Fendt 816 - Probleem versnellingsbak - rijdt niet meer in haas

Hallo,

Onze Fendt 816 heeft volgend probleem.
Even geleden was het tijdens een normale rit niet meer mogelijk om te rijden. Na enkele malen starten en proberen lukte het weer wel. Daarna hadden we nog eens hetzelfde en nu is het bijna onmogelijk om nog in haas (de hoge versnellingen) te rijden.
In schildpad lukt het wel. We hebben de sensor van schildpad-haas al vervangen en gekalibreerd, maar dit bood geen oplossing.

Heeft iemand van jullie hier al mee te maken gehad?

Groeten,

Benjamin
nh1880

Reacties

+1
Fendt926Driver
Heb je codes voor ons die in het display verschijnen?
nh1880
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
maa

Hallo,

Er komen geen foutcodes op
+1
josje
Wij hebben ook zoiets gehad, maar dan gaf hij storing en dan moest je de hoog laag calibreren en dan doet hij het eventjes en dan was het heel snel weer over. Uit eindelijk zij deksel eraf gehaald en was de as van de hoog laag terug gelopen omdat de borging los was gegaan
nh1880
@josje
Dag Josje, men heeft ons verteld dat de cabine eraf moet en de motor gescheiden moet worden, maar het is dus ook mogelijk om langs het zijdeksel te kijken? Weet je waar het deksel zich juist bevindt?
+4
Landini65
Kun je niet beter een landini kopen een versnellingsbak van een fendt heeft wel een mankementjr
+7
bart99
@Landini65 Onder het mom van achteruit boeren is ook boeren?
walker1
@bart99 Want een Landini kan alleen achteruit rijden??
bart99
@walker1 Niks beters te doen?
walker1
@bart99 Dat kan ik natuurlijk ook aan jou vragen.
walker1
@bart99 Maar goed, ik sta altijd open voor een goede, met feiten onderbouwde uitleg, waarmee duidelijk wordt dat je met een Landini achteruit boert.
deJong
En de relais ook al na gekeken?
nh1880
@deJong
We hebben hem al zien bewegen bij het verplaatsen tussen haas- en schildpad dus dat zou OK moeten zijn.
deJong
@nh1880

hmm heb een zelfde storing gehad met onze 514 en dat lag aan het relais maar er kwam niks in de display te staan en lag aan het relais.

hoeveel uren heeft die 816 gelopen?
+1
nh1880
@deJong
Hallo, de kabel naar de turbine-sensor was onderbroken in de kabelboom. Er is een nieuwe getrokken buiten de kabelboom om en het probleem is opgelost
+1
Fendt926Driver
@nh1880 hoe ben je daar achter gekomen?
Punt 1 dat die van de turbine sensor is en punt 2 dat die gebroken was?
Deed dus soms wel soms niet?
nh1880
@Fendt926Driver
Een monteur van de dealer is de trekker komen uitmeten en had de fout na een kwartier gevonden. Hij deed het in het begin inderdaad soms wel soms niet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 816 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!