Same Saturno 80 - Tips bij aanschaf

Beste tf leden, wij hebben op ons melkveebedrijf 2 trekkers lopen. Ik ben aan het kijken om een 3e trekker bij te kopen. De taken van deze trekker zouden zijn harken met enkele hark, schudden met Kuhn 6 molen wat met veewagen rijden id zomer en in nood eens aan de voermengwagen hangen. Nu viel men oog op een same saturno 80 met 2WD en zeer weinig uren. Wat zijn de aandachtspunten en evt nadelen van deze trekker, en wat zou deze ong mogen kosten?
BEboer

Reacties

Fast Eddy
Goede motoren. De bediening van de hef zit onder het stuur, dat zou je als een nadeel kunnen zien.
BEboer
@Fast Eddy daarvoor deed desbetreffende boer hem weg had hem pas gekocht en kon er echt NT aan wennen.
sjonnies
Het zijn luchtgekoelde motoren koelribben goed schoonhoude. kijk na de hef inrichting of die sterk genoeg gebouwd is voor de schudder en de schudder kan tillen omdat ze licht zijn van voren
ford3000case745
Wel lawaaimakers die motoren en de onderdelen van de trekker zijn slecht te vinden
wim-same
@ford3000case745 Hoeveel onderdelen wou je hebben ?
+1
Albert Peters
@wim-same van jou geen ander antwoord verwacht
yoohan
Zijn opzich prima trekkers. Sterke motor. Voor die paar duizend euro dat zoiets kost kun je er ook niet echt een buil aan vallen.
BEboer
@yoohan verkoper vroeg +-4000 maar trekker heeft maar 3000u en denk dat er niet mee gefoefeld is want. Weinig tot geen slijtage overal.
yoohan
@BEboer
3000 uur is wel erg weinig voor een trekker van die leeftijd, dat is nog geen 100 uur per jaar. Maar het zou kunnen inderdaad. Als dat echt zo is, dan zou ik hem gauw kopen.
valmet 605
@BEboer de toeren/ urentellers van deze trekkers zijn denk ik het slechtste onderdeel in de hele trekker. Dus die uren...
BEboer
@valmet 605 zal wss wel niet 100% kloppen maar zit niks van slijtage op (mijn idee) zit nog in 1e lak...
+1
valmet 605
@BEboer hoeveel uren die heeft zou mij niet minder kunnen boeien. Maar ik vind deze trekkers geweldig.
+2
joop-same
Hoezo geen onderdelen, elke SDF dealer kan de onderdelen leveren, maar ze hebben geen boeken en geen zin om het op te zoeken, uitgezonderd enkele goede.
+1
BEboer
@joop-same heb sdf dealer binnen 10 km afstand dus denk ook dat dit geen probleem mag zijn
joop-same
@BEboer Een gebruikers handleiding heb ik wel voor je in het NL voor weinig, mail Berendijk@kpnmail.nl
wim-same
Zijn super goede trekkers, Hef sterk genoeg voor de schudder en de hark.
Voermengwagens zijn wel vaak voor trekkers boven 100 pk. De Same Saturno heeft ook nog geen 1000 toeren p.t.o.
Deze motoren maken niet meer lawaai dan b.v. een Deutz of een Ford motor.
BEboer
@wim-same zit geen 1000 pto op, maar zou vb om 10d per jaar aan de voerwagen te hangen zijn als de standaard trekker AH mais spuiten, cultiveert,... is ofzo.
wim-same
@BEboer Ik weet niet hoeveel vermogen deze voermengwagen vraagt. wat staat er normaal voor.
De Same Saturno heeft een motor van 78 pk bij 2200 omw/min en 66 pk aan de aftakas bij 2007 omw/min van de motor dit is 540 omw van de aftakas.
BEboer
@wim-same standaard hangt de deutz agroplus 95 ad mengwagen die moet er aan werken maar niet dat het teveel is. Mocht die same eraan hangen zou het zijn in mei als koeien buiten lopen dan zit er ook minder voer in. Dus denk wel dat dit moet kunnen.
wim-same
Bediening van de hef werkt perfect, Voor toen al een rij-onafhankelijke handkoppeling voor de p.t.o. standaard dubbelwerkende hydrauliek aansluiting.
De prijs valt te onderhandelen. Belangrijkste is dat de trekker in goede staat is, en goed onderhouden.
prairie
Weinig draaiuren zou heel goed kunnen.
mijn ervaring (zo'n 40 jaar geleden) met de saturno is dat de koppeling er na 20 minuten eruit ligt.
de hydraulische diepteregeling is uitstekend. de motor is perfect. lawaai is stuk minder dan de centauro met een V motor. dacht dat de saturno een lijnmotor heeft.de enige reden dat wij hem hebben weggedaan is de zwakke koppeling.
joop-same
@prairie Ik kan uit elke trekker met een droge plaat in een half uur de koppeling vernielen,en ook toen al was er wel een zwaardere uitvoering te monteren.
wim-same
@prairie Dan is dat toch je eigen schuld. Ik heb nog nooit in zo korte tijd een koppeling verbrand, want dat is dan gebeurd. Dat kan met iedere trekker met een droge koppeling, maar ook een natte koppeling wil er dan wel uit hoor. Dat is dan bij een natte koppeling nog heel slecht voor je versnellingsbak ook
Minitauro
Tip, zorg dat de motor goed gekoeld wordt met warm weer bij gebruik van de aftakas met een stationaire machine aandrijven. I.v.b.m geen rijwind langs het motorblok, doe bijvoorbeeld dan de motorkap open.
BEboer
tractorfan.nl/picture/1209513/…

Bedankt voor de tips !
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Saturno 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!