Mc-Cormick D 217 - Versnellingsbak

Hallo,
bij me versnellingsbak doet of pakt hij ze 1 en 2 niet goed daar wilt hij niet in schakelen maar bij de rest ( achteruit 3, 4 , 5 ,6 ) doet hij wel weet misschien iemand wat je kan doen om ze 1 en 2 te doen het lijkt soms wel of het beetje geroest heeft maar lijkt me vrij stug.

alvast bedankt
ramon10

Reacties

Dr Fendt
Ik wil niet raar doen hoor... maar zou je volgende keer punten, komma's en witregels willen gebruiken.. want nu snap ik de helft niet..

de 1 en 2 doen het niet. de 3,4,5,6 wel? het zou kunnen dat de versnellingsbak kaduuk is... en met een revisie ben je in de prijzen..
ramon10
Owja sorry, is goed zit nog op school haha. Maarja ik zoek nog even verder .
dx11
Als je het aandurft zou ik eerst het deksel er eens af schroeven, dan kun je zo de bak in kijken. Misschien zie je dan iets afwijkends.
SJB533
Lijkt mij ook de meest logische actie...
ramon10
Ja heb ik gedaan. Maar op het eerste gezicht zie je niets bijzonders. Alles ziet er eigenlijk gewoon goed uit, ik heb nu net trouwens wel in ze 1 gekregen met flink duwen maar dat is ook niet goed lijkt me . En ze 2 pakt hij helemaal nog niet :S
caseih212
Schakeldeksel (waar pook op zit) eraf > schakelstangen goed in-oliën

nu versnellingsbakdeksel (waar stoel aan vast zit) eraf > hier lopen schakelstangen bovenlangs, deze ook goed in de olie doen. Juist vóóral waar de stangen de 'bak' ingaan.

Vaak gaan in de loop der jaren de schakelstangen wat stroever omdat de versnellingsbakolie ietwat aankoekt en verdroogd.

Koppeling en drukgroep verder ook goed in orde?
RF-HanomagR19
Beetje geweld (lees: iets meer kracht gebruiken) kan soms best.

Mijn Hanomag R19 moet je ook met veel meer kracht in zijn versnelling zetten. De Fendt F24 lukt je gewoon met 2 vingers.
ramon10
@ caseih , bedankt voor de tips het klopt wel enigszins zit wat klonten aan als het waren en ik had ook het idee alwel dat de olie niet zo super meer was... groene derrie. Was zo ie zo van plan om te verversen. De koppeling werkt verder wel goed en drukgroep ook.

@ hanomag, jaaa ik denk ook wel dat je wat kracht mag gebruiken maar ik moest er ongeveer een klap op geven om er in te krijgen.

Maar ik zal alles is goed smeren en kijken wat het dan doet :d
Deksel van de bak af, en de stangen goed schoonmaken, eventueel ontroesten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 217 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!