Koelsysteem Fendt 306 ls

Ik heb koelvloeistof van Fendt 306 ls afgelaten door darm onderaan radiator te lossen. Vraag is nu kan ik systeem volledig terug opvullen zonder trekker te starten ? Zo ja hoe ?
Karl

Reacties

Wimsumar
Beste Karl:

Je bent nog niet klaar met aftappen!
Het motorblok moet nog afgetapt worden via het merkwaardige slangetje/schroefje welke je ziet tussen de startmotor en hydrauliekolietank.
Karl
@Wimsumar bedankt voor de tip ik zal morgen is zien of ik magic slangetje vind.
Wimsumar
Beste Karl:

Quote Reactie van @Karl:
tip

Als de afgetapte "koelvloeistof" erg vuil (roestig) was, kun je eerst motor en radiateur vullen met schoon water en dit na 'een uurtje' trekkergebruik ook weer aftappen. Vervolgens de nieuwe koelvloeistof er in doen.

AANVULLING naar aanleiding van onderstaande reactie van FORDje4600:

Na het afvullen van het koelsysteem ook de trekker weer even gebruiken om eventuele ingesloten spoelwater (bijvoorbeeld in de radiator van de cabineverwarming) geen kans te geven bevriezingsschade te geven.
Karl
@Wimsumar kan het kwaad voor het motorblok dat men warm koelvloeistof aflaat en direct nieuw koude koelvloeistof in radiator en blok giet ?
Wimsumar
Beste Karl:

Quote Reactie van @Karl:
kan het kwaad

Normaal gesproken niet. De motor doet zelf immers niet anders: De thermostaat laat koelvloeistof van tegen het kookpunt door naar de radiateur waarna het enkele tientallen graden kouder afgekoeld weer naar de motor doorstroomt.
Fordje4600
@Karl zoals Wim zegt is een goed plan maar laat gewoon water er niet op zitten met de vorst
Fordje4600
@Karl zoals Wim zegt is een goed plan maar laat gewoon water er niet op zitten met de vorst
jurgenkrijt
Na het afvullen even de kachel aanzetten en de knop naar warm draaien dan de trekker starten en even de temperatuur van de motor in de gaten houden, er kunnen nog lucht bellen in het koelsysteem zitten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!