Tweedrukventiel safim werk niet in combinatie met 2 drukgevers bij mechanische remmen

Onlangs heb ik een safim remventiel op trekker gebouwd voorzien van mechanische remmen.
Aangezien ik wilde hebben dat alleen pas als je beide pedalen intrapt het remventiel in werking komt heb ik het volgende opgebouwd; 2 drukgevers in combinatie met tweedrukventiel (geeft pas druk door zodra op beide leidingen druk komt) dan pas word het remventiel in werking gezet. Alleen in de praktijk werkt het niet. heeft hier iemand ervaring mee?
Ik denk dat ik anders het tweedrukventiel ertussenuit haal en dan weer probeer.

Deel dit topic

Reacties

redpower956xl
Ik denk zelf dat ik het tweedrukventiel moet vervangen voor een wisselklep van safim.
Volgens mij kun je het tweedrukventiel alleen gebruiken met een trekker die hydraulisch geremd wordt. Zou dit kunnen kloppen?
Sven Francken
@redpower956xl Als je het test druk je dan beide rempedalen even diep in?
redeagle14
@redpower956xl het kan absoluut werken. Maar zoals al gezegd de pompjes moeten wel goed gelijk staan.
redpower956xl
Als ik het zou moeten verklaren werkt het tweedrukventiel (zie afbeeldingen) als volgt. Als je beide rempedalen gelijk in trapt komt er dus op Y1 en Y2 druk, maar omdat de druk op één kant de Y1 of Y2 een fractie eerder is sluit ook die kant af zodat dan bij de andere kant de olie door kan stromen met als gevolg dat een drukgever het remventiel wel aanstuurt maar doordat de drukgever verder uitgetrokken wordt remt de tractor (de mechanische remmen) niet meer parallel. En dat is wel een probleem de tractor moet wel links als rechts hetzelfde blijven remmen.
Heeft iemand anders dit al meegemaakt?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Sven Francken
Wil je nog apart links en rechts kunnen remmen? want dan heb je dat ventiel toch niet nodig?
redeagle14
@Sven Francken juist dan wel. Anders remt de aanhanger op 1 pedaal.
redpower956xl
Ja ik druk ze gelijk in maar je voelt dat één pedaal minder weerstand heeft (kun je dieper intrappen)en dat komt doordat volgens mij dan dat een kant word afgesloten zodat die drukgever geen olie doorgeeft maar de drukgever van de pedaal met minder weerstand geeft wel olie door maar wordt dan verder uitgetrokken.
redpower956xl
Ik had gedacht de aanhanger mag niet remmen als ik alleen links of alleen rechts rem
Sven Francken
@redpower956xl aja ik had niet begrepen dat het voor de aanhanger was
redeagle14
@redpower956xl heel goed. Maar de afstelling is even een rotklusje. Maar als het klaar is werkt het perfect.
redpower956xl
@redeagle14 Ik denk dat die met het tweedrukventiel niet af te stellen is , want de ene keer trap je het linker en de andere keer de rechter dieper in.
volgens mij moet het tweedrukventiel eruit
redeagle14
@redpower956xl het kan absoluut werken. Er zijn zelfs CS types van Case waar het af fabriek op zit. Desnoods een extra veer over de drukgevers plaatsen.
redpower956xl
Sorry Sven deze reactie was voor redeagle ; ja klopt is ook maar als een drukgever olie doorlaat naar het ventiel wordt die uitgetrokken wordt die langer. maar beide drukgevers moeten even ver ten opzichte van elkaar uitgetrokken worden want anders word een van de 2 remstangen langer als de andere dus remt die links en rechts niet even hard.
Sven Francken
Ja dat klopt maar je kan toch gewoon de linker pedaal aan de linkse rem koppelen en de rechtse pedaal aan de rechtse rem? als je ze dan beiden indrukt rem je met beide wielen
redeagle14
@Sven Francken daarom neemt hij 2 drukgevers. Dan remt de aanhanger alleen als je op beide pedalen trapt.
redpower956xl
@Sven Francken ja klopt is ook maar als een drukgever olie doorlaat naar het ventiel wordt die uitgetrokken wordt die langer. maar beide drukgevers moeten even ver ten opzichte van elkaar uitgetrokken worden want anders word een van de 2 remstangen langer als de andere dus remt die links en rechts niet even hard.
Sven Francken
Van die afstelling ken ik niks, ik ken enkel wat van hydraulische schema's enzo

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN