Case International 745 XL - Herinrichting werk traag, wat kan dit zijn?

Mijn herinrichting stijgt en daalt vrij traag? Op de ventielen lijk ik wel snel veel olie te krijgen... heb ik miss een hendel van de s-O-d verkeerd staan?
RichardTroost

Reacties

SJB533
Hendel spatbordzijde staat naar beneden? draaiknop op de console met de punt naar achteren (dacht dat dat positieregeling was) en de knop op het spatbord voor de buitenbediening helemaal linksom?
RichardTroost
@SJB533 achter op spatbord staat helemaal links om (onderste stand) draaiknop in meerdere posities geprobeerd, maar merk geen verschil 😢

Kan het krap an olie zijn?
SJB533
@RichardTroost
Hoe heb je de ventielen getest?
Gebrek aan olie kun je meten

Zou anders maar zo een probleem van je hefventiel kunnen zijn...
RichardTroost
@SJB533 de Balenklem werkt snel en heeft zo te zien ook veel kracht.

Ik snap de peilstok niet helemaal, zwarte kunststof stok die aan het einde in 2 stapjes dunner word...hoe hoog moet de olie staan bij hef onderin?
SJB533
@RichardTroost de middelste maat is je niveau. Onderaan die verdikking is minimale peil, bij de volgende verdikking is je maximale peil.

Meten is weten, maar het lijkt goed.
RichardTroost
@SJB533 ga er toch wat bij doen denk ik, net gekeken, zit nu vrij onderaan de peilstok (hef niet helemaal onderin) welke olie moet er in en hoeveel gaat er ongeveer in van min tot max?
SJB533
@RichardTroost
Nooit gemeten, eerlijk gezegd
SJB533
@RichardTroost
Zit net te bedenken, dat je de olie ook nog wel eens smerig kunt hebben. Mest bijvoorbeeld.
+1
RichardTroost
@SJB533 Hmm ok, kan bij vorige eigenaar... ik ga er eerst maar eens wat olie bij doen en dan eens kijken. iig vast bedankt.
RichardTroost
@SJB533 ☺️😅knop achterop zat niet helemaal tot de aanslag naar links..... morgen maar eens kijken wat hij doet. (Kan nu niet starten, kids slapen er net naast)
snelle lop
Zit er wel de goede olie in. moet hytrans in volgens mij. zijn deze tractor heel gevoelig voor als er verkeerde olie in zit
SJB533
@snelle lop
Deze niet, voor zover ik weet. Hier kan standaard hydrauliekolie in, omdat er niks bijzonders in zit.
Wimsumar
Beste Richard Troost: Je geeft aan alleen nog maar een rondje op de weg te hebben gereden en wat met de balenklem te hebben gedaan. Waaraan herleidt je dan de vermeende trage werking van de hefinrichting? Traag dalen kan (een combinatie zijn) door koude/dikke olie en/of een smoorventiel (pdf pagina 36, afbeelding 41, nr. 6) welke te dicht staat.

Hoogste tijd de gebruikershandleiding te bestuderen:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
RichardTroost
Grrrr liter olie er bij in, nu gaat hij snel omhoog, maar wil hij niet meer zakken 😢
rommert14
@RichardTroost een hef gaat zonder weerstand altijd slecht naar beneden, ik ga er altijd op staan zodat het wat opschiet.
RichardTroost
@rommert14 geprobeerd maar helpt niet 🤔
RichardTroost
Thanx allen, was idd daalsmoorventiel 😞😂 (met schaamte en blij)
Wimsumar
Beste Richard Troost:

Quote Reactie van @RichardTroost:
wil hij niet meer zakken

Dan heb je waarschijnlijk het daalsmoorventiel dichtgedraaid.
Ook moet de motor draaien. Bij stilstaande motor wil de hef (bij I.H.C.-trekkers) niet zakken door de hendel naar "beneden" te zetten.
RichardTroost
@Wimsumar waar vind ik die bij mijn 745 uit 1987??
SJB533
@RichardTroost
Daalsnelheidsregeling zit op het transmissiehuis, onder de cabine. Dat is een draaiknop. Ik neem echter aan, dat je daar niet aan hebt gezeten.
RichardTroost
@SJB533 toch wel, dacht dat het de snelheid regelde (zit geen knop bij of onder de stoel)
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 745 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!