Fendt 309 LSA - (Hydraulische) topstang gezocht 309

Ik ben op zoek naar een nieuwe topstang voor mijn 309.. de oude die ik heb is wat tekort. Nu heb ik bij granit de juiste maat van topstang gevonden voor mij enkel zit ik met de vraag of deze wel sterk genoeg is. Deze draad is 'slechts' M30 dit vindt ik er persoonlijk nogal licht uitzien omdat we op geen enkele andere trekker behalve de mf 135 een topstang hebben die 'maar' zo zwaar is.
Weet iemand of dit uberhaupt sterk genoeg is voor dit type trekker en of een andere website oid waarop deze aangeboden worden.
Verder had ik graag teweten gekomen or er iemand is die ervaring heeft met hydraulische topstangen? Ik ben aan het twijfelen of ik niet beter opeens zoeentje koop ivm het gebruikersgemak? Kan je deze bv aankoppelen dmv je olieventiel drukloos te zetten en dan met de hand de topstand in te duwen/ uit te trekken?
En evt hier een website voor..?

Let op het gaat om een toptang voor een fendt 309 lsa deze heeft geen standaard cat 1 2 of 3 kogels.

Alvast bedankt
YaMaGa

Reacties

schluterman
Ik heb aan mijn schlüter super 850v een hydraulische toestand zitten van granit al 11 jaar en nog steeds heel
+1
Mdbm
@schluterman Soms is een vaste gemakkelijker. Aan iedere machine heb ik een topstang van de juiste lengte. De hydro topstang vind ik wel onmisbaar bij de hefmast en grondbak.
fendtjecis
Licht er net aan wat voor werk je ermee gaat doen. Met een licht cultivatortje heeft deze niets te lijden maar ga je met een zware ploeg, kunstmeststrooier en maaier te werk is dat toch wel licht
schluterman
@fendtjecis ik heb er al gekke dingen mee gedaan en hij is nog steeds heel
RobVolvo
M36 wordt vaak gepakt voor cat.3, 309 is allemaal nog cat.2 schat ik, dus zou zelf voor een 309 wel m32 pakken denk ik. 😉
appie1967
M30 kan prima gebeurd niks mee
Wimsumar
Beste YaMaGa:

Quote:
'slechts' M30

Pisbakijzer?

De originele FENDT 309 topstang is M27.

techniekwebshop.nl/driepuntshefinrichting-passend-…
YaMaGa
@Wimsumar ik vindt dit toch bijzonder licht gemaakt dan .. en zeggen dat wij eens met een bakje mais van ongeveer 700 kg een topstang gebroken hebben op een mf 135?
Wimsumar
Beste YaMaGa:

Quote Reactie van @YaMaGa:
topstang gebroken hebben op een mf 135?

Op het oog lijkt M27 misschien licht, maar nogmaals, het gaat om de materiaal(ijzer)kwaliteit.
De +/_ 50 jaar oude M.F.-135-topstang heeft erg fijne (niet grof) schroefdraad welke naast slijtage ook 'gewoon' wegroest.
Ronijn
Wij hebben aan alle trekkers een hydraulische topstang met vanghaak. Als je er eenmaal aan gewend bent kun je bijna niet meer zonder. Wel met een terugslagklep, zodat de topstang niet kan verlopen. Daarom kun je de topstang niet met de hand verschuiven.
Vaste topstang werkt ook prima. Maar bij de meeste machines is het makkelijker dat je em kan verstellen. Bijv de kuilsnijder met hefmast, de grondbak, hefmast, maaier, ed
Tractor TV
@Ronijn Wij hebben voor een aantal trekkers een hydraulische topstang. Hydraulische is eigenlijk alleen handig als je de lengte tijdens het werk moet verstellen. Wij gebruiken voor onder andere de maaier, grondbak, schuiver en verdeler een hydraulische topstang.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!