertuig gemonteerd worden. De verstralers kunnen op de voorzijde en op het dak van het voertuig gemonteerd worden. Bij elke Wesem verstraler zit een gebruikershandleiding met meer informatie over de plaatsing op het voertuig.

Referentiegetal: dit getal geeft een indicatie over de maximale lichtsterkte. Wesem gebruikt o.a. de volgende waarden: 12,5 / 17,5 / 20 / 30 / 40 en 50. De som van de referentiegetallen van alle gemonteerde verlichting die tegelijk ingeschakeld wordt, mag de bovengrens van 100 per voertuig niet overschrijden.
Dus, er mogen 8 verstralers tegelijk worden ingeschakeld met een referentiegetal van 12,5. Heeft de verstraler een referentiegetal van 50? Dan mogen er twee gelijktijdig worden ingeschakeld.
Het is overigens niet zo dat een verstraler met een referentiegetal van 12,5 per definitie minder licht geeft dan een verstraler met een referentiegetal van bijvoorbeeld 40.
Schluterfan
@radium45

Dankje!
Favorit614
Quote Reactie van @Schluterfan:
Wat zeggen die lui bij de keuring ervan dat je LED werklampen op een auto vooraan zet

Ik heb er 2 van 48 watt in de bull bar.
Apk + steekproef geen probleem.
Gaan gelijk met het grootlicht aan.
F2L612
Mijn 44 serie met 4x 28 watt

(klik om te vergroten)

Simpele 28 watt's 4 stuks voor €12,- per stuk geloof ik 👌
mdoornekamp
Ik heb nu 2 sparex van 48 watt. Bevalt best maar wel prijzig. 45 euro/st
atlaspower
Heb ook last van de goedkope versie de radio valt helemaal weg als jeze aanzet.. de duurdere versie heeft totaal geen problemen .leuke lampen maar als je een radio wilt beluisteren zou ik ze niet kopen
johnnyboy
Heb deze liggen. Zijn te koop. Tja dat storen is en blijft een puntje helaas in sommige gevallen. DAB+ radio lost ook veel op. dat hadden we zelf bij een trekker gedaan.

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
@johnnyboy dab radio kan volgens mij geen geheime zenders ontvangen. Dus dat wordt hem bij ons niet......
Favorit614
@Fendt926Driver word dus tijd , dat de geheime zenders met de tijd mee gaan
johnnyboy
@Favorit614 tja sorry da gaat idd nie lukken 😞
Case5130
@Fendt926Driver als een geheime zender via internet streamd moet je ze ook kunnen ontvangen met een dab+ radio
Fendt926Driver
@Case5130 de echte geheime zender doet dat dus niet.....
@Fendt926Driver hebben jullie jaarrond piraatjes? Hier maar wisselend, gelukkig maar, elke dag piratenhits lijkt me ook niet alles 😜
+1
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr wij hebben een legale piraaten zender waar elke piraat op kan inloggen en via fm uitzenden. Maar velen gebruiken ook de ether frequenties voor uitzendingen.
Ruben-Wind
48watt lampen stoorden ook heel erg op de radio hier, daarom maar 80 watt en 27 watt er op gezet. Nu hoor je bijna geen verschil als je de lampen aan zet.
GerbertXL
JD rijders hier die de lampen in het dank van een 6020 of 6030 hebben vervangen voor deze?
ledhandel24.nl/p/…
Ik zit erover te denken om een setje van 8 te kopen voor mijn 6420 maar krap 500 euro is wel stevig geld.
sjuu
@GerbertXL Zitten er bij ons ook op, plug en Play. Er gaat een wereld voor je open. De prijs ben je dan snel vergeten.
+1
mdoornekamp
@GerbertXL Ik heb de 45 Watt versie net op de shovel gezet. 4 stuks. Mooie degelijke lamp. Zware steun is 3 x zo dik als die goedkope vierkante shit. De Crawers geven een bult licht.
+2
Tim-MF3080
Heb ondertussen er ook van Crawer aangeschaft. Dik tevreden. Iedereen bedankt voor zijn ervaringen te delen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!