Lift pomp.

Beste mensen

Heeft een inter 744 een aparte pomp voor de hefinrichring of zit dat samen met de stuurbekrachting ?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

SJB533
Hydraulisch systeem, waar de hef onder valt, heeft een eigen pomp volgens mij en de stuurbekrachtiging heeft een eigen pomp. Ze zitten wel in lijn aan elkaar aan de motor.
stephan-inter
Zelfde pomp.
2 uitgangen
Wimsumar
Beste Exell: Je hebt +/_ 3 weken geleden nog een nieuw "Calzoni"-ventiel gemonteerd om de olie van de enkele pomp te splitsen naar stuurbekrachtiging en hydraulisch systeem (Lift).

Jouw 744:
Exell
@Wimsumar hey dat klopt omdat de verkoper van de tractor dit heeft gezegd dat dat het probleem was van de lift maar ze doet het nog niet en daarom dacht ik aan 2 pompen dat er mss zouden zijn
SjoerdHylke
@Exell Werken je externe ventielen wel? Want als die wel werken is de regelschuif van de hef misschien stuk of is er iets mis in het hefdeksel.
Exell
@SjoerdHylke Hey men ventielen voor te kippen gaan niet dat zit zeker samen met de hef ?
SjoerdHylke
@Exell Ja dan is er ergens iets mis. Werkt de stuurbekrachtiging wel normaal? Als deze normaal werkt kan er iets in de aanvoer leiding zitten, of de pomp is versleten maar dan moet hij bij de ventielen wel iets van druk op bouwen.
Exell
@SjoerdHylke het stuur gaat normaal en als ik druk zet op de ventielen dan geef hij iets of Wa olie door maar geen druk genoeg
Wimsumar
Beste Exell:

Quote Reactie van @Exell:
geen druk genoeg

Hoe weet je dat er te weinig druk is?
Heeft de lift wel gewerkt, of heb je de trekker met dit defect gekocht?

P.S.:

Maak / plaats ook even enkele foto's waarbij de oliepomp en de leidingen goed zichtbaar zijn. De opgebouwde stuurbekrachtiging is niet standaard op zulke trekkers. Misschien zit er een leiding verkeerd aangesloten.
SjoerdHylke
@Wimsumar of op je ventielen meten hoeveel bar er is en hoeveel liters deze pompt. Dus even langs een lmb en je weet het
Wimsumar
Beste SjoerdHylke:

Quote Reactie van @SjoerdHylke:
en je weet het

We weten dat de hydraulische besturing het wel doet en die krijgt de olie van dezelfde pomp als waar de hef+ ventiel mee van olie wordt voorzien. Een pomptest heeft niet zo veel zin.
+1
SjoerdHylke
@Wimsumar Maar pomp kan deels versleten zijn dat deze niet genoeg opbrengst geeft om de hef te laten werken? mijn pomp op de 1080 geeft wel druk op de ventielen maar niet genoeg om de multipower te laten werken
basia
@SjoerdHylke

Multipower heeft toch een apart pompje ? Dus niet de hefpomp ?
SjoerdHylke
@basia Klopt, maar die voor de ventielen is gelijk aan de multipower. Maar ik bedoel ermee te zeggen dat er bijvoorbeeld wel genoeg druk is voor de stuurbekrachtiging maar niet om de hef te laten werken. (Ik bedoelde de hef van de inter)
+1
basia
@SjoerdHylke

OK ik snap m
Exell
Bedankt voor de vele informatie iedereen!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN