International 745 - Keuze remventiel plunjer 12,16 of 20mm

Ik wil een remventiel van safim op een 745xl trekker met mechanische remmen bouwen, met 2 drukgevers en een tweedruk ventiel en een remventiel. maar welke plunjer past het beste erbij.
Wat is in de praktijk het verschil van werking met de 12,16 of de 20mm plunjer van het remventiel?
redpower956xl

Reacties

Inter633-SA
Volg
international533
Ben wel benieuwd, wat kost zo'n setje ongeveer?
redpower956xl
Ik denk alles bij mekaar zo'n 800 euro excl. ; een remventiel, 2 drukgevers, een tweedrukventiel en olie reservoir plus wat leiding werk.
redeagle14
@redpower956xl met 2 drukgevers kun je de 20 pakken. Dan heb je de beste drukverhouding.
redpower956xl
Oké is dit dan vanwege je met 2 drukgevers meer volume levert aan het remventiel? dat dan bij gebruik van de 12 of de 16 het remventiel te snel reageert?
redpower956xl
Iemand was aan het zeggen plunjer 12 is voor 12 ton de 16 voor 16 ton maar dat lijkt mij echt onzin want de remkracht zit hem toch in de de druk die naar de aanhanger gaat toch?
Daarom wil ik graag overtuigende informatie.
redpower956xl
Mij lijkt het dat het alleen te maken heeft met toepassing van drukgever/gevers wel of niet bij mechanische remmen of remolie druk van pedaal bij olie gestuurde remmen.
maar verder weet ik het ook niet zeker vandaar de vraag
redeagle14
@redpower956xl de plunjer is afhankelijk van de opbrengst van de hoofdrem cilinder (s) en de drukverhouding wordt er mee beïnvloed. Maar het Safim ventiel op 2 remt de aanhanger als een blok.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 745 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!