Mc-Cormick D 326 - Vervangen van de koppeling

Als nieuwe en dus onervaren bezitter van een Mc Cormick d-326 vroeg ik mij af, of de koppeling ook kan worden vervangen, zonder de bak en de motor te scheiden.Zoals uit een voorgaande vraag bij een ander type ook het geval was. Ik heb nog veel meer vragen, maar die volgen later. Alvast bedankt voor de eventuele reacties.
Hendrikus

Reacties

Fendt_favorit
Nee, dit kan niet. Je krijgt hem niet gecentreerd.
Bart_VW
Proficiat met je aankoop, ik hoop dat je er veel plezier aan mag aan beleven!

Ik heb de koppeling ooit laten vervangen door iemand die in mijn ogen heel wat kennis en ervaring heeft. Volgens deze man was het uit elkaar halen (doormidden dus) veel makkelijker dan het gepruts door het inspectieluik.
Voor wat het waard is...
Fendt_favorit
Door het inspectieluik gaat niet, je krijgt hem dan niet gecentreerd. Hiermee bedoel ik dus dat je hem niet recht in het midden krijgt te zitten!
dieselinmijnbloed

stelt niet zoveel voor, bij een 326.
Als je maar zorgt dat de schommelas (vooras) geblokeert is, en je een garagekrikje hebt, waar mee je de vooras en motor naar voren kunt rijden.
Voor de rest is het een kwestie van uitmekaar bouten, en de leidingen afkoppelen.
caseih212
Tuurlijk gaat dat wel ZONDER de motor en versnellingsbak van elkaar te scheiden! Ik heb er al minstens 10 zo gedaan. van onderen deksel (6 bouten) losdraaien, dan 'Antriebswelle' losdraaien. Vervolgens drukgroep losdraaien (ong. 15 boutjes), dan koppelingsplaat eruit.

Bij montage gewoon alles weer in omgekeerde volgorde monteren en FERTIG!
caseih212
En gepruts valt heel hard mee, als je maar zorgt dat je je gereedschap goed voor elkaar hebt en voldoende licht hebt 😉
Fendt_favorit
Hoe centreer jij de platen dan???
old man jose
Er zijn heel veel goochelaars onder de TFrs
Fendt_favorit
Ja, ik zou niet weten hoe je via een kijkluikje de koppelingsplaten kunt centreren. Dat kun je alleen doen door een paspen te maken (lees: een pen wat de price-as moet voorstellen) zodat je de platen precies midden in de drukgroep kunt krijgen, en dat krijg je bij mijn weten niet door een kijkluikje.
caseih212
Laat ik als eerste vragen: weet je hoe de aandrijfas (lees: as van 'motor' naar versnellingsbak) eruit ziet van een McCormick 3/4 cilinder?
Hendrikus
Iedereen hartelijk dank voor de reacties. Het was voor mij een intressante en zeer leerzame discussie. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn volgende vraag vinden. Alvast bedankt en een prettig weekend.
Fendt_favorit
Ja natuurlijk, heb een D326 van voor tot achter uit elkaar gehad. Maar dan nog moet je de platen centreren, en dat kun je bij geen een merk tractor door een kijkluikje heen doen.
caseih212
Ja dat kun je dus wel, ik vervang ik 25 min een koppelingsplaat daarvan 😉 ik maak dus ook gebruik van de verbindingsmof... als je snapt wat ik bedoel 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 326 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!