Ervaringen kunstmeststrooier 33m strooibreedte

Beste tf'ers,

Sinds 3 jaar strooien we kunstmest met een Lely Centerliner. Destijds deze machine 2ehands gekocht om voortaan in de spuitpaden (tarwe, aardappelen) te kunnen strooien.

Ben echter helemaal niet tevreden over met name de afgiftehoeveelheid (kg/ha). Daarnaast is het strooibeeld ook niet geweldig.

Ik was benieuwd wat jullie ervaringen zijn met andere merken strooiers.
Welke types zijn vrij nauwkeurig in hun afgifte/ha met daarnaast een goed strooibeeld?
Je ziet op internet regelmatig Bogballe/Amazone voorbij komen, is dit wat?

Als jullie andere aanbevelingen hebben hoor ik dat ook graag.

Bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Wij hebben sind 2012 een Bogballe M2W. We strooien altijd op 30 meter, ook door de spuitpaden, en grasland ook op 30 meter. Machine bevalt ons heel erg goed. De computer is heel makkelijk in het gebruik, en ingestelde afgifte haalt ie ook mooi. Strooibanen heb ik nog niet vernomen. Hiervoor ook een Lely Centerliner, maar dan is zo'n Bogballe toch wel een heel andere machine. Alleen met schoonmaken heb je meer hoekjes waar je ff rekeking mee moet houden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0