Burgemeester Den Haag weert actievoerende Groningse boeren

De boze boeren mogen niet in Den Haag demonstreren:

PERSBERICHT NMV

Op donderdag 1 februari zijn er verschillende boeren uit Groningen onderweg naar Den Haag om te protesteren tegen het ontbreken van adequate schadecompensatie voor mijnbouwschade in Groningen. Shell, ExxonMobil en NAM worden vandaag in de Tweede Kamer gehoord over de betaalcapaciteit van de NAM. Reden voor de boeren om af te reizen naar Den Haag: zij hebben forse schades aan gebouwen alsmede aan land, drainage en kavelpaden. Deze schades worden onvoldoende gewaardeerd in het recent gepresenteerde schadeprotocol, terwijl deze schades oplopen tot in de tonnen, zo niet miljoenen euro’s.


In overleg met de politie is aanvankelijk gezegd dat de boeren welkom waren maar dat de demonstratie zich niet van het Malieveld mocht verplaatsen. Nu de Noordelijke boeren al uren onderweg zijn krijgen zij echter het bericht dat burgemeester Pauline Krikke de demonstratie wil weren uit de stad. De burgemeester heeft verzocht aan de gehele demonstratie, zowel de diepladers met tractoren, als de bussen met boeren, om te keren en huiswaarts te gaan. Bij het publiceren van dit bericht blijkt dat zij in crisisberaad is. Wij verzoeken nadrukkelijk de boeren wel toe te laten op het malieveld.

De boeren hebben aangegeven dat zij hun tocht sowieso vervolgen en roepen op om de demonstratie alsnog toe te staan. Zij willen aandacht voor de schrijnende situatie waarin zij zich bevinden en beroep doen op hun recht tot het voeren van een demonstratie.

Deel dit topic

Reacties

+1
vedder
Lekker onnozel dat mens....is van Aartsen weg en dan mag het nog niet
+1
gerrie-hul
@vedder Worden ze in den Haag soms bang Wat een ziele poten
+2
Bekkink
Gewoon d r op knappen met die handel!!
labella
Voorwielaandrijving aan en vol gas naar het Binnenhof, wie niet horen wil moet maar voelen.
+2
BroekieJD
Ik zou zeggen: heel da malieveld omploege😂
+1
gerrie-hul
@BroekieJD En een laagje stront er op Weten ze gelijk wat mest is En waardevol product
BroekieJD
@gerrie-hul denk dat ze dan gaan mauwe over de ammoniak die dan in de lucht komt "want dat is natuurlijk luchtvervuiling" die miljoenen autos die daar dagelijks door den haag heen kuieren zogenaamd dan weer niet 😠
+1
gerrie-hul
@BroekieJD Word tijd dat ze eens goed met de neus op de feiten worden gedrukt Psss zou de burgemeester al een dubbele luier voor hebben
Grasbaal
Politie knijpt verkeer A12 af om Groninger boeren te weren uit Den Haag (update)

Video: dvhn.nl/groningen/…
+2
Twentsch Land
Aantal jaren terug gingen ook veel trekkers na Den Haag ..... de grootste praatjes hadden de boeren en toen ma Flodder zei van en nu naar huis of ik schakel de M E in......alle boeren met de trekkers weer na huis ...... Wat een afgang.

Het is beter niet te gaan dan af te gaan.

En als men toch gaat ... dan ook de kerel zijn....in Twente zeggen ze .... als je weet van bokken moet je ook weten van staan.

Zag op journaal dat de burgemeester 1 trekker wil toe laten om als symbool het protest kracht te geven ......

Opzich is dat een mooie en ook de beste oplossing....

Gaan al die trekkerschauffeurs ook niet als een gieter af.
+2
JanCees
@Twentsch Land je moet het boek "Trekkers op de trap"maar eens lezen dan kun je zien dat er diverse keren wel tractoren in Den Haag zijn geweest tot in het torenkamertje van toen Ruud Lubbers. en ik kan het weten want ik zat er erbij en in het torenkamertje zetten toen Wim van Straalen uit Bleiswijk een modeltrekkertje op het bureau van Lubbers hij mocht het toen houden.
Leverde 350 miljoen gulden op voor innovatie in de akkerbouw.
Dus dat met de staart tussen de benen terug was dus meer flinke puut met geld waar we als akkerbouwers blij mee waren en waarmee binnen ondernemingen als Avebe, Suikerunie, Agrico ZPC etc veel goed werk is verricht in innovatief onderzoek mede waardoor nu deze bedrijven nieuwe productie methoden rassen etc hebben ontwikkeld waar de akkerbouw weer profijt van heeft.
Op je Twentse Krent blijven zitten en afzeiken is wel heel erg makkelijk maar verdiep je eerst eens voor je wat schrijft
Hans19
@JanCees Op internet kan ik niet veel vinden over het boek. Wat is het exact voor een boek Jan Cees?
+2
JanCees
@Hans19 beschijving van de akkerbouwacties er zijn drie keer trekkers in den haag geweest twee keer was ik erbij 1 keer onderweg aangereden door auto en rechterpoot voorgoed aan gort dus denk er iedere ochtend aan terug en heb er iedere dag weer geen spijt van. Soms moet je gewoon ergens voor gaan staan.
Hans19
@JanCees Ik zal kijken of ik 'm ergens tweedehands kan kopen 👍🏻
weurding
Quote Reactie van @JanCees:
rechterpoot voorgoed aan gort

dan had je het "gas er nie op" 😉
+1
Twentsch Land
@JanCees

Ruud Lubbers is alweer lang geleden...kan zijn in die tijd dat met trekkers sympathie heeft gehad met resultaat.

Echter het is nog niet zolang geleden dat een hele groep naar den haag ging met de trekker en daarbij kreten en uitspraken hadden die de sector niet positief in beeld bracht bij de consument. De straten bezetten waardoor woon werk verkeer niet van of na huis kon gaf het resultaat dat de consument geen begrip en sympathie had......dit moet zich niet herhalen.

Veel mensen in Nederland hebben begrip voor de Groningers en dat ze naar den haag gaan en 1 of 2 trekkers meenemen zal meer begrip en medeleven met zich meebrengen dan straten blokkeren.

Dat jij het liever wilt zien als afzeiken vind ik prima...je hebt de laatste dagen nog al wat over je heen gehad op het prikbord ... hopelijk heb je het net een beetje kunnen ventileren 😀

En uh Jan Cees ..... ik ben een beetje met de tijd mee gegaan, ik hoef niet meer op mijn Twentse krent te zitten schrijven....met mijn smartphone kan ik dat staand en overall.....echt aan te bevelen met zo'n smartphone het zal je polder krent goed doen 😉
JanCees
Quote Reactie van @Twentsch Land:
og

maak je om mij geen zorgen ik kan wel wat hebben en smartpone is wat klein Ipad is ook handig. Waar et mij om gaat is dat het makkelijk roepen is zonder zelf verantwoording te nemen of te hebben genomen en ja ik scherp af en toe als ik tijd en zin hen het debat en soms ook niet
+2
Twentsch Land
@JanCees

De kunst van staken is de sympathie van de bevolking te krijgen !!
+2
de Tank
@Twentsch Land ik denk dat de Groningse boeren een positieve houding aannamen. Schadeafhandeling is hier een farce geweest. Het verhogen vd gaswinning in 2013(tegen advies in) na de aardbeving in 2012, Huizinge is ronduit schandalig. Ik vind dat wij ons buitengewoon beschaafd opstellen als je besft hoe er met ons belang omgesprongen is. De Nam(als veroorzaker) die tot nu toe bepaalde of en hoeveel schade je hebt. Vanaf vorig jaar maart heeft de schadeafwikkeling compleet stil gelegen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik hou absuluut niet om met veel tamtam je gelijk proberen te halen. Maar bij structureel negeert worden moet je zoals Jan Cees aangeeft meer uit de kast halen om aandacht op je zaak te vestigen.
Twentsch Land
@de Tank

Het helemaal eens dat er veel te lang niet serieus is omgegaan met de schade gevallen, dat het tot boosheid onder vele gedupeerden is gegaan kan ik ook goed begrijpen.

Wat niet weg neemt is dat er actueel door de overheid is toegezegd dat schade wordt vergoed.

Dat gedupeerden dat met een vorm van protest aan willen geven in Den Haag hoeft ook niks mis mee te zijn maar met veel trekkers de Den Haag gaan bezetten kan nu de toezeggingen zijn gedaan ook nog weer in het nadeel gaan werken.

Nogmaals er is toegezegd dat schade wordt vergoed en op dit moment is er veel sympathie van de bevolking voor de gedupeerden....als je daar goed mee omgaat werkt in het voordeel.
+1
de Tank
@Twentsch Land en volgens mij doen we dat. Het is ook nooit de bedoeling geweest er een puinhoop van te maken in Den Haag. Daar was iedereen goed van doordrongen. Daarnaast hebben wij wel laten zien waartoe we bereidt zijn en zullen de gemaakte beloftes nauwlettend gevolgt worden.
de Tank
@Twentsch Land minister Kamp heeft hier heel veel kwaad bloed gezet door zijn houding. Wiebes lijkt het meer een probleem van Nederland te maken ipv het in Groningen te laten. We gaan het beleven. Persoonlijk heb ik aan het huis gelukkig niet veel schade. Mestkelders en verzakking grond/drains is lastiger om de gevolgen vast te stellen. Algehele waardedaling in het gebied is wel een dingetje..
+1
Noorderling
@Twentsch Land
Wat denk je hoeveel waarde groningers aan toezeggingen hechten?

Het is kwart over 12. De putten rondom zeerijp zijn zo goed als gesloten wat gezegd wordt. Toch krijgen we een beving om de oren van 3,4. Er zijn meters vlakbij het episch centrum die hebben gemeten dat er een verticale beweging van de grond is geweest van 28mm!

Dan zijn er nog mensen die beweren dat het om achterstallig onderhoud gaat...
Er zijn kelders en stallen van een paar jaar oud compleet doormidden gescheurd. Basement onder melkstallen die vol lopen met mest en ga zo maar door.

We zijn wel zo realistisch dat de gaswinning stoppen niet reëel is op korte termijn. Dan wordt het voor de nam om de lusten en lasten te nemen. Dus schade herstellen, gebouwen versterken of nieuwbouw wanneer nodig. En niet alleen cashen zoals nu gebeurt.
radium45
@Noorderling Die bevingen, kunnen die ook nog een keer schade toebrengen aan waterkerende kunstwerken? Of wordt daar nog geen rekening mee gehouden?
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
door de overheid is toegezegd
Toezeggingen en beloftes door de overheid hebben geen enkele waarde!

De gedupeerden worden straks (na een heleboel gedraai en na de nodige commissies waar vooral "vriendjes" inzitten) afgescheept met een fooi. Let maar op!
de jonge
@Twentsch Land ach de acties die het personeel van de ns doen om meer loon te krijgen zullen door de reizigers ook niet als positief worden ervaren. toch zijn er nog altijd mensen die met de trein en bus rezien
DESLAGERURRE
@JanCees

Foto van een Onbekend Meerdere typen
dit was op de A28 bij hoogeveen toen dr tijd ! meende een stoet trekkers van 22 km
MTSTAMMINGA
@DESLAGERURRE
Toen was het net zo rumoerige en onzeker tijd als momenteel
DESLAGERURRE
@MTSTAMMINGA dat geloof ik graag ..
SJB533
@DESLAGERURRE
Wat is het veranderd daar 🤔
Groen1
Wiebes: het kost tijd om gaswinning te verminderen

'Zo snel ... als mogelijk is'

Tijd rekken en opmerkingen maken waarmee je alle kanten mee op kunt.

nos.nl/artikel/…
Groen1
.
+4
casev
Die vrouw heeft gisteravond wat op boeren en protest zitten googelen zeker:
+2
weurding
@casev vind het walgelijk, monumentale gebouwen naar de kloten helpen
MTSTAMMINGA
Hoe wakker ik burgerlijk ongehoorzaamheid aan ,door iemand goed in de zeik te zetten !!
+1
spotmelker
@MTSTAMMINGA Hoe zet ik iemand in de zeik? Door burgerlijk ongehoorzaam te zijn....😁
MTSTAMMINGA
@spotmelker
Denk dat dat ook gaat gebeuren @spotmelker Spanning loop daar mooi op
+4
noordhollander
Hoofd vd boeren ate hylke kuipers uit oldehove veel sukses met jullie akties ate geef liveverslag svp ate hylke
+1
jordi 1455
Las in de krant dat milieudefensie die boeren nette mensen noemden, normaal noemt milieudefensie het gros van de boeren criminelen.
+2
walker1
Heel Nederland heeft weer gezien hoe slecht het met de boeren gaat. Geld genoeg om ik weet niet hoeveel diepladers een hele dag te huren, diepladers vol met trekkers van minimaal een ton per stuk, touringcar er achteraan.
+1
Fast Eddy
@walker1

Veel diepladers zijn van loonwerkers en bedrijven uit het aardbevingsgebied.
+1
vedder
@Fast Eddy en voor een touringcar hebben zelfs anti-zwarte piet hippie's geld.
suggs 73
@walker1 daar ben ik dus ook angstig voor , voor dat neven effect , als we straks weer klagen om slecht prijzen , komt het niet geloofwaardig meer over met dit materiaal , zeker als het straks weer om europese landbouwsubsidies gaat , dan gaat het weer zie je wel ze kunnen wel zonder , moet je zien wat ze allemaal hebben, kan beter in natuur gepompt worden dat geld .
de hoef
Quote Reactie van @suggs 73:
, komt het niet geloofwaardig meer over met dit materiaal , z

90% lease
Jan S
😀
+2
Jan S
😀
de Tank
@walker1 aktie is gesponsord door milieudefensie😉strijd verbroedert.
+2
Noorderling
@walker1
Je hoort toch niemand over te lage opbrengsten of wel?
Als iemand bij jouw auto omhoog rijdt wil je ook schade herstel.

Boeren moeten personeel inhuren om het werk door te laten gaan. Chauffeurs en autos komen allemaal uit groningen. Ook zij hebben persoonlijk met de ellende te maken!

Ben benieuwd of je na een dagje rond rijden in het gebied nog zulke praatjes hebt.
suggs 73
@Noorderling kijk even de uitzending van gisteren van rtv noord even terug , waar een vrouw nieuwbouw claimt , als je dat gebouw ziet , die was over 5 jr van zelf wel gegaan , is een bouwval , moet je daar de nam volledig voor op laten draaien ! dacht ik niet , er wordt over en weer gebruik cq misbruik van gemaakt , door inwoners en door de nam , schade moet hersteld worden , dat is duidelijk .
Noorderling
@suggs 73
Heb het terug gekeken, dat daar niet volledig in mee wordt gegaan kan ik begrijpen.
Als je 10-15 jaar in onzekerheid zit, ga je natuurlijk er ook niets aan verbouwen. Dat is de spagaat waar je in zit. Waarom zou je vandaag je huis voor eigen kosten opknappen, als je weet dat over een paar maanden de hele zooi weer overhoop getrokken wordt.

Er zijn ook een aantal heel schrijnende gevallen:
nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
+1
walker1
De schades moeten uiteraard geregeld en vergoed worden. Maar voor veel Groninger boeren is de NAM ook jarenlang, en nu nog steeds, een goede inkomstenbron geweest. Ik heb jaren voor een bedrijf gewerkt wat veel opdrachten deed voor de NAM en zodoende kwam ik veel in Groningen en ook bij boeren daar over de vloer. Nagenoeg alle gaswinlocaties staan op boerengrond. De NAM pacht die grond voor een goede prijs van de boeren. Heb er ooit een boer gesproken die de NAM het beste gewas noemde wat hij had. Ze hebben geen werk met die locaties die de NAM pacht, de NAM betaald jaarlijks keurig op tijd.
suggs 73
@walker1klopt , zijn er een paar heel rijk mee geworden
GROENEDEERE
@walker1
Dat is met nam locaties en gasunie locatie in heel Nederland zo.
Ze krijgen een goede vergoedeing voor geleden schaden en mindere oogste cq opbrengst.
Maar.
Niet elke boer in Groningen heeft een nam of gasunie locaties op zijn grond.
En daar gaat t juist fout.
Een vriend van mn ouwe die dus nabij het bevings gebied woond zag zijn meerdere hagelnieuwe sleufsilos vernield worden jaren geleden. Maar volgens de nam klopte het funderingsplan niet.....
De silo moest uiteraard opnieuw gemaakt worden met alle kostenposten.
Vele rechtzaken verder en een scheiding door geldproblemen.
Hij had een mooi toekomstplan met bouwtekeningen voor een nieuwe stal.
Maar heeft inmiddels nog nooit geen ene cent gezien.
Hij was of is ook onderweg naar den haag
walker1
@GROENEDEERE Ik weet dat niet iedere boer een NAM locatie op zijn land heeft. Ik snap ook zeker dat er door de schades en de tegenwerkende en trage afhandeling daarvan mensen en bedrijven in financiële problemen komen.
Schades die daadwerkelijk door de bevingen komen moeten vergoed worden, wat ik op tv zie, zijn vooral oudere boerderijen, huizen of heel goedkoop gebouwde woningen. Maar nieuwe sleufsilo's horen niet bij de eerste de beste beving van hooguit 3,4 op de schaal van richter te gaan scheuren of te verzakken. Dan durf ik hier wel te beweren dat inderdaad het funderingsplan niet klopt, of niet opgevolgd is. Indien het funderingsplan niet klopt, had die vriend het adviesbureau dat het funderingsplan opgesteld had aansprakelijk moeten stellen.
GROENEDEERE
@walker1
Ook niet als je silos amper een etmaal ervoor gestort zij? Dan zijn ze nog lang niet uitgehard.
En dat was ook duidelijk te zien aan hoe het beton gescheurd is.
Je ziet inderdaad ook veelal oude boerderijen op t nieuws voorbij komen.
Die hebben ook recht op vergoeding.
walker1
@GROENEDEERE Dat ze zo nieuw waren, dat het beton bij wijze van spreken nog nat was, had je niet verteld. Ja, dan kan het zeker wel aan de beving gelegen hebben, als het beton nog niet volledig uitgehard was.
+1
GROENEDEERE
@walker1
Had ik er idd bij moeten vertellen.
de hoef
@GROENEDEERE oude boerderijen waren zeker goed anders hadden ze al eerder plat gelegen
JanCees
@walker1 even rekenen hoeveel boeren zijn er in Groningen en hoeveel hebben er een gaswinlocatie op de kavel?
walker1
@JanCees Ook voor leidingen door je land betaald de NAM goed. En dat hele gas win gebied ligt er vol mee. Heel wat kilometers trace afgelopen daar voor controles.
We moeten ook niet doen alsof elke Groningse boer nu bijna failliet is. Die echt schade hebben zijn diegene die ook echt in het gasgebied wonen en waar de bevingen het ergst gevoeld worden, dus rondom Slochteren, Loppersum.
+2
Fast Eddy
@walker1

Je krijgt pas geld voor een gasleiding als je er last van hebt. Of als de NAM/Gasunie erbij moet of een nieuwe aanlegt. Anders waren er ook heel veel andere boeren in Nederland rijk.
JanCees
@walker1 ik heb wat ervaring met leidingen in en boven de grond een beetje boer is beide liever kwijt dan rijk ga nog maar eens rekenen
walker1
@JanCees Ik ken genoeg boeren die die kabels en leidingen absoluut niet erg vinden, maar goed het ligt er wel aan met welke leiding maatschappij je te maken hebt.
JanCees
@walker1 Je hebt duidelijk heel veel ervaing maar vast en zeker nog nooit om en onderdoor hoogspanningsmasten moeten werken en iedere keer het gedoe als ze voor onderhoud komen hekken niet sluiten of zwaar gereedschap in gras of gewas laten liggen etc
+1
walker1
@JanCees In dat geval heb ik gratis gereedschap in de schuur liggen.:)
+3
Boerderie
Quote Reactie van @walker1:
lang, en nu nog steeds, een goede inkomstenbron geweest. Ik heb jaren voor een bedrijf gewerkt wat veel opdrachten deed voor de NAM en zodoende kwam ik veel in Groningen en ook bij boeren daar over de vloer. Nageno

Ik heb inmiddels vele boeren gesproken die enorme schade hebben, soms met huizen die onbewoonbaar verklaard zijn, en al jaren wachten op een adequate schadeafhandeling. Dan kunnen er een paar rijk mee geworden zijn, dat maakt de tragiek van deze situatie voor betreffende boeren niet minder.

Ook al is de woning oud, is dat dan een argument dat jouw vermogen in gebouwen, of land, in rook op mag gaan ten gunste van bedrijven & overheid? Er is meer dan genoeg verdiend aan de hele mijnbouw daar, miljarden hebben we het over, en dan beknibbelen op goede afhandeling van schade ten gevolge daarvan? Werkelijk waar, je zult er maar wonen. Het zal jouw bedrijf maar zijn. En jarenlang geen idee hebben of er tijdig een oplossing geboden wordt, of men je serieus neemt of het probeert af te schuiven. Er is geen enkel argument die kan bagatelliseren wat daar plaatsvindt.
walker1
@Boerderie Ik geloof niet dat je in Abcoude veel last van de gaswinning hebt?
GROENEDEERE
@walker1
Nope.
Wel van de gasleidingen die voor verzakkingen zorgen😎
+1
Boerderie
@walker1 iik ben een noorderling in hart en nieren en voel mij absoluut verbonden met de boeren daar. Afgelopen maandag was ik op een bijeenkomst in Delfzijl hierover, en donderdag in Den Haag, dus il spreek de mensen wel 😊
+1
de Tank
@walker1 weinig kennis van zaken.
walker1
@de Tank Ga er maar van uit dat ik meer dan gemiddelde kennis heb van de gaswinning, bodemkunde en funderingstechniek.
+1
de Tank
@walker1 niet vd mate van vergoeding bij de gemiddelde Groningse boer.
suggs 73
De schade afhandeling gaat lastig , veel geld gaat op aan bureaucratie , veel gelul weinig herstel , De Nam probeert goedkoop van de schade af te komen en er zijn er genoeg die er misbruik van maken of willen maken .
+2
walker1
@suggs 73 Ja, er wordt bv ook geklaagd over dat er wel veel geld is uitgegeven aan allerlei schade experts die de schades moeten beoordelen. Echter is dat ook gewoon nodig, want er zijn inderdaad genoeg lieden die er nu ook een slaatje uit proberen te slaan door bv schades te melden die ze al langer hebben en niet door een beving zijn ontstaan.
+1
suggs 73
@walker1 zit nu rtv Noord te kijken , is er een vrouw die in een krot van een boerderij woont , gewoon verwaarloosd, is nu een muur ingestort , mevrouw wil nieuwbouw nu , nou daar heb ik toch wel moeite mee
walker1
@suggs 73 Snap ik, ja er zijn ook daar mensen die jarenlang niet of nauwelijks onderhoud hebben gepleegd, of verbeteringen aan hun huis hebben aangebracht en er nu een slaatje uit willen slaan.
GROENEDEERE
@suggs 73
Dat is inderdaad ook krom.
Maar hoe lang spelen sommige zaken nou al?
Degene waar ik het over heb al wel 15 jaar.
En hij zal vast en zeker niet de enige zijn.
Het verloedering door de jaren heen komt de nam wel goed uit
suggs 73
@GROENEDEERE achterstallige onderhoud wordt standaard gebruikt Door de Nam, spin in een scheur is al verdoende soms .
de Tank
@walker1 vd 1e 520 miljoen is 470 naar overhead gegaan, de rest aan gedupeerden. Inderdaad onzinnig dat wij daar over klagen.
+1
Jan S
😀
+5
KuikenenKoe
Kan me hier wel wat bij voorstellen de frustratie die er leeft in groningen
dacht zelf een jaar of 8 a 10 terug ook toen de eerste berichten van schade naar buiten kwamen dat zullen wel weer een paar zeurneven zijn die uit zijn op geld, maar is me ondertussen wel duidelijk dat er echt wel wat aan de hand is

het rare is dat heel nederland wel mee heeft gefeest op het gratis geld van de aardgasbaten maar nu niemand thuis geeft nu het gas zo goed als op is

de scandinavische landen hebben het betreft gasbaten een mooi stukje slimmer aangepakt in tegenstelling tot ons die alles hebben verbrast
+1
Wilbert
@KuikenenKoe de rest van Nederland snapt nog steeds niet nijpend het is. Iedere dag worden nog nieuwbouw vergunningen afgegeven voor gebouwen op aardgas, terwijl die over 2-5 jaar allemaal over moeten op elektriciteit of hoog calorisch gas.
Woonhuizen zonder aardgas zijn bij nieuwbouw inmiddels niet duurder als met.
+1
radium45
De Nam heeft Groningen wel op de kaart gezet... 😛
Maar ik vraag mij wel sterk af of het minderen van de gaswinning nut heeft. De boel blijft evengoed nog jaren zakken.
+3
Jan S
😀
walker1
@Jan S probleem opgelost. Kan mooi gecombineerd worden met een project voor waterberging. Als alles nog wat meer verzakt kunnen we daar een hoop overtollig regenwater kwijt.
+2
Jan S
😀
walker1
@radium45 Zeker, al zouden we nu totaal stoppen met gas winnen, dan nog hebben we nog jarenlang aardbevingen.
+1
Lang niet alle reacties gelezen , het word tijd dat LTO een landelijke actiedag organiseerd, nee en dan geen bloemetjes water geven, maar alles platgooien , inclusief schiphol. We zijn als land en tuinbouw gewoon VOGELVRIJ, iedereen mag op ons schieten, en van alles zeggen het hoeft niet waar te zijn we zeggen gewoon dat het waar is en dan is het waar, ook al is het niet waar. Men had gewoon in den haag de trrekkers af moeten laden, en gaserop, deurdonderen en zoals we dat hier in twente doen, misschien kan iemand hier het filmpje van de boerenopstand in tubbergen plaatsen. En dan dat in het kwadraad.
+2
Noorderling
@Detukkeroettwente
LTO?

Laat me niet lachen. Nmv en nav hebben dit initiatief genomen en lto wou parasiteren. Dat feest is dus niet door gegaan. Ben geen nmv lid en deel niet altijd hun gedachtengangen, wel hulde voor deze acties en dat alles tot dusver goed is verlopen en positief is ontvangen in nederland.
DESLAGERURRE
@Noorderling haha nee .. die club kunnen ze net zo goed opdoeken .. stel meelopers zijn het ..
noordhollander
Het is te hopen dat boerenvoorman ate hylke kuipers zich niet laat inpakken door wie dan ook
t is niet zo makkelijk vechten voor je eigen verwoestte toko eldersveld en iets doen voor t algemeen belang..............van collega agrariers denk dat hij daarvoor wellicht jan kees eens moet raadplegen........
jammermaarhelaas
De Nederlandse staat heeft 50% aandeel in de Nam, en de twee oliemaatschappijen Shell en Exxon Mobile samen ook 50%.
Hopelijk zijn de mooie woorden vanuit Den Haag van afgelopen week wat waard, maar dat de getroffenen sceptisch zijn, eerst willen zien en dan pas geloven, kan ik me als buitenstaander geheel voorstellen. Je zult het maar meemaken.
Want zij zullen zich realiseren dat deze mooie woorden worden uitgesproken vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, en dat dit kabinet net als in de tweede kamer, ook in de eerste kamer maar 1 stem meerderheid heeft. Een ongunstige uitslag van deze verkiezingen maakt deze kleine meerderheid in de eerste kamer tzt. tot een minderheid.

Uitzending van Brandpunt (onderaan de pagina in de link) waarin wordt aangetoond hoe de gedupeerden worden afgescheept (2016)
brandpuntplus.kro-ncrv.nl/brandpunt/…

Bedreiging door de Nederlandse staat:
wnl.tv/2018/02/…

Getroffen boer die onlangs in RTL late night de huidige stand van zaken heeft kunnen toelichten, zie hiervoor de eerste 21 minuten:
rtl.nl/video/03995261-32ba-3453-8ed8-679266d3d3eb/
+1
jan.1
Heel duidelijk allemaal,zodra steden worden bedreigt(Groningen)en bekende nl ers zich er mee gaan bemoeien wordt den Haag wakker....
Ook opvallend is dat landelijke kopstukken zoals....... climategate.nl/2016/12/… ......
We kunnen we een vergelijking trekken met de huidige op leugens gebaseerde aantijgingen op de landbouw,als het gaat over fijn stof,dierziekten en luchtkwaliteit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden groningen , platteland en protest geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
96
DEELNEMERS
35
WEERGAVES
0