Illustratie van:

Iseki tx1500 - wartel van startschakelaar verrot

De wartel waarmee de startschakelaar vastzit op het "dashboard" draait door als ik hem vastzet. Schakelaar zelf is goed. Ik heb nieuwe zien langskomen voor ongeveer 80 euro. Als ik daar aan ga beginnen is het eind zoek, dus de vraag is of jullie hier al een keer mee te maken hebben gehad en wat dan jullie oplossing was. De draad in de wartel is versleten, die van de schakelaar lijkt gewoon goed. Dus een nieuwe wartel zou mooi zijn, maar waar haal je zoiets? Enig idee? Groet!

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Duitshuisje: Ik heb het even bij mijn TX bekeken (de voorgloei-/startschakelaar) en deze zit met een (uitwendig) gladde ring met binnendraad gemonteerd. Ik heb het overigens niet losgedraaid want ik vrees dat de schakelaar dan bij mij kapot gaat (en heb jij mooi een gratis goede wartel 😛 ).
Ook zag ik een koper/messing pijpfitting liggen, met hierin fijne schroefdraad ("gasdraad") . De fitting is met 1,25 inch binnendraad te groot maar wellicht kun je een (1 inch? ) fitting met passende draad vinden en hier een ring afzagen die als wartel te kan dienen.

schroefdraadherkenning:

acess.nl/dbdocs/file_4.pdf/
+1
duitshuisje
Hoi Winsumar, dank voor je idee, is zoals meestal een goed idee. Ik ben nu op het spoor van een wartel van een scooter op ( josdijkman.nl/moer-m28-koppeling-scooter.html/ ). heb per mail de spoed gevraagd. Ik moet denk ik hebben M28x1,0, maar moet zeggen dat het meten van zo'n kort stukje draad best lastig is. Het zou ook WW 24G kunnen zijn, maar misschien is dat wel hetzelfde. De draad is te fijn voor dingen die ik heb rond zwerven. Dat is het eerste waar een mens naar kijkt. Lijkt wat op fotocameradraad. Heb ook gekeken of het mogelijk is om een vervangende bevestiging te maken. Is nog niet zo makkelijk, maar misschien niet onmogelijk, maar ga ik pas uitdokteren als ik geen wartel kan vinden. Ik laat nog weten hoe het loopt.
+1
duitshuisje
Vandaag heb ik de bedrading in orde gemaakt (daarom moest ie los) en kon het startslot zonder de kunststof ring toch nog redelijk vastzetten voor zolang als het duurt. tevens had ik last van een niet bijladende dynamo, waardoor ik de dynamo heb laten reviseren, hetgeen niet hielp. het controlelampje bleef aan. Na deze ingreep is het lampje weer uit en laadt hij weer goed bij! Was dus toch een beroerd contact. De moer die ik nodig zou hebben is mi M28x1,0 en dat is een koppelingsmoer bij een scooter en eenvoudig te kopen. Groet!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki tx1500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
386