John Deere B - Hoe best een kanaal aanpassen?

Hallo
Ik ben een student industrieël ingenieur elektromechanica. In het weekend werk ik bij een strohandel, hier werd mij gevraagd om een machine te ontwerpen om van grote balen kleine balen stro te persen. Dit ontwerp is al volledig in ontwikkeling, ik heb hier echter 1 probleem mee. De pakjes mogen niet de standaard grote hebben maar moeten een kleiner formaat hebben, weliswaar wel 25 kg. Mijn oplossing hiervoor is om het kanaal van de kleine balenpers aan te passen. Enkele ideëen of voorstellen hoe ik dit het best zou doen?
Alvast bedankt
jarne-titeca

Reacties

Wimsumar
Beste Jarne-Titeca: 25 kilogram, is dat een harde eis? Bij kleiner hoogte X breedtematen zal het pak (veel) langer worden om de 25 kg te bereiken. Waarschijnlijk te lang om nog handteerbaar te zijn (doorknikken).

Welke afmetingen is minimaal/maximaal mogelijk voor wat betreft de breedte en hoogte?
jarne-titeca
@Wimsumar De afmetingen zijn nog flexibel. De bedoeling is dat ze makkelijk kunnen gestapeld worden op een pallet. De kleine balen van normaal formaat stapelen moeilijk.
wim-same
25 kg is best zwaar voor kleine pakjes stro, en zeker als het stro al niet vers meer is. dus dat betekend kleiner, en toch zwaarder. Dan moet je naar een veel hogers persdruk ( pakdichtheid ). Met grote balen (vers) stro moet je uitkijken dat de persdruk niet te hoog word, want dan krijg je plakken die niet meer uit elkaar te strooien zijn.
Wij hebben dit vroeger ook wel eens gedaan, Grote balen door een blokken doseerwagen, en dan kleine pakjes persen. Heel arbeidsintensief.
Kooter uit Hazerswoude perst kleine winkelpakjes uit grote balen voor dierenspeciaal zaken. Dit is een mobiele opstelling, en een totaal andere kleine pakjespers.
jarne-titeca
@wim-same dus als ik naar een kleiner formaat wil pas ik best het gewicht aan van de balen? Het is inderdaad de bedoeling dat deze makkelijk uit te strooien zijn wegens grote verkoop aan maneges.
+1
wim-same
@jarne-titeca Gewoon grote balen machinaal uit elkaar halen en gewone kleine pakjes er van persen. Je ziet wel wat ze wegen. Dit is ook afhankelijk of de grote balen gesneden zijn. hoe meet messen, hoe groter de pak dichtheid.
mrpieter
Wat voor formaat moeten de balen krijgen?
Is het niet makkelijker om gewoon kleine balen op het land te persen en dan met een arcusin multipak te verzamelen?
Dan heb je geen handwerk, kun je de kleine pakjes verladen als een groot pak en hoef je geen stof te happen met overpersen.

Als je de maat van een perskanaal aan wil passen heb je nogal wat extra werk. De perswagen moet je aanpassen en ook de naalden /knopers.
jarne-titeca
@mrpieter dit is onmogelijk wegens te moeilijk transport. Het is een uur rijden van de landen naar het bedrijf dus grote balen zijn wel een must.
jarne-titeca
@mrpieter achter de hakselaar bevindt zich trouwens een industriële stofzuiger dus van stof hebben we geen probleem( dit is al getest).
+1
Wimsumar
Beste-Titeca:

Quote Reactie van @jarne-titeca:
achter de hakselaar

Dan moet je werken met een foliezakkenpers. (Dan kan het afgezogen stof ook teruggevoerd worden naar de verpakkingslijn).

Filmpje:


jarne-titeca
@Wimsumar ik denk dat dit inderdaad de beste en effiënte manier is. Bedankt voor de tip!!
Piet1960
Er is met een kleine pakkenpers toch wel wat te varieëren in afmeting zodat ze op je pallet passen.
jarne-titeca
@Piet1960 jammer genoeg kanje het kanaal niet genoeg variëren zodat de kleine balen mooi op industriële paletten passen. Dit is een must wegens het makkelijk laden van vrachtwagens.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere B en hebben de trefwoorden stro en pers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!