Ik heb een MC cormick 633. Deze rookt een beetje maar hoe kom ik erachter waar dit aan ligt. De motor verbruikt een klein beetje olie, ik heb het verm

Ik heb een MC cormick 633 die rookt een beetje tijdens het lopen. Dan ruik ik constant dieselolie. Meestal loopt hij dan onbelast. Wanneer hij zwaar moet trekken en geef veel gas dan rookt de motor nauwelijks . De motor verbruikt een klein beetje olie maar niet noemens waardig. Ligt dit aan de brandstofpomp die te laat staat of is het een probleem van de bussen en zuigerveren? Wanneer de motor warm is start deze zeer snel. Bij een koude start duurt het wat langer.
cor-van-deursen

Reacties

Wimsumar
Beste Cor-van-Deursen:

Quote:
niet noemens waardig.

Inderdaad, de verschijnselen (rook) die je noemt zijn niet zorgelijk. Hoe is de onderhoudstoestand van deze trekkermotor?
Met het vervangen van filters, afstellen van klepspeling en met name testen/afstellen van de verstuivers is verbetering te verwachten.
Is de koudstarthulp d.m.v. de stopknop bekend?
cor-van-deursen
Koudstart is bekend en de verstuivers zijn ook al getest en aangepast. Motor is altijd goed onderhouden. Toch blijft de motor ruiken naar niet goed verbrande dieselolie.
Wimsumar
Este Cor-van-Deursen:

Quote Reactie van @cor-van-deursen:
Toch blijft de motor ruiken naar niet goed verbrande dieselolie.

Geurwaarneming is iets persoonlijks. Misschien ben je gevoeliger voor dieselgeur? 😉

Raadpleeg de dieseldokter:

dieseldokter.nl/techniek-hoek/rookvormen/
Steyrfanaat
Dieselpomp lek?
cor-van-deursen
Hoe controleer je een lekke dieselpomp?
Steyrfanaat
Misschien zijn de olieschraapveren en de zuigerveren versleten. Is het een trekker met veel draaiuren?
cor-van-deursen
Dan moet hij ook roken als ik veel gas geef bij zwaar trekken. En dan rookt hij niet.
+1
Doet me denken aan lekke klepsteelrubbers.
ford3000case745
Is niet erg. Komt voor omdat de motor stationair weinig toeren maakt en nog koud is verbrand de motor niet optimaal. Zo gauw hij meer moet trekken of meer toeren maakt en dus warm word moet dit minder worden
cor-van-deursen
Bedankt voor jullie meedenken!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!