Fordson Super Major - Ratelend geluid 3e versnelling hoog

Hallo, Ik ben sinds december 2016 begonnen met de revisie van mijn Super major. Ik heb een defect lager van de bovenste as in de versnellingsbak vervangen, omdat ik herrie had in de derde versnelling. Het lager zat in stukjes in de PTO pot.
Ondertussen is de hele versnellingsbak al 3 keer uit elkaar geweest en alle keerringen vervangen. Zo ook de achterbrug is gereviseerd en ik heb een ander kroon en pionwiel geplaatst omdat ik een new performance heb.
Omdat er nog steeds een ratelend geluid uit de versnellingsbak kwam heb ik 3 tandwielen vervangen, maar de ratel blijft. Vooral in de 3e versnelling hoog. Bij lage gearing een stuk minder.
Verder werkt ondertussen alles naar wens, maar ik moet met oordopjes rijden en dat voelt niet goed.
Heeft iemand een idee? Ik weet het niet meer

Deel dit topic

6pitter

Reacties

old man jose
Om te beginnen probeer eerst dit type vertragings bak te doorgronden tracctor heeft geen hoog laag kijk maar op het schakelpatroon. Je evt PTO rechts maakt ook gebruik van de bakas en is te schakelen 1 en 2.
Ook hier kan de speling zijn intrede gedaan hebben.
Landini 6500
@old man jose heeft u major geen hoge en lage gearing?
de mijne wel
old man jose
@Landini 6500
Ook mijn heeft geen hoog laag of hoe en lage mijnes heeft gewoon 6 versnellingen vooruit e 2 achteruit. Als je hoog laag wel hebt is dat een "" tussenbak"" die word tussen de achterbrug en de versnellingsbak geplaatst.
6pitter
@old man jose Ik heb de riemaandrijving er niet op zitten en de handrem op de achteruit eraf gehaald op advies van anderen. Als ik de aftakas inschakel dan veranderd het geluid niet. Afgelopen zomer had ik de indruk dat het geluid van het achteruit tandwiel kwam omdat dit in tegengestelde richting draaid als hij in de 6 staat, maar daar heb ik andere tandwielen ingezet, zonder resultaat. Inderdaad is het schakelpatroon anders dan ik dacht.

(klik om te vergroten)

Landini 6500
@old man jose de mijne met de handel naar beneden 3 versnellingen en 1 achteruit handel naar boven weer 3 versnellingen en 1 achter uit
dit is geen 6 maar 2x 3
old man jose
@Landini 6500
Je hebt gelijk.
6pitter
@old man joseHet is net zoals je het bekijkt. Maar zo bedoelde ik het in eerste instantie ook. Maar ik dacht ook dat het 3 laag en 3 hoog was, maar in rijsnelheid is het 5 en 6
ford3600fan
Misschien even een video plaatsen, ben benieuwd hoe het klinkt. Zo kunnen mensen misschien ook beter oordelen wat het probleem kan zijn.
+3
6pitter
Gevonden!
slecht lager tussen de versnellingsbak en de as waar het pionwiel aan zit.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!