Fendt 309 LSA - zekering zwaailamp

Kan iemand mij vertellen op welk nummer dat de zekering van de zwaailamp zit, want heb er nu een 2de opstaan en monteur bij dealer had me verteld dat ik de zekering moest vervangen door een van 15 ampere, alleen vind ik die zekering nu niet
Fendttrisixfan

Reacties

international-633
Gebruik eerst de zwaailampen maar gewoon, als de zekering eruit brand kun je altijd nog een grotere plaatsen
1046
Zwaailamp anzette en dan 1voor 1 de zekering eruithale, dan zie je et gauw genoeg
Fendttrisixfan
Daar had ik ook al aangedacht alleen zitten er toch heel wat zekeringen in
1046
Oude type 309????????????
HOOIJMAN
Zolang als die niet doorbrand is het goed toch... en als die wel doorbrand weet je gelijk welke zekering het is en doe je er dan een nieuwe in..
Schluterfan
Laat jij een zwaailamp door de dealer plaatsen ? :S, zo'n dingen doe ik allemaal zelf, en je moet de uren niet betalen die de dealer er voor doet zo'n ding erop te zetten... En door alles zelf te doen leer je nog eens je trekker kennen, want dat kan in de toekomst soms nog van pas komen, die kennis.

Heb je geen boekje van je trekker met de plaats van de zekeringen erin? Of soms staat het op de afdekplaat ook wel waarvoor welke zekering dient. Maar ik ken weinig van Fendt, dus weet niet hoe dat daar allemaal juist zit.
Wimsumar
Beste Fendttrisixfan: Bij mijn 304 is dat de zesde zekering van bovenaf, (nummer 10 op het dekseltje).
Ik denk niet dat hier nog een tweede zwaailamp op kan want de radio, ventilator en de achterste werklampen zitten ook op deze zekering.
Tom VB
Das wel errug veel voor een zekering ?
international-633
2 werklampen
zwaailmap
ventilator
radio

dat gaat niet lukken
Tom VB
Lijkt me ook sterk...
robert_fendt
Bij onze 308 Lsa uit 1983 zitten de 4 werklampen, radio, klok en binnenverlichten op de 4e zekering. Ik denk dat de zwaailamp hier ook op zit.
@international633 & Tom VB: er is veel mogelijk 😛
Meneer Kool
Tot dat de hele boel affikt. Ach als die hoofd kabel maar dik genoeg gaat het wel. controleer dat wel ff als je der zo veel op drukt. 😉
fendtjuh
Tja, zit origineel zo...
Wimsumar
@ International-633 & Tom VB: Ik heb (bewust) ook nooit alles tegelijk aan. Een Fendt zit redelijk degelijk in elkaar maar het zekeringkastje is heel bedenkelijk van kwaliteit.

16 ampère zekering X 12 Volt "trekt" 192 Watt. Met drie 55 watt halogeenlampjes + motertje aan dan gaat bij wijze van spreken de radio al langzamer spreken 😉
Tom VB
Hahaha ja klopt. Beter even aftakken ?
tractorliefhebber
Bij extra werk of zwaailampen leg ik meestal een nieuwe plus kabel naar de cabine vanaf de startmotor en sluit ik daar via relais de extra's aan.
Tom VB
Belast je de rest idd niet.
old man jose
Wel simpel bij canbus systeem!
Fendttrisixfan
@schluterfan zo een dingen doe ik natuurlijk zelf alleen had ik een steuntje nodig waar zwaailamp opzit, (rest is allemaal zelf gelast) maar ik heb daar ook vakantiejob gedaan en toen ik het er over had met de monteur zei hij dat dat geen enkel probleem ging zijn alleen dat er een zwaardere zekering van 15 ampere in ging moeten.

@wimsumar en van welk bouwjaar is jouw 304 dan ??
gudo
Bij 12 volt zwaailampen zul je aan 15 A meer dan genoeg hebben.
Wimsumar
Beste TrisixFendt: Mijn 304 is van 1987.
Fendttrisixfan
Onze 309 is van 1990 en heeft al electronische hef dus is hoogstwaarschijnlijk anders
TomopSame
De bestaande zekering laten. Want een zekering wordt aan de hand van de draadsectie gekozen . Tenzij je ook de geleider gaat vernieuwen, dan kan je een zwaardere zekering gebruiken 😉.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!