Fiat 70-90 - Vraag hoe aftappen motorblok koelwater

Geachte tractorfans , ik heb een fiat 70-90 staan waar ik de waterpomp van los heb liggen. Nu wil ik graag al het koelwater uit het blokken aftappen. Wie kan mij vertellen waar er eventueel een aftapplug zit op het motorblok?

Deel dit topic

TheoD

Reacties

unipower
Onder aan de radiateur zit vaak een aftapplug/kraan. Zo niet gewoon onderste slang aan de radiateur loshalen dan loopt die vanzelf leeg, je krijgt er toch nooit alles uit 😉
DANOONTJE POWERR
Motorblok doorblazen met perslucht.
Wimsumar
Beste TeoD: Zie de aanwijzingen in het onderhoudsschema bij 1600 heures:

Onderhoudsschema FIAT 70-90: (Pdf pagina 9)

tracteurs-someca.fr/docs/fiat_70_80_90_plan.pdf/

Indien erg roestkleurige of anderszins vervuilde koelvloeistof, dan het systeem doorspoelen met water alvorens te vullen met nieuwe koelvloeistof. De cabineverwarmingskraan open (op "warme stand") zetten.
--------------------------------------------------------

P.S.: Gebruikershandleiding FIAT 70-90:
tracteurs-someca.fr/docs/fiat_70_80_90.pdf/
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 70-90 en hebben de trefwoorden motorblok , aftapplug en koelwater geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!