Autocommand icm aftakas en hydrolisch werk

Hallo,
De autocommand van mijn NH t7 werkt niet naar behoren. Tijdens mestuitrijden met tank en bemester komt de tractor niet op toeren. De aftakas en hydroliekpomp werken beide...
pas als ik de aftakas even uitschakel heeft hij power als ik hem wederom weer inschakel valt de tractor langzaam weer terug in toeren (kracht?). Mijn idee is dat een aftakas van een vacuumpomp geen pk's vraagt...
Is dit een instellingsfout of een mankement?
nh-tje

Reacties

Siebenga
Zoals ik het begrijp een instellingsfout, bij het inschakelen van de aftakas moet je een daar bij behorende toerental instellen
nh-tje
Ja, dat begrijp ik. Ik zet het toerental op de motor op 1500 toeren, in de eco is dat aftakas 450 t.
Ik ga rijden, wil naar de 10 km/uur, ga op weg tot zo'n beetje 8 waarna de tractor terug zakt naar 5,5 met toch toeren afname. Schakel dan de aftakas uit, loopt het toerental op en maakt hij dus weer meer snelheid...., na een 20 seconden aftakas weer aan het toerental loopt weer terug evenals de snelheid... rara!! wat doe ik niet goed?
HJ_
Heeft dat niet te maken met dat kleine oranje draaiknopje achter de aftakasschakelaar? kan zo gauw niet op de naam komen, heb t met maaien ook al eens gehad.
nhmonteur
Volgens mij moet je dat oranje draaiknopje verder terug draaien. Die geeft dan aan tot hoever de motor in toeren mag terug zakken. Toeren moet hij dan in principe vasthouden en als hij het dan niet trekt dan gaat hij de snelheid terug regelen.
Om wat voor een T7 gaat het?
Nhpaultje
Sowieso vraagt een vacuumpomp ook behoorlijk vermogen, hoe meer druk in je tank hoe meer vermogen de pomp vraagt.

Als je T7 genoeg vermogen over heeft moet je het draaiknopje van de toeren afname ongeveer halverwege zetten.

Als het vermogen maar krap bemeten is, kun je beter met meer toeren rijden +/- 1700, eventueel de aftakas niet op 1000eco.
jammermaarhelaas
Al weet ik niet hoe je voorheen mest uitreed, en met welke tractor ervoor, maar teveel oliedebiet kan ook veel vermogen vragen. Heb hier een bescheiden combinatie, maar als ik de oliekraan achterop het ventiel te ver opendraai, kan ik sowieso een versnelling terug anders trekt ie het niet meer.
Zet ik de kraan voor een vierde open, dan bemest de bemester nog steeds naar behoren, en kan de tractor het eenvoudig trekken, op bijvoorbeeld 1400 motortoeren.
+1
fastrac3155
Je zit verkeerd met dat kleine oranje knopje, je stelt daar 2 dingen mee in, het maximale toerental in de auto modus, maar zodra je de pto inschakelt gaat hij in pto modus, en wordt het knopje, de instellingen van het moment (toerental) wanneer de bak gaat terugregelen, je stel een minimum toerental in,.

Volgens mij was het zo dat je met je handgas hoger in de pto toeren moet gaan zitten dan je wilt, (met de knop maximaal naar rechts) en vervolgens met de knop terugdraaien tot je gewenste toerental en daar ook een passende snelheid bij kiezen.

Maar in dat papieren ding dat je bij je tractor krijgt, staat een heel stuk over de droop control
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @fastrac3155:
dat papieren ding dat je bij je tractor krijgt,

Dat is idd een goede tip!
Kan zeker geen kwaad om die eens te bekijken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!