DAF 575 beregeningsmotor slaat niet goed aan of loopt niet altijd door

Goedemiddag.
ik had een vraag over mijn DAF 575 motor/ beregeningsmotor.
de combinatie heeft 10 jaar stil gestaan en slaat dus begrijpelijk niet goed aan.
wij hebben hem al wel aan het lopen gekregen maar hij start niet op eigen kracht alleen door middel van remreiniger en diesel in het inlaat slaat hij aan en de ene keer loopt hij wel door en de andere keer niet.
ik wil niet te veel met remreiniger kloten dus mijn vraag is blijft er lucht in de leidingen/pomp?
of is er iets anders waar ik na moet kijken?
hij start ook niet op eigen kracht je moet hem tot dat hij blijft lopen voeren zeg maar.

ik hoor graag van jullie.
MVGR Daniel
daniel 423

Reacties

+2
walker1
Wel nieuwe diesel ingedaan? of probeer je het met restant diesel wat er ook al 10 jaar in zit?
Filters al vervangen?
daniel 423
@walker1 hebben er alwel nieuwe diesel erin alleen de filters moet ik nog doen.
3130ls
Inderdaad nieuwe diesel erin doen en filters vernieuwen
Ikkes
Onluchten , koud start uittrekken bij starten
daniel 423
@Ikkes waar zit de koudstart bij die motor zit die enkel op de pomp? ik heb nergens namelijk een kabel zitten
Ikkes
Daf pomp

(klik om te vergroten)

Daf pomp
Ikkes
Links boven het vliegwieltje , zit een pinnetje waar het zwarte rubbertje omheen zit , pomp vol gas geven. En pinnetje uittrekken , als het goed is blijft hij uitgetrokken staan en dan starten , zorgt voor extra brandstof
daniel 423
@Ikkes okee ik zal eens kijken of die daar ook op zit want als hij loopt zal er wel iets uitgetrokken moeten worden dat hij weer uitgaat of gaat dat ook al via de sleutel?
daniel 423
@Ikkes okee ik zal eens kijken of die daar ook op zit want als hij loopt zal er wel iets uitgetrokken moeten worden dat hij weer uitgaat of gaat dat ook al via de sleutel?
daniel 423
@Ikkes dit is de pomp die erop zit evt met serienummers misschien en dat zilver kastje weet ik ook niet zo wat het is de pomp is het belangrijkste dat kastje komt wel zal wel beveiliging zijn geweest

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Ikkes
Bij mijn pomp , ook daf 615, wordt als ik de sleutel om draai als ik start , de de beugel rechts aan de brandstofpomp aan getrokken , de beugel moet wel helemaal aangetrokken worden anders loopt ie ook niet goed , dit gebeurt bij mijn een magnetisch ding , als de accus niet vol genoeg zitten , dan wordt de magnitsch ding niet genoeg aangetrokken
De koudstart knop gaat weer in als de motor aanslaat , dit gaat vanzelf
Huuuuub
Hier zit een cav pomp op met vacuum regulateur, dit zijn verschrikkelijke ondingen. En dafs staan sowieso bekend dat ze niet goed starten.
Het kan zijn dat het membraan in de opvoerpomp of de regulateur kapot is. Heb je de glasklep in de inlaat nog aangesloten? En de leidingen naar de regulateur nog goed?

De koudstart kun je inschakelen door de stophendel uit te trekken, de magneet die daar onder zit hoort zo te zien een stangetje aan naar de stophendel.
daniel 423
@Huuuuub alles zit nog aangesloten van leidingen en alles waar zit die regulateur ergens? membraam zal wel in de pomp zelf zitten.
en dus dat kastje wat er onder aan zit is een magneet voor de stophendel daar zitten draadjes aan die zullen dan zeker voor het uitzetten zijn met sleutel of als de haspel binnen is of zit ik verkeerd met dat kastje?
Huuuuub
@daniel 423
Klopt, die magneet is voor automatische afslag.
Als je de pomp bekijkt zit de regulateur rechtsboven, dat ronde potje zeg maar. Daar zit ook de stophendel aan als je die uittrekt gaat de pomp in koudstart.
Pak ook even de kleppendeksel ervan, daar zit de retourleiding van de verstuivers als die lek of kapot is zuigt die daar lucht aan dan loopt die ook niet door.
daniel 423
@Huuuuub dan zal ik dat even allemaal na checken en hoe kan ik zien dat die regulateur kapot is?
ik zal volgende week wel even kijken hoe het onder de kleppendeksel uit ziet
Huuuuub
@daniel 423
Luchtleiding die naar het inlaatspruitstuk gaat losmaken, stophendel induwen/op stop zetten. De aansluiting dichthouden met een vinger en dan mag de stophendel niet of heel langzaam teruggaan.
daniel 423
@Huuuuub we hebben de boel los gehad en bleek voornamelijk lucht in te zitten hij loopt weer goed
Is de beveiliging niet ingeschakeld ?
Een beregenings motor heeft een afsloeg beveiliging.
Als die aan staat dan start hij nooit.
daniel 423
@Ferdinanddijkstra de pomp hebben we weer goed aan het lopen gekregen hij kreeg geen diesel en het ontluchten was vrij lastig
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!