Even voorstellen: Leftfield

Hoi, ik zou graag een tractor voor een bowtop hangen en er mee gaan reizen. Ik heb me ingeschreven omdat ik graag wat meer kennis wil hebben over tractoren die geschikt zijn hiervoor en de regels voor het reizen met een tractor.

Groetjes Leffield
Leftfield

Reacties

+1
DANOONTJE POWERR
Er zijn een hoop wegen waar je niet kan rijden met de trekker maar ik neem aan dat je daar wel aan gedacht hebt.
Verder moeten trekker en aanhanger aan de wettelijke eisen voldoen qua verlichting, beremming enz.
Ik weet niet hoe het zit met het rijden zonder agrarisch doel, daar weet @manus waarschijnlijk meer van.
Fendt926Driver
Wat is een bowtop?
DANOONTJE POWERR
@Fendt926Driver
Huifkar volgens Google 😉
Wimsumar
Beste Leftfield: Je schrijft/vraagt:

Quote:
omdat ik graag wat meer kennis wil hebben over tractoren die geschikt zijn hiervoor en de regels voor het reizen met een tractor.

Geschikt is er eigenlijk niet 1. Alles moet geschikt gemaakt worden aan de voorwaarden die je er zelf aan stelt. Belangrijk daarbij is te weten welk reisdoel, wanneer en waar je wilt gaan reizen. Het spreekt voor zich dat een ritje in je 'uppie' op een zomerse dag naar naburig dorp in tolerant Nederland andere eisen kent dan een weerbarstige trip "Round the world in 80 days".
Belangrijke informatie hierbij is ook de afmeting en gewicht van de sleurhut.
aldo
Ik ben op vakantie geweest met trekkertje en huifkar(binnen NL). Trekker stond op verzekering als hobbytrekker, gezien bij bedrijfsverzekering alleen landbouwkundige activiteiten zijn verzekerd. Normale campings staan niet echt te juichen als je je aanmeld bij de receptie, bang voor hun gras (de seizoensgasten die er nog stonden vonden het wel allemaal prachtig en kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen/praatje maken 😄 ) Boerderijcampings vinden het (natuurlijk) wel leuk als je met de trekker komt.

Foto van een Massey Ferguson 135
+1
John104
Wij zijn ook met trekkers binnen NL op vakantie geweest. Bij boerderijcamping geen probleem.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
manus

Foto van een Aanhangwagen Pipowagen
Trekker is gewoon verzekert niet als oldtimer, heb mijn Pipowagen ook apart verzekerd net als een caravan.

En van te voren goed op de kaart kijken, en meestal van dorp naar dorp rijden. Ben afgelopen april2017 van Poortvliet naar Reusel gereden 4 uurtjes onderweg
aldo
@manus Wat dekt zo'n carvanverzekering? en hoe duur is dat?
manus
@aldo kun je zelf bepalen
Leftfield
Ha,

Bedankt voor alle toffe reacties!! Leuk om te zien dat er nog meer mensen met trekkers en pipowagentjes onderweg zijn 😄 Geeft weer hoop!

Mijn pipowagentje is zelf gemaakt, 5 meter lang, 500 kg en ongeremd. De vorige eigenaar heeft er een paard en ezel voor gehad. Maar die heb ik helaas niet. Ik zal 'ns ff proberen een fotootje bij te voegen 😄
manus
@Leftfield

Laat maar eens zien wat je zoal hebt!!
+2
Leftfield
....

(klik om te vergroten)

M'n karretje waarmee ik de reis wil gaan maken!
Leftfield
Hoi Manus, Danoontje Powerr schrijft over wettelijke eisen voor een aanhanger/bowtop/pipowagentje.. en dat ie geremd moet zijn. Kan ik deze regels ergens opzoeken?
manus
@Leftfield

Ik heb he een PB gedaan
Albert Peters
@Leftfield een trekker aanhangwagen moet bij 3500 kilo geremd zijn ongeacht welke trekker is mij verteld bij de technische recherge in den Haag verteld nadat ik mee moest met mijn trekker met kar en kubota kraN
Leftfield
@Albert Peters Ah..dank je! Dat geeft weer goede moed, mijn karretje weegt 500kg 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!