ZF a230 versnellingsbak van Deutz/eicher/Schluter

Wij krijgen het tandwiel niet los wat op de foto staat. Wie weet raad? Er zit ongeveer 2 cm m6 draad in, maar is veel dieper. Echt geen idee hoe deze te verwijderen.
Deutz Hedel

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

bas101
Vreemd een tandwiel waar haaks een busje met schroefdraad op zit , nog niet eerder gezien , ik heb al diverse ZF bakken gedemonteerd maar nog niet dit type bij ZF ,t is bijna altijd een legpuzzel hoe t in elkaar zit en dan is bovendien bij ZF alles bomvast gemonteerd , meestal dubbel gezekerd met een borgmoer op schroefdraad wat op zijn beurt weer geborgd wordt door een kapje met lipjes , lagers zijn meestal geborgd met seegerringen , tandwielen nog eens met keilen op een as , het kan er in bijna alle gevallen maar op 1 manier uit , eerst moeten de astrechters met steekassen eraf dan het differentieel er uit en dan pas kunnen de tandwielen met assen uit de versnellingsbak eruit maar tot ver was je al gekomen zie ik , waarschijnlijk moet nu de bak rechtop gezet worden en moet de bovenste as onder de pers eruit geperst worden , dit dan ook weer in 1 richting , ik schrijf waarschijnlijk dus helemaal zeker weten doe ik dit niet.
Deutz Hedel
@bas101 de as bestaat uit meerdere delen, en volgens het boek moet het eerste deel er naar achter toe uit, echter als ik die opspan komt het tandwiel onbeweegbaar vast waardoor het lijkt dat deze los moet kunnen.
Wim1
Waarschijnlijk is dit een paspen, welke eruit te trekken is door er een slagtrekker in te draaien ( of hol persje)
bas101
@Wim1 dat dacht ik in eerste instantie ook die zal er waarschijnlijk eerst uit moeten voor je weer verder kunt.
Deutz Hedel
Zal morgen eens proberen.
donkey63
Wat Wim schrijft, paspen met M6, eruit trekken met slagtrekker.
Deutz Hedel
Zit geen beweging in helaas. Weten jullie dit zeker?
donkey63
@Deutz Hedel Hoe heb je dit gedaan??
Met slagtrekker??
Als je het tandwiel een halve slag draait, dan zie je geen gat zitten. Eigenlijk een rare manier van borgen. Paspen kan in theorie er zo uit vallen. Zit op de pen aan buitenzijde geen schroefdraad? Kun je de pen misschien links om draaien.
Succes.
bas101
Probeer t eens met google : zf a230 getriebe zerlegen
Deutz Hedel
Allen dank, ik heb hem eruit, toch met een zware slagwerkers m6. Blijft bijzonder zo’n busje gewoon klem in een tandwiel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!