Illustratie van:

Fendt 718 - Vermogen valt af en toe terug.

Twee jaar geleden een Fendt 718 gekocht met 9200h en een nieuwe vario . Prima trekker en comfortabel om mee te werken.
Vorig jaar openbaarde zich een vervelend probleem. Af en toe valt zomaar het motorvermogen terug. Vooral onder max.belasting (triple maaikneuzer) moet je zo een poosje (kwartier) wel10kmh. terug in snelheid. Gebeurt soms twee keer op een dag en soms eenmaal in de maand.
Dealer en een motorspecialist hebben probleem nog steeds niet getackeld. Geen storingscodes te zien.
Voor de waterrem ook geen enkele storing te constateren.
Seizoen komt er weer aan; moet nu een keer opgelost worden.
Zijn er TF fans met serieuze tips of voorstellen?

Deel dit topic

Reacties

casejxu
Brandstof systeem helemaal schoon? Motorspecialist van deutz motoren?

Mechanisch of elektrisch geregeld?
unipower
Injectors ook al eens getest? Nieuwe brandstoffilters heb je al geprobeerd neem ik aan? Bij een probleem in de commonrail krijg je vaak wel storingscode’s dacht ik
jurgenkrijt
@unipower Zeer waarschijnlijk had je dan al meerdere storingen gekregen van de raildruk sensor o.i.d
Verschikkelijke storingen zijn dat als er geen storingscode aanwezig is
unipower
@jurgenkrijt Daarom bij het begin beginnen en dingen uitsluiten. Zelf ook eens gehad dat die elke keer storing kreeg pas als ie moest trekken en meteen dan het vermogen terugregelde, ga dat maar eens zoeken als er in het begin niks mis mee is 😅
powerhenkie
Brandstofsysteem natuurlijk al laten reinigden vgl. het PIC(pressure injection system) systeem. Bij een dealer aan de andere kant (Duitsland). Heeft niet geholpen. Ook geen enkele lekkage (druk of vacuüm).
Hoeven gelukkig voorlopig nog niet te maaien.
deJong
Hmm heeft deze ook start onderbreker/start beveiliging met code o.i.d.. willen ook wel eens storing in het motormanagement geven.

cpu al gecontroleerd op vocht?

of is deze gechipt met zon kastje? kan ook problemen geven met motormanagement.
930triplemaaier
@deJong klopt als je te lang wacht met het ontgrendelen van de start onderbreker krijg je een edc storing. Misschien dat ie tijdens het rijden ergens slecht contact heeft bij de start onderbreekt door het hobbelen en trillen
josje
Stom idee mischien zit er motor rem op de trekker zoiets kan ook problemen geven als de lucht aansturing niet klopt. Maar meestal is dat blijvend probleem, en de whaste gate.
+1
Saeghershof
Is het probleem opgelost geraakt? Ik zit met ook zo'n probleem op een fendt
leonardvdm
@Saeghershof ben benieuwd wat zo iets kan zijn
Fendttrisixfan
@Saeghershof op die 818?
Fendttrisixfan
@Saeghershof geen garantie erop?
Saeghershof
spotmelker
@Saeghershof welk soort diesel gebruik je?
Saeghershof
@spotmelkermazout extra.
JDFreaky
Gaat hij ook erg roken? als vermogen terugvalt? hoe reageert hij op
gas geven?
+2
Elektro-boer
---
+2
fordt5110
@Elektro-boer of rommel in de tank, gebeurt af en toe ook wel is
+2
roscho
Als de trekker voor je hem kocht lang stil heeft gestaan, zou er (rest van) bedorven diesel in de tank kunnen zitten. Je kunt dan het hele systeem schoon maken, maar zolang die troep in de tank zit, komt het probleem steeds weer terug.
+1
Hier meegemaakt dat de trekker onverklaarbaar volledig stilviel. Allerlei spullen vervangen, geraakte niet opgelost. Een kleine maand later kregen we een foutcode op injector nr2. Tractor weer afgesleept, 6 nieuwe injectoren en ging een maand goed tot die weer stil viel. Uiteindelijk van een dealer te horen gekregen om de kabelboom op de injectoren eens te wisselen. 160€ later en een jaar verder geen problemen meer gehad. Blijkbaar wordt die foutcode na het starten weer gewist. En het zou wel vaker voorkomen, volgens die dealer...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 718 en hebben de trefwoorden motor en vermogen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
4.402
TREFWOORDEN