Illustratie van:

New Holland TCE 40 - Toerenteller geeft teveel toeren aan

Beste allemaal,

Sinds kort het dashboard werkende weten te maken, alle lampjes en metertjes doen het, maar de toerenteller doet het te goed.

De toerenteller geeft bij het stationair draaien van de motor 1500 toeren aan. Het lijkt erop alsof hij 2 keer zoveel aangeeft als hij hoort aan te geven.

Heb al gelezen over het W-signaal, hier zou ik 6/7 volt wisselspanning op moeten meten.

Iemand vooraf al ideeën over het probleem? Dashboard zou goed moeten zijn, is door de dealer (wel 2 jaar terug, maar doet het sinds kort pas) op gestuurd naar een bedrijf dat ze door meet en hij is in orde.

Mvg.

Deel dit topic

Reacties

JohnDeere5085
Heb de dynamo ondertussen schoon gespoten en opnieuw gemonteerd, de laadstroom is keurig 14,4 volt en meet ik het w-signaal van de dynamo op de wisselspanning stand van mijn multimeter krijg ik 6/7 volt.
nhmonteur
@JohnDeere5085 is het nog wel de originele dynamo? Als deze evt ooit vervangen is is er misschien 1 op gekomen met een andere diameter poelie erop. Daardoor zou het toerental anders weer gegeven kunnen worden
JohnDeere5085
@nhmonteur op het dashboard staat om te eiken 1500rpm=248,3Hz, wij hebben ook de Hz gemeten met een meter deze gas stationair toerental ongeveer 190Hz op het W-signaal, ook gemeten op het stekkertje waar hij het dashboard in gaat.
JohnDeere5085
@nhmonteur
Quote Reactie van @nhmonteur:
Als deze evt ooit vervangen is is er misschien 1 op gekomen met een andere diameter poelie erop

Zal het aan uitzoeken, bedankt voor de tip!
Nick421
@nhmonteur dat was bij mij inderdaad ook het geval. Nieuwe dynamo gemonteerd met ander diameter poulie.
Toerenmeter gaf toen ook teveel toeren aan.
Even in de draaibank en de oude over gezet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TCE 40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0