Illustratie van:

International 624 - Welke kleur verf

Hallo tractorfans,

Ik wil binnenkort m'n 624 (gemaakt in 1967-1972) op gaan knappen. Ik ben alleen nog niet helemaal uit over de kleur. Ik heb nu een pot besteld bij kramp voor 1965. Tegenwoordig is het van kramp zelf en niet meer van tractol.

Nu heb ik het idee dat deze kleur te licht is. Volgens mij is het een beetje te rozig, als ik door het kijkglas kijk. Een andere tractor hebben we het spatbord op geverfd met sparex verf na 1975 (ihc). Deze kleur is veel donkerder dan de kramp verf voor 1975. Welke verf kan ik het beste nemen sparex of kramp (kramp kan ik bestellen op mn werk)? En zo ja welke, gewoon een ral of waar het merk en jaartal op staat? Kramp verf spuit wel makkelijker vergeleken met sparex heb ik gehoord. Sparex was weer beter in de kleuren.

Als grondverf heb ik gewoon roodbruin van kramp besteld.

Ik hoor het wel wat jullie mening is, ik zou het jammer vinden als hij straks goed in de verf zit met de verkeerde kleur.

Deel dit topic

Reacties

international-633
Er zijn dus 3 soorten?
-voor 1965
-1965-1975
-na 1975
de kramp verf die voor 1975 is. is die niet goed dan?
Corne S
Sorry foutje ik heb nu die van voor 1975, voor 1965 bestaat voor zover ik weet niet. Ik wijzig hem even (dan kan ik niet, dus als iemand dat wilt doen 1965 wordt 1975).
1046
Eej corne, je vader druk volgende week??????????
Corne S
Hoezo? Ik weet van niks.
1046
Had verlede jaar op de lndbouwdage van de lange slag gezegd da ik een keer langs zou kome, en nu moet ik volgende week naar meerkerk , dus kom ik bij jullie langs
Corne S
Oh valt wel mee. Koeien lopen buiten, dus scheelt een hoop werk. Afgelopen week weer gekuild, dus misschien zijn we er weer een poosje vanaf. Jammer voor jou, anders had je het maaien mee kunnen maken met een echte 1046:P.

Meerkerk, tractor pulling? Vrijdagavond of zaterdag?
1046
Vrijdag moet ik daar rije
Corne S
Misschien dat ik ook nog wel kom kijken. Helaas geen historische landbouwdag van het jaar, anders had mn trekker wel een trekpoging gedaan.
AW217
tractorfan.nl/picture/384807/
De d217 is gespoten met de kramp verf die jij bedoelt. Voor 1975 -324508
Voor de dgd4 moeten we ook nog verf hebben, en we weten niet wat de vorige eigenaar er op gespoten heeft. Hij is nu donkerder dan de 217. Daarom een kleurenwaaier van kramp bij dealer opgehaald, en er zijn veel soorten rood, maar de mc cormick rood 335008 komt heel dicht bij en deze hebben we dan ook besteld. Deze is op de kleurenwaaier behoorlijk donkerder!
1046
Ze wille da 1 x in de 2jaar gaan doen , die dage, wel jammer ja
Corne S
Toch vind ik mijn verf (324508 bij kramp) op die foto er ook niet verkeerd uit zien. Hoewel op een lcd scherm willen kleuren er nog wel eens anders uit komen.

Marco, wat voor kleur heb jij op je 1046 zitten?
1046
Verf van tractol geloof ik , zal wel effe kijke in de schuur
Corne S
ihace.de/01_schlepper/0624/…# vergeleken met tractorfan.nl/picture/384807/ ziet die 624 op de foto toch een heel stuk donkerder er uit. Is dat de kleur die je bedoelt AW217? En heb jij al gespoten met de echte kramp verf ipv de kramp tractol?
1046
Pa330008z
tractol329
ihc rot

dat staat er op de pot
magerehein
Kleuren kan je toch niks van maken .Je mag al blij zijn dat 2 potten van het zelfde merk uit het schap al het zelfde zijn.Als je van 2 verschillende fabrikanten wat hebt kan je helemaal wat beleven.
1046
Dan heb ik niks te klage , die potte die ik gehaald zijn allemaal etzelfde
AW217
tractorfan.nl/picture/384802/ de echte kramp verf, hier nog een plaatje, en daar zie je dat ie wat lichter is. Als ik dit had geweten dan ik hier ook de 335008 voor gebruikt
Ik heb meerdere keren potten gehaald, allemaal zelfde!!!
magerehein
Kheb ooit eens een 5 schaar Lemken ploeg gespoten wat een ramp,en dan nog van de zelfde fabrikant ook nog.Potten met elkaar vermengen was de enige oplossing.Zelfs wat je al strak er bij had staan kon je weer opnieuw doen vanwege kleur verschil
1046
Das nie fijn, hein, hahaha
1046
Ben afgelope vrijdag nog kortbij terwolde geweest
Corne S
En als ik je goed begrijp raad je die 335008 gewoon aan voor mn ihc 624? Kan ook morgen gewoon die pot bestellen en beslissen welke ik gebruik.

Kan ook bij de dealer sparex gaan halen welke makkelijker is in kleur keuze(gehoord van medewerker), alleen spuit heel wat moeilijker. Zij zaten ook met die moeilijkheid van de goede kleur bij kramp.
magerehein
@ 1046 Ah wat vond je van de sfeervolle omgeving? 😃
1046
Prachtig joh , ben met 140 voorbijgerede
1046
Effe naar coevorde geweest
magerehein
Wat een haast....hahaha
1046
File voorblijve,hihi
magerehein
Welzo verstandig ja voor dat de boel vast staat,blijft er van een beetje opschieten niet meer zoveel over
1046
Wist nie precies waar jij zit , anders was ik wel angekome, had toch tijd zat
AW217
De kramp verf beviel mij best! Ik heb de kleurenwaaier hier nog voor me liggen, en daarop zie ik dat ie veel donkerder is. Ik dacht eigemlijk toen ik de verf bestelde voor de 217 dat de mc cormick rood, voor de nieuwe mc cormicks was, en die zijn lichter/ helderder.
Ik kan nog geen foto laten zien van de 335008kr verf want 'k ga morgen de pot ophalen. Oja het is eigenlijk 3350 de 08kr betekend alleem maar dat het een literblik is. 335012kr is 5liter.
Corne S
Ik hoor het wel, wat je van die kleur vind en wat je m'n aanraad. Liefst voor 6 uur, dan kan ik namelijk ook nog een potje bestellen.:p
Jij deelt die ervaring niet met magerehein, dezelfde soort, maar niet dezelfde kleur?
AW217
Nee, was allemaal dezelfde. de kleurwaaier van de kramp verf is heel uitgebreid trouwens. Voor elk merk trekker en werktuig staan de kleuren aangegeven. totaal 88 blaadjes x 6 is 528 kleuren!!!
Bv jcb geel, kemper rood, bomag geel, jako rood, kramer groen, man groen, dubex geel,herder geel, kaweco oranje,mullos creme, rauch rood enz enz enz
AW217
Ik heb de bus, is heel moeilijk kleurverschil te zien door het kijkoog, maar lijkt een pietsie donkerder.
redgiant
Bij Histoparts hebben ze verf.
Landyman217
Hoi,

Ik ben ook op zoek naar kleuren. Bestaat er geen RAL kleurnummer? Dan kan je toch bij elke autospuiter of materiaalzaak je lak halen? Ik heb eens gezocht en dacht dat het rood RAL 3003 is. Voor de D typen tractoren zijn er andere kleuren.

Ik volg graag het topic en kijk welke kleuren er zijn. Dit in verband met mijn eerdere vraag omdat ik nu mijn cabine wil afbouwen.

Bedankt en groeten,

Maarten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!