Universal 430/UTB 445 voorgloeien

Van de Universal 430 / UTB 445 is de gloeispiraal in het inlaat-spuitstuk vervangen
Echter (nog) geen gloeien van de spiraal opgemerkt
12V komt op de spiraal te staan, dit wanneer de startschakelaar naar de voorgloei positie wordt gedraaid
Is er in (in de startschakelaar!?) het elektrische systeem van de tractor een relais of dergelijke welke (elektrisch) vermogen op de spiraal schakelt?
Danny Beentjes

Reacties

Wimsumar
Beste Danny Beentjes: Je schrijft (tenminste, dat begrijp ik er uit) dat je "12 Volt" op de spiraal hebt staan, dus stroom meet bij 'voorgloeien'.

Deze stroom loopt via de startschakelaar en er komt verder geen relais aan te pas. Ik vermoed dat je onvoldoende tijd gloeit voor een goede werking.

Koudestart FIAT-450: 15 seconden gloeien:

pdf pagina: 16:

tracteurs-someca.fr/docs/450.pdf/

P.S.: Het voorgloeisysteem is een behoorlijke stroomvreter. Als je goed naar de dashboardlampjes kijkt zie je dat deze zwakker gaan branden als je gaat gloeien.
Danny Beentjes
Wim,

dank je wel voor de snelle respons en hulp. ik ga remedie toepassen en wil daarnaast uitsluiten of de gloeien diesel krijgt, waarvoor de brandstofleidingen vervangen

vriendelijke groeten Danny Beentjes
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!