RVO: 'Vooralsnog geen verbod op sleepvoet'

Er geldt momenteel nog geen verbod op de sleepvoetbemester. Dit in tegenstelling tot wat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) dinsdag 6 februari op Twitter vermeldde. Toen liet de organisatie weten dat de sleepvoetbemester vanaf 16 februari verboden is. Dat is dus onjuist.


Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord


 RVO: 'Vooralsnog geen verbod op sleepvoet' (boerenbusiness.nl)

Er geldt momenteel nog geen verbod op de sleepvoetbemester. Dit in tegenstelling tot wat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) dinsdag 6 februari op Twitter vermeldde. Toen liet de organisatie weten dat de sleepvoetbemester vanaf 16 februari verboden is. Dat is dus onjuist.

Nieuwsgrazer

Reacties

+10
wally
Gezien de discussie over NH3 olv V-Focus etc lijkt het me duidelijk dat sleepvoet in heel Nederland weer toegestaan word zeker omdat het beter is voor grasmat en bodem en dus minder onkruidbestrijding en graslandvernieuwing nodig. Overheid moet ook maar eens keuzes maken als ze kiezen voor veel blijvend gras en meer bindend vermogen in de bodem dan kies je ook voor sleepvoetbemester
+1
sorry
@wally met het in de zode snijden scheur je het grasland deels,zullen ze dat effect hebben gemeten en gezien hebben als nh reductie?
hooivork
Op klei de beste machine ooit..
+1
RFCer
@hooivork Zeker in combinatie met water.
+8
dx11
Quote Reactie van @hooivork:
Op klei de beste machine ooit..

ik geloof stellig dat er betere manieren zijn om het mest op de grond te krijgen
+1
casejxu
@dx11 ik geloof dat ik graag dezelfde bemester als jou zou willen hebben😂
Weidezicht
@hooivork vind de ketsplaat toch ook wel een hele goede.... uiteindelijk voor het milieu ook denk ik.
+11
DualPower
Kennelijk worden wetswijzigingen tegenwoordig via Twitter gepubliceerd. Is dat even pech hebben als je niet op Twitter zit...
DESLAGERURRE
Nou .. op zand wil het ook geweldig hoor ...
+1
spotmelker
De 3 alternatieven voor het bemesten met de sleepvoet; 30% water toevoegen werd al gedaan, 2160 uur weiden is niet vooraf te garanderen en de kuiltjesmachine wordt veel te duur, zijn dus niet reeel. Verder is er onmogelijk een model te maken die de relatie tussen bemestingstechniek en (wisselkende) concentraties in de lucht aangeeft. Kortom, we moeten naar een techniek waarmee je de bodem zoveel mogelijk spaart en het gras het beste groeit. De rest is kostbaar zinloos tijdverdrijf.
+1
ronald73
Quote Reactie van @spotmelker:
Kortom, we moeten naar een techniek waarmee je de bodem zoveel mogelijk spaart en het gras het beste groeit.

Je bedoelt dus eigenlijk met de kunstmestrooier er over? 😄
Jan S
Quote Reactie van @spotmelker:
2160 uur weiden is niet vooraf te garanderen

2160 uur is bij 21 uur dag en nacht weiden maar 102 dagen. Dat is elk jaar heel simpel te halen. Dus als iemand het niet zou halen is hij/zij daar zelf schuldig aan. Via de melkfabriek is dat ook te "controleren" althans op papier.
+3
jammermaarhelaas
Komen er ook straffe maatregelen tegen frauderende ambtenaren, zoals dit frauduleuze tweet-bericht?
Wat een farce.
+2
zeppmann1
Het zal me niks verbazen als RVO in de avond van 15 februari met het bericht komt dat de sleepvoet tóch verboden is.
langeslagdiesel
Als ze de tobroco maar met rust laten. Vind ik het best. Kan me eigen niet voorstellen dat de machine waar men mee werkt bepaald of men aan de regelgeving voldoet die men eist. Het werk resultaat bepaald uiteindelijk. En of je dat bereikt met een gieter of hark of wat dan ook voor apparaat is niet van belang. Het is zoals vaak moeilijker om net werk af te leveren dan maar een beetje raak kliederen. Zie om me heen ook prutswerk met duure geavanceerde bemestings techniek. Terwijl dat juist de techniek is met toekomst potentie. Als je bv een sleepslangbemester zie keren op een kopeind dan heeft dat niets te maken met emissie arm aanwenden. En dat is ieder kopeind weer ! Maar rechtuit gaat het super. Met een tobroco kan je ook zeer netjes werken of lekker knoeien en kliederen. Vreemd dat dan in de sleepslang de toekomst woord gezien en de tobroco sleufkouter richting oudijzer bak wordt gerangeerd, zo het lijkt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden nederland , sleepvoetbemester en twitter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!