Agrolang S1200 vreemde kipper

Wij hebben een agrolang s1200 kipper staan waar we eigenlijk niks van weten. Na zoeken op internet en niets gevonden te hebben maak ik dit topic aan om te vragen of iemand iets weet over het merk Agrolang. Ooit brak 1 van de assen af en hebben we heel lang moeten zoeken naar dit onderdeel. Uiteindelijk pastte er alleen een as op van een oud legervoertuig. Zeer merkwaardig en ook het enige wat ik over onze kipper weet. Iemand meer antwoorden?
bernard-vant-klooster

Reacties

SJB533
Agrolang was toch de merknaam van (voormalig) FIAT-importeur Leonhard Lang?
fiattopper
@SJB533 klopt
Fast Eddy
Ik vind ze wel een beetje op Vaia kippers lijken. Hier in de buurt zie je af en toe nog een Agrolang langs rijden.
Albert Peters
Dat van de naam dacht ik ook Agrilang was een handelsnaam
Geen eigen prdoctie
+1
Zeemees
Hier in de buurt lopen er nog wel in paar (in combinatie met een Fiatagri natuurlijk). Ik dacht zelf altijd dat het gewoon een Beco was in een ander kleurtje.
Aha. Eigenlijk weten we er dus allemaal niet zo veel van 😞 destijds hebben we hem via Boelens Haulerwijk gekocht (10 jaar geleden). Heb t altijd al een vreemd ding gevonden maar de kipper is wel keihard en oerdegelijk, niet iets wat je verwacht van de wat onbekendere merken. We hebben misschien plannen de kipper weer wat op te knappen. Lak is dof en beschadigd, banden zijn op en de hydrolische remmen werken al sinds de aanschaf niet.
+1
radium45
@bernard-vant-klooster Dit zijn door Cavero gebouwde kippers volgens wensen van Agrolang Apeldoorn.
+1
international533
@bernard-vant-klooster Heb je ook een foto?
suggs 73
Als ik denk dat het is wat ik denk , dan zijn het idd stevige kipwagens , ga er van uit dat dit een 12 tonner is , vindt het mooie wagens een loonwerker had ze hier in de buurt , het zou best kunnen dat die daar weg komt .
Is inderdaad 12 ton. Staat ook de naam van een loonbedrijf op. Maak ik later wel een foto van.

(klik om te vergroten)

Agrolang S1300 gevuld met kuil voor transport naar jongvee opfok bedrijf.
suggs 73
@bernard-vant-klooster ben benieuwd bij welke loonwerker die weg komt , type opdruk klopt , kan het net niet lezen ,behalve ik dacht dat die alle metalen schotten hadden , dacht aan bos uithuizen
fiatfan
Ik heb er ook een. volgens mij een S1200. heeft deze ook twee kipcilinders?
die heb ik er gisteren af gehaald om te laten maken.
@fiatfan nee, deze heeft 1 dik cilinder. Doen bij jou de hydrolische remmen het nog?
fiatfan
@bernard-vant-klooster nee daar moet ik ook nog eens aan werken. ik heb de slang er nog nooit ingestoken voor de zekerheid
fiatfan
@bernard-vant-klooster het blijkt ook dat de latere Agrolangs door Veenhuis gebouwd zijn. de 12 tonners van Agrolang/Cavero hebben twee kiepcilinders
@fiatfan dit is een s1000 met 2 kiepcilinders

(klik om te vergroten)

fiatfan
@bernard-vant-klooster oke. ja de mijn is groter. dat zie ik aan de vakverdeling van de bak
Schluterfan
Cavero was een degelijk Belgisch merk. Werd gebouwd in Rollegem, West Vlaanderen. Cavero staat voor Carlos Verhaege Rollegem. Wij hebben een aalton van dit merk. Is van bouwjaar 86 en dat zie je er gewoon niet aan. In de buurt zie je ze hier ook wel passeren. Het type die jij opgeeft hebben ze volgens mij gewoon van Cavero overgenomen. Cavero is van oorsprong een soort Orange met een soort groene velgen. Zijn geen RAL kleuren dacht ik. De hele jonge Cavero's ( die zijn ondertussen ook wel 25j) hebben wel een bruin chassis met licht grijs metallic velgen (RAL 9006 denk ik)
fiatfan
@Schluterfan ja het blijkt dat deze gebouwd werden door Cavero en door de nederlandse importeur Agrolang werden genoemd. deze heeft een zwart chassis en grijze velgen. maar dat hebben alle Agrolang volgens mij. dus dat kan wel voor de NL markt gedaan zijn.
wotan2
@Schluterfan Waar is cavero eigenlijk gebleven?
Rick Bos
Als er Bos Uithuizen op staat is die van mijn broer geweest, hij had een loonbedrijf in Uithuizen.
Er waren twee twaalf tons agrolang kiepwagens herinner ik mij.

(klik om te vergroten)

@Rick Bos ik denk niet dat ze van je broer waren, er staat namelijk iets anders op:

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Fast Eddy
@bernard-vant-klooster

Die heb ik 17 jaar geleden wel zien rond rijden.
Koiter
@bernard-vant-klooster mennega eext zit bij ons in de buurt. Doet bij ons het loonwerk
county854t
Er zijn ook Agrolang kippers gebouwt door Beco
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kiepwagen , rem , kipper en hydroliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!