Vicon Kunstmeststrooier - Ds 751 vs mullos tst 750

Hallo
Heb een vicon ds 751 kunstmeststrooier met strooischijven maar met kunststof bak zoals de pendelstrooiers. De schoepen zijn versleten en niet meer leverbaar. De mullos tst 750 lijkt dezelfde strooier maar heeft rond gebogen schoepen ipv hoekig gezet. Deze zijn wel leverbaar en lijken te passen. Weet iemand of dat ook zo is?
Bij voorbaat dank
Jos1980

Reacties

wotan2
Het zijn de zelfde strooiers op de schoepen na (en het kleurtje van de bak), maar ik weet niet ofde schijven (waar de schoepen op moeten anders zijn. Ik kan morgen wel eens meten, ik heb nl. beide.
Jos1980
@wotan2
Dat zou fijn zijn bedankt vast
wotan2
Ik heb net even gemeten, bout afstanden van de schoepen en op de schijf zijn anders. Je zult goed moeten meten en boren, of de schijven ook moeten wisselen.
Jos1980
@wotan2
Danku zal eens kijken of ik daar iets mee kan
Loeideutz
Ik ken deze strooiers niet. Werkbreedte en strooibeeld worden bepaald door ander andere snelheid waarmee schijven rond draaien, lengte van de schoepen, stand waarin de schoepen op de schijven staan. Als je iets zelf gaat maken, pas dan op dat het goed “in elkaar zit”. Anders is dadelijk je strooibeeld helemaal naar de knoppen en krijg je strooibanen.
+1
Jos1980
@Loeideutz
Vandaar ook deze vraag
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon Kunstmeststrooier en hebben de trefwoorden Trioliet en Vicon geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!