Massey Ferguson 240 - Lichten branden links niet en rechts brand alles

Beste,
Mijn knipperlichten gingen niet meer dus wou ik deze zelf maken. Nieuwe 3 polige knipperlichtautomaat gekocht en de knipperlichten deden het weer. Nu wil ik vandaag mijn lichten gebruiken zie ik dat mijn linker kant geen verlichting geeft uitgezonderd mijn voorlicht. Wat is de oorzaak en/of wat moet/kan ik hier aandoen? Rechts branden alle lichten : standlicht, knipperlicht, achterlicht
Het gaat om een Massey Ferguson 240
Alvast bedankt.

Reacties

koenclaas
Zekering?
@koenclaas deze heb ik uitgemeten en geven nog allemaal een Ohmsignaal door
mauser
Meet de zekeringen voor de zekerheid op voltage. Dus als met contact aan de lampen aan zijn met de ene poot op de massa accu en andere poot voor en na de zekering. Ik had bij onze 240 de zekering kast vervangen voor steekzekeringen. Veel problemen met contact tussen zekering en waar hij ingeklikt zit.
Wimsumar
Beste Jonathan-van-den-Bossche: Omdat links geen enkele lamp het doet denk ik dat de stekkerverbinding bij het linkerspatbord hiervan de oorzaak is.
Spuit bij deze herstelwerkzaamheden de zekeringen, stekkerverbindingen en lampfittingen in met contactspray om vuil en met name corrosie op de draadjes e.d. op te lossen/te verwijderen.

indi.nl/nl-nl/p/…

P.S.: Je schrijft dat op het rechterspatbord alle lichten branden. Bedoel je dat ze branden zoals het hoort, of, allemaal tegelijk terwijl dat niet de bedoeling is (bijvoorbeeld dat de richtingaanwijzerlamp ook brand als het achterlicht aangezet wordt).
Bedankt voor jullie reacties. @Wimsumar rechts branden alles lampen zoals het moet. @mauser vervang ik dan best de zekering kast door steekzekeringen? Want zoals u zegt met die steenzekeringen zijn er in het verleden ook al problemen geweest..
mauser
@jonathan-van-den-bossche je kunt kant en klare zekering kasten kopen bij bijvoorbeeld kramp. Maar ik had nog verschillende zwevende steekzekeringen liggen die je aan elkaar kunt klikken. Daarna nooit problemen meer gehad.
Maar zoals @Wimsumar al zei, kan de storing goed aan de massa liggen op een spatbord. Je kunt een los massa draadje van de accu naar bijvoorbeeld het achterlicht leggen, en kijken of er iets veranderd aan de storing.
+1
Nog even een stand van zaken.. de verlichting is gemaakt. Er was inderdaad slechte massa waardoor ik genoodzaakt was een nieuwe massa kabel te leggen op het rechtse spatbord maar nu werkt alles terug prima.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 240 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!