Illustratie van:

Landini Onbekend - Landini 6060 turbo gebruikerservaring

Hallo,

Ik ben nieuw op deze site en woon in België. Op het bedrijf hebben we het groen-gele merk, waar wel mijn voorkeur naar gaat, en ernaast nog een MF.
Ik ben op zoek naar een bijkomende kleine tractor voor op het bedrijf. En toevallig kwam ik op het internet een Landini 6060 turbo tegen, die ook staat in België. Ziet er nog mooi uit, is van 1988, en heeft 6500u. Staat op mooie banden. Is uitgerust met een BRIL-cabine, en vertoont daar wel wat (beginnende) roest, alsook aan de spatborden.
Het zou een tractor moeten worden voor de kleinere en lichtere werkjes op het bedrijf. Heb ervoor gebeld naar de aanbieder, maar ben er nog niet bij geweest. Staat bij een Case IH-dealer en de tractor was eigendom van een gemeente uit de buurt van die dealer. Zou bij die dealer een volledig onderhoud en nazicht gehad hebben. Wel zijn de papieren zoek geraakt.(???)

Zijn er mensen die ervaring hebben met dit merk en type? Wat zou ik hiervoor mogen uitgeven?
Ik heb wel wat ervaringen met verschillende merken, maar mijn ervaring met Landini is beperkt. Wel hoor ik af en toe wat minder positieve commentaar over dit merk.
Graag hoor ik jullie reacties.

Mvg
David

Deel dit topic

Reacties

Ritchie
Staat de tractor op internet?
Wimsumar
Beste Ritchie:
Quote Reactie van @Ritchie:
op internet?

Zelfs hier:

tweedehands.nl/landbouw-tuinbouw/akkerbouw/…

@DavidF:
Zo aan de foto's te zien een nog mooie trekker voor jouw gebruiksdoel. De moeite waard een proefrit te maken (en vervolgens mee te bieden vanaf de tot nu toe geboden € 2.750,- ).
Ritchie
@Wimsumar

Bedankt voor de link. Ik dacht dat ik de trekker niet kende, maar had em al gezien op internet. Aan die geboden prijzen zou ik weinig waarde hechten, gezien de nieuwe banden en de nette staat van de trekker etc. Het dubbele komt meer in de buurt denk ik.
wilbertkw
Trekker heeft dubbelwerkend ventiel en hydraulische besturing. Is een handige korte trekker. Met een Perkings motor is een betrouwbare trekker nadeel is de roest en lopen er niet zoveel van.
Meeste mensen met mindere positieve commentaar hebben over het algemeen geen ervaring met dat merk alleen hun thuis merk is de beste. Ik kan van hieruit niet oordelen hoe de trekker er verder aan toe is koppeling motor etc. maar die geboden €2750 is hij wel waard.
Mdbm
@wilbertkw Iets meer is hij ook wel waard zeker?
wilbertkw
@Mdbm jawel maar ik kan van hieruit niet beoordelen hoe de trekker er aan toe is.
Maar zoals gezegd het is een betrouwbare Perkings motor trekker heeft stuurbekrachtiging dubbelwerkend ventiel volgens mij heeft dit type 540 en 1000rpm aftakas keuze er zit een dak op. Dus reken maar uit wat je er voor geven wilt.
DavidF
Nu al bedankt voor jullie reacties.
Ik had hem hier gezien:
2dehands.be/landbouw-tuinbouw/akkerbouw/…
Heb nog niet de tijd gevonden om te gaan kijken, maar zou dit graag eerstdaags doen.
Heb er wel nogmaals voor gebeld en de prijs zou misschien wat bespreekbaar kunnen zijn. Hun vraagprijs is wel iets hoger dan de biedingen: 5000 €. En ze vertelden erbij: "Moest die niet in orde zijn, had die al in Polen gestaan..."
Mvg

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Landini ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0