Illustratie van:

Fordson Dexta - Hef problemen

Goedemiddag,

Ik heb een probleem met de hef van mijn dexta, namelijk hij heft helemaal niet. Ik heb de olie, o-ringen en pakkingen vervangen. Maar volgens mij geeft de pomp geen druk meer. Ik heb namelijk de hydrauliek aansluiting eraf gedraaid en het externe ventiel uitgetrokken en hier kwam maar heel iets olie uit.

Iemand een idee wat hier het probleem van kan zijn? Misschien lucht ofzo iets, heb namelijk de hef wel helemaal uit elkaar gehad. (Ik heb de hendel van de diepteregeling in beide standen geprobeerd)

Met vriendelijke groet,

Kenn

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Kenn_Dexta: Een (Dexta)klassieker:

tractorfan.nl/topic/51669/
oldman
Hallo Kenn.
Is mogelijk dat de pomp stuk is, pomp kun je open maken en alle rubberringen en afdichting ringen vervangen dit is goedkoper dan een andere pomp.
Setje ringen is te bestellen, even zoeken op het net, de metalen onderdelen zijn meestal wel goed omdat normaal alles in olie draait.
Heb dit zelf met ook gedaan en pomp werkt nu weer goed.
Goede jaar wisseling en een gezond 2018.
m.v.g Anne.
Hallo,
meestal zit de zweefklep vast in het hefdeksel.
zit aan de zijkant van de hefcilinder zit een ijzeren plug op voor waar draad in zit
gr,
vincent
kenn_dexta
Aller eerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!
En bedankt voor de snelle reacties. Ik ga er mee aan de slag!
Gr, Kenn_dexta

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!