Fordson Dexta - starthendel gaat zwaar

Ik heb een ford dexta de starthendel gaat zwaar bij het starten.Als ik hem van contact af heb is er niks aan de hand.

Deel dit topic

blauwe ford

Reacties

blauwe ford
Ik wil de toeren en temperateurmeter demonteren hoe doe je dat
blauwe ford
Strarthendel gaat zwaar bij het starten.Als ik hem van het contact heb gaat ie heel licht
Hanjelle
Temperatuurmeter zit voeler voor op het motorblok. Deze gaat met een iets flexibel' metalen 'buisje' naar je meter net onder het stuur. Blokje onder het stuur losschroeven en de voeler op het blok ook en VOORZICHTIG terug leiden. Buisje en meter blijven aan elkaar. Toerenteller is makkelijker. Deze zit in het blok voor de versnellingspoken. Blokje losmaken en achterop de teller de tellerkabel losschroeven.
blauwe ford
@Hanjelle ik bedoel de klokken op zich
Hanjelle
Starthendel zou ik niet weten. Is handbediend startrelais die startmotor in het werk zet. Klinkt alsof het iets magnetisch is maar hoe dat dan kan...? Accupolen wel goed aangesloten? Bij een dexta is het chassis plus waar bij de huidige machines dat juist min is.Wil men zich nog wel eens in vergissen...
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!