Hydro olie john deere met andere machines

Goeiedag hoe zit dat nu onze jd heeft eigen hydro transmissie olie hy-gard maar hoe zit dit nu met het uitwisselen van andere machines ... ?

Deel dit topic

Reacties

ronald73
Dan ga je ook olie uitwisselen, indien je machines gebruikt die je met behulp van de trekkerhydrauliek moet bedienen.
+1
Wimsumar
Beste JohnDeere85: Ja, zulks riekt naar gedwongen winkelnering.
Kijk, uiteraard zal de J.D.-dealer deze Hy Guard- 'merkolie' aanprijzen als de (enige en) beste keus. Een trekkerfabrikant zal echter wel gek zijn een gecombineerd transmissie- en hydraulisch systeem dusdanig te construeren dat er inderdaad hun eigen merk / hun eigen samenstelling olie en niets anders in moet(!). Als toepassing van een ander merk H.T.-olie en /of de geringste vermenging (onvermijdelijk bij uitwisselen van werktuigen met anderen ) tot grote schade zou leiden zal menigeen hierom graag afscheid van het trekkermerk nemen.
In de praktijk komt het er op neer dat in alle (gecombineerde transmissie en) hydraulische systemen in minder tot meerdere mate "sporen" van diverse merken H.T.U. (Universele Hydrauliek- en transmissiegeschikte) olie zit zonder dat het tot opvallende slijtage/schade leidt.
Rob Hoeben
Hoi, ik heb een JD1640 op de kop getikt, en heb afgelopen week hydroliekolie bijgevuld. Ook gekeken of er Hy Guard olie was - heb er uiteindelijk H32 specificatie olie in gedaan. Zal ook wel goed gaan. Het gaat met hydroliekoliespecificaties volgens mij vooral om de viscositeit in combinatie met het temperatuurbereik, vergelijkbaar met motorolie.
Wimsumar
Beste Rob Hoeben:

Quote Reactie van @Rob Hoeben:
JD1640 op de kop getikt, en heb afgelopen week hydroliekolie bijgevuld. Ook gekeken of er Hy Guard olie was - heb er uiteindelijk H32 specificatie olie in gedaan.

Helaas ga je met "H-32" inderdaad jouw John Deere 1640 op de kop tikken(!).
Deze olie (hydrauliekspeciaal) mist transmissiegeschiktheid ( + natte remmen geschiktheid).

Produktadvies John Deere 1640 transmissie/hydraulisch systeem (zelfde reservoir):

kroon-oil.com/nl/productadvies/…

N.B.:

Specificatie H32 olie:

kroon-oil.com/nl/catalogus/…
G210
Ik weet niet of de transmissie en hydro systeem bij JD gescheiden is, maar de transmissie olie is een 10w olie, bij JD aangeduid met jdm20
mdoornekamp
@G210 het is geen fendt. Dus niet gescheiden

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0