Illustratie van:

David Brown 885 - Startmotor tikt maar tractor start niet

Beste,
Ik heb al een eind een david brown 885 ik wil deze nu beginnen restaureren maar ik wil eerst hebben dat hij vlot start, en hier ligt namelijk het probleem.
Als ik hem wil starten tikt de startmotor de gehele tijd maar de tractor start niet, ik heb de startmotor al gedemonteerd en gepoetst maar dit maakt geen verschil.
In de zomer kon ik hem altijd starten met de startkabels maar de laatste keer ging dit niet.
Iemand die raad weet?
Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

flonky
Ik denk dat je een nieuwe accu moet kopen
dat je hem met de kou niet met startkabels kan starten komt waarschijnlijk dat daar ook teveel stroom verloren gaat
zomers zal het wel lukken alles is dan minder koud en neemt dus minder stroom voor het starten
plaats je ook even foto's van de 885?
@flonky In de zomer toen ik net had gekocht startte hij ook niet zonder dat ik hem aan de acculader hing of de massakabels gebruikte?
Zal ik zeker doen, alvast bedankt.
Hierbij een foto van de DB 885

(klik om te vergroten)

flonky
@davidbrown885selectamatic leuke trekker
ik heb zelf een 885 smalspoor
ford3000case745
Je accu controleren of die nog goed is. Zo ja dan je massa conteroleren of dat goed is. Is dat ook goed, dan is waarschijnlijk je startmotor kapot
4x4kijker
Als je al deze dingen hebt nagekeken en het werkt nog steeds niet moet je eens met de hamer er een heel klein tikje tegen geven. Moeten wij ook doen bij onze oude wiellader als deze lang heeft stilgestaan. Dan komt hij terug los en start hij makkelijker
deutzisthebest
Heb je al gecontroleerd of je start relais nog goed is? Die zit bovenop de startmotor.
Wimsumar
Beste DeutzistheBest:

Quote Reactie van @deutzisthebest:
gecontroleerd of je start relais nog goed is?

Hoe controleer je dat?

@davidbrown885selectamatic :

Het tikken van (het relais) van de startmotor is kenmerkend voor een zwakke accu of van slechte verbindingen van de accukabels (losse/gebroken klem, slecht contact door oxidatieaanslag)
Als je de hulpstartkabels op de accu(pool klemmen) van de 885 plaatste om succesvol te kunnen starten is de kans dat de accu van de 885 te zwak is het grootst. (Al zou bij deze handeling een losse of gebroken klem ook juist weer voldoende contact kunnen maken om te starten).
deutzisthebest
@Wimsumar

nl.wikihow.com/Het-startrelais-testen/

Dit is een link met plaatjes en uitleg die de topicstarter de juiste richting op duwt.

Ik gaf vorig jaar dat de trekker alleen nog maar tikte. Ook alles kabels en dergelijke nagelopen en die bleken in orde. Op het laatst het startrelais doorgemeten en aan de hand daarvan vervangen.
De trekker start tot nu probleemloos!
claas_DB
Ik heb dat ook gehad met mijn david brown 885, dat lag toen aan corrosie op het contactslot. Als de motor draaide ging af en toe het lampje van de alternator branden. Dit wou dus zeggen dat het contact af en toe wegviel.
@claas_DB wat bedoel je juist met contactslot?
ambu954
@davidbrown885selectamatic waar het sleuteltje inzit waarmee je de tractor start wat contact reiniger in spuiten en sleutel heen en weer draaien

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 885 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN