Gezocht: Houthakselaar

Ik zoek een houthakselaar voor hout chips ,maar heb nog enkele vragen hier om , wij zijn dus opzoek naar een hout hakselaar/chipper ? Kan iemand mij verduidelijken wat juist het verschil is tusse een gewone hakselaar of een hout chipper ? We zouden een hele hoop takken willen hakselen , maar we zouden er uiteindelijk hout chips van moete maken , en niet zo van die sliertige haksel ? Iemand meer uitleg ? En of welk merk hier het beste in is ? En waar er snel slijtage aan komt ? Eventuweel als ik hem 2de hands koop ?
nico_v_e

Reacties

Fast Eddy
In gewoon Nederlands het een houtversnipperaar. Je hebt ze in 2 uitvoeringen 1 met een trommel of 1 met een hakselschijf/werprad. Ik zelf heb er 1 met een trommel maar die is niet geschikt voor takken met vers blad, kerstbomen en coniferen. Als je het meest gangbare type neemt dus met hakselschijf/werprad kun je daar het meeste hout wel mee versnipperen. Maar koop geen Chinees ding daar krijg gigantisch veel spijt van.
nico_v_e
@Fast Eddy hey , ik bedoel dat er volgens mij 2 soorten zijn ? Van rad , klopt dit ?? Hij zou moete hout chips maken , dus zonder bladeren en groen afval , enkel tak hout ,de hout chips zouden moete dienen voor bio massa .. van daar de vraag , maar het zou moeten betaalbaar blijven 😄
houthandel1056
@nico_v_e staat op marktplaats nog een schliesling te koop, die hebben we op t werk ook, goede ervaring mee
Fast Eddy
@nico_v_e

Voor mooie snippers(chips) is een trommel versnipperaar het beste. Alleen blazen die niet zo ver of er moet een waaier bij op gemonteerd zijn.
nico_v_e
@Fast Eddy welk merk heeft een goede trommel versnipperaar ? Wij hadden op het werk een hakselaar met een schijf met messen als het ware , die deed wel redelijk zijn werk , maar als de messen bot waren kwamen er meer slierten uit dan chips 😉 alvast hartelijk bedankt !!
Fast Eddy
@nico_v_e

Was dat toevallig een Van Daele?
Ik heb zelf een Erjo maar die maken tegenwoordig alleen nog maar groot spul.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!