David Brown 996 - Transmissieolie(druk)sesnor onderdeel van startvoorwaarde?

Goededag,
Ik had me voorgenomen om het E-gedeelte van mijn david brown 996 eens in orde te gaan maken. Ik ben gelukkig een heel eind gekomen echter bij de "gele" lampje van de hydrauliek kwamen vraagtekens naar boven. Volgens mij zou deze verbonden moeten zijn met de druksensor die als het ware net onder de stoel zit. Nu blijkt dat de kabel start vanaf het contactslot stand "start", deze doorloopt naar de sensor, waar hij doorgelust is en vervolgens naar het relais van de startmotor loopt. Is hier sprake van "gepruts" of zit deze sensor daadwerkelijk in het startcircuit, als startvoorwaarde? (de shop manual gaf hier geen antwoord op)
Alvast bedankt voor de reacties.
Sebastiaan

Deel dit topic

sebastiaanguzik

Reacties

+1
porschestandard
Bovenop de bak kan één zitten als beveiliging. Zo wil hij dan niet starten als hij in een versnelling staat. Oliedruksensor zit onder de aftakaspot bij de oliepomp.
+1
856xlih
Het orangje lampjr hoort bij de sensor die onder de aftakaspot zit
Die meet de hydroliek
De schakelaar/sensor die bij de stoel zit is een startonderbreker.als ie in zijn versnellings staat zou die niet mogen starten.zo wel dan is de schakelaar kapot of ze hebben m al door verbondrb

De startdraad(wit met dun streepje rood) hoort op nummer 4 van het contact slot daar vandaan gaat ie eerst naar de schakelaar bij de stoel en naar de startmotor
Succes!!
sebastiaanguzik
Ik had nooit verwacht dat een tractor van die leeftijd een indicator had dat wanneer deze in een versnelling staat de startmotor geen voeding krijgt.
Met deze reacties kom ik er wel uit. Bedankt!
856xlih
@sebastiaanguzik haha is niet erg
Je ken niet alles weten😉
Als je nog meer vragen het.stel ze gerust
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 996 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!