Deutz D30 - Hoe vervang ik het achterwiellager ( speling op het wiel)

Durf er zomaar niet aan te beginnen , zonder eerst wat tips te krijgen.
Zou de hele as er af moeten , of alleen de steekas eruit?
Perfect

Reacties

bas101
T ding loopt bij mijn weten in 2 lagers , 1 bij de steekas en 1 bij de bak , dr vanuitgaande dat t die bij t wiel is moet je de steekas losnemen , dat doe je bij buitenkant astrechter , stuk of 8 bouten .
bas101
T ding loopt bij mijn weten in 2 lagers , 1 bij de steekas en 1 bij de bak , dr vanuitgaande dat t die bij t wiel is moet je de steekas losnemen , dat doe je bij buitenkant astrechter , stuk of 8 bouten los schroeven , dus astrechter blijft aan bak , dan kan de steekas eruit en dan moet je die knelring eruit vrotten ,dan die borgring wegnemen en dan kun je bij t lager , volgens mij mummel ik nu maar wat dit is de procedure bij de D40 etc , D30 is net even iets anders.
Perfect
Zou daar zoveel verschil in zitten?
bas101
Nee , je moet iig op dezelfde wijze de steekas losnemen , de rest wijst zichzelf , kan zijn dat bij dit type in plaats van die knelring het lager geborgd is door een grote moer op de steekas , deze wordt op zijn beurt weer geborgt door een kroonplaat waarvan een lipje is omgebogen , is allemaal gemakkelijk te doen , heb het bij dit type ook gedaan maar is al een tijd geleden , weet de precieze constructie niet meer.
Kefje
Wij hebben hem nu ook los liggen bij een d30 keering lekte, dus doen we meteen het lager wisselen als je foto's ervan wilt laat maar weten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!