Illustratie van:

Atlas 1004 - Motor atlas 1004 smoort bij het rijden

Hallo iedereen

Wij hebben thuis een Atlas 1004. Deze heeft het probleem dat de motor helemaal in toeren terugvalt als je het rijpedaal indrukt, vooral als het koud is. Weet iemand wat er hier aan de hand kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

Gavrie Willemsen
Versleten 😂 Of Vuile filter
+1
Wimsumar
Beste JD1140: 10 ton ijzer in beweging brengen is geen kattepis voor een ruim 70 p.k. motor. Is de motor daarbij onderhoudsbehoeftig en/of aan zware slijtage onderhevig dan zal het met (koude) taaistroperige olie en vet in het (rij)systeem inderdaad met toerentalterugval gepaard gaan.
mauser
Smoort hij niet als hij koud flink moet werken? Bijvoorbeeld in de taaie klei graven of degelijk
+1
jd 1140
@mauser Bediening van de arm gaat gewoon goed, ook als het koud is. Bij het rijden smoort de motor echter helemaal.
+2
Arie_MF
@jd 1140 komen de remmen goed los?
mauser
@jd 1140 dan ligt het niet aan de filters. Van onze atlas 1302 zijn de filters ook aan 't vol raken. Dat merk je goed als hij flink in de klei moet graven of zwaar moet tillen.
Zoals de andere zeggen zoek een's bij de remmen
+1
frammi
Zet hem eens van de grond af en duw de rijpedaal in . kijk wat hij dan doet. Je ziet dan of een rem blijft hangen of dat b.v. een rijmotor defect is .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1004 en hebben de trefwoorden motor en atlas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN