Illustratie van:

Fendt Favorit 2 - Binnenkant versnellingsbak verven, welke verf?

Hallo,
Toen ik mijn zf versnellingsbak demonteerde kwam ik erachter dat de lak aan de binnenkant loslaat. Nu heb ik alle loslatende verf weggeschuurd en was mijn vraag wat voor een soort verf/ primer ik moet gebruiken om de binnenkant opnieuw te verven?

Deel dit topic

Reacties

+1
basia
Ik zou de binnenkant niet weer verven ; gewoon zo laten ; heb ik ook al eens gedaan .
( Zat er van die vieze wit/gele verf aan de binnenkant ? )
vranken
@basia ja het was inderdaad wit/geel maar het begon op veel plekken los te laten vandaar dat we hem opnieuw willen verven
+2
basia
Ik begrijp je goede bedoeling ; maar ik zou het zelfs afraden , ten eerste zou ik niet weten welke verf je zou moeten gebruiken , en ten tweede bijna alle soorten verf zijn op olie basis en zouden later door de olie weer opgelost worden , met alle schadelijke gevolgen voor b.v. de lagers .
Dus alle oude verf verwijderen en uitborstelen en uitspoelen .
Misschien ; maar dat weet ik verder ook niet ; zou je bak kunnen poeder coaten of zoiets maar daar heb ik helemaal geen ervaring mee .
En eigenlijk heeft het ook helemaal geen zin ; verf aan de binnenkant ; daar komt toch olie , die wel bescherming geeft tegen eventuele corrosie .
Maar ja , dit is dus mijn vizie op dit onderwerp .
vranken
@basia bedankt voor je reactie
Albert Peters
Ik heb er nog nooit over nagedacht
Volgens mij is verf zinloos in een olie bak

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Favorit 2 en hebben de trefwoorden versnellingsbak en verf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN