Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Ik heb een super dexta gekocht, denk ik staat op de neus, maar ik ben bang dat dit niet klopt, hoe controleer ik dit?

Is mijn super dexta ook echt een super dexta? Hoe controleer ik dit? Verkoper zei dat hij een doordraaiende aftakas had, zo stom dit niet gecontroleerd, zodra ik de koppeling intrap dan stopt de aftakas, kan het ook zijn dat er gewoon een probleem in de koppeling zit?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Slagter86: Grootste verschil tussen Dexta en SuperDexta is de motor. De Dexta heeft type A-3.144 en de Super een A-3.152 motor (motortype staat hoogstwaarschijnlijk op het inlaatspruitstuk.
'Bij een doordraaiende aftakas heb je te maken met een zogenaamde tweetrapskoppeling. Dat wil zeggen, als je het pedaal ongeveer tot halverwege intrapt, dan stopt de rij-aandrijving. Trap je het pedaal dan geheel naar beneden, dan stopt ook de aftakas.

Fordson Dexta en Super Dexta, overeenkomsten/verschillen:
konedata.net/traktorit/ford/…
Thijsk 3430
@Wimsumar koppelingspedaal kon je toch ook verzetten dat het pedaal lager komt en dat de aftakas ook door draait dacht ik?
Sanderford
@Thijsk 3430 Jup dat heb ik bij m'n zwagers dexta wel es gemerkt
dutch
Motornr achter de inspuitpomp is voor de 152 ci motor is geloof ik 37111310. Tevens heeft ie n mechanische pomp. klein parkeerrem heveltje aan de rechterkant van de diff. Meestal diff slot , meestal dd aftakas. dubbele koppeling heeft een gaffel met 2 gaten vooraan de koppelingsstang. Volgens mij werd er vanalles geleverd / weggelaten om aan de wensen van de klant te voldoen.
JanVD
@dutch Motornr achter de inspuitpomp is voor de 152 ci motor is geloof ik 37111310.

weetje dat zeker? mijn normale dexta heeft dat nummer toevallig ook, En mijn broertje zijn ombouw Super dexta ook. beide hebben een mechanische aangestuurde brandstofpomp (Super dexta is wel feller)
dutch
@JanVD hmm. ik weet zeker dat ik t ergens gelezen heb, maar kan het niet terugvinden... ga dr dus niet mn hand voor in het vuur steken... Ik vraag me a hoe je dat dan aanpakt als je een revisiesetje of zoiets wilt kopen. Is dan de enige optie boring meten..? Moet toch ergens van buiten te zien zijn zou je zeggen. Misschien heeft je dexta een superdexta blokkie...?
JanVD
@dutch Ben gewoon benieuwd, Om daar voor het blokje los te halen vindt ik ook wat 😄
Staat hier ook nog een a3.144 met een ander nummer

(klik om te vergroten)

+2
oldtimergek
Plaats eens een foto dan is er misschien meer van te zeggen.
mklok
Handrem was toch ook een verschil.
JanVD
Ik heb hier 2 foto's, bij de start motors zie dat de ene koppelingshuis een verlening heeft de langere heeft bij mij een dubbele koppeling de korte een enkele.
de bedienings gaffel van de dubbele koppeling heeft ook 2 gaten(van buitenaf zichtbaar)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

koenclaas
Zit het stangenstelsel van het handgas op de luchtinlaat is het een dexta. Bij een superdexta zit dit op de brandstofpomp.
oldtimergek
@koenclaas De latere dexta's zijn ook wel geleverd met een andere brandstofpomp dus dan gaat jou verhaal ook niet meer op.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN