Mc-Cormick D 324 - Lekken van pijpje aan dieselpomp ?

Telkens ik ga rijden met mijn tractor merk ik dat er uit een buisje dat van de dieselpomp komt een minimale hoeveelheid olie of diesel lekt .
Is dit normaal ,volgens sommigen wel want het zou te maken hebben met de smering van de pomp .
Toch graag jullie mening, en vertel er ook even bij of die olie kan worden opgevangen om geen opritten te bevlekken met olie .

Deel dit topic

Mc Cormick d324

Reacties

arjan de knooierd
Bij een auto heb je dat wel een soort overdruk slangetje!
JOHNDEEREBOERTJE
Mischien net als een moter, dat je het vergelijken kunt met onderdruk.
Fortschritt
Dat is de overloop van je smeringsreservior. Wanneer deze overloopt, wil dat dus zeggen dat hij ergens wordt bijgevuld. Ofwel je pompplunjers lekken en er komt dieselolie bij je smeerolie in. Dit net zolang tot de olie eruit is en er alleen nog dieselolie over is. Dit smeert een stuk minder voor je nokkenas in de pomp en je doordat de dieselolie langs de plunjers naar beneden lekt, krijgt de motor dus ook niet de juiste hoeveelheid. Ja bekent probleem bij die Boschpompen van McCormick, hij is versleten!
Wimsumar
Beste Fortschritt: Je uitleg klopt maar dat de brandstofpomp versleten is moeten we niet dramatisch over gaan doen. De trekker doet het er even goed om. Om dieselvlekken op de straat te voorkomen kan er een lekbakje onder gemaakt worden.
Fortschritt
Is niet dramatisch, is technisch gezien toch de waarheid!? Hij doet het er wel om, straks in de winter begint het met het niet goed willen starten, dan wordt de motor klaargemaakt en vervolgens blijkt dat niet te helpen. Dan wordt er een specialist bijgehaalt en moeten er nieuwe pompelementen in. Nu weet hij waar hij aan toe is en heeft ie de tijd om er een andere pomp bij te zoeken. Dat van die specialist is dramatisch, hoeveel die kosten!
IHCparts
Zit er een opvoerpomp op jou brandstofpomp? Deze willen op den duur wel eens gaan lekken richting brandstofpompcarter (wat er vervolgens aan de overloop weer uit komt). Mocht dit alleen het probleem zijn, dan is dit eenvoudiger en goedkoper te verhelpen dan revisie van de gehele pomp.

Voor meer informatie: www.ihcparts.nl
Mc Cormick d324
Ja er zit een opvoerpomp (handpomp ) op de brandstofpomp.
Wat moet dat kosten om zoiets te herstellen ?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 324 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!