Hoe verwijder je witte sludge (mayonaise) uit hydraulieksysteem

Beste trekkers,

Ik heb een McCormic D322 (1963). Bij nalopen van het hefsysteem wilde ik ook de hydrauliekolie wisselen. Nadat ik de olie heb opgevangen bleef er in het reservoir (waar ook de mechanica in zit) een dikke laag mayonaise over. Ook door de lage temperatuur is het echt dikke trap en loopt het niet weg. Na enige tijd verwarmt te hebben met een föhn ging het al beter, maar nog lang niet alles is weg. Er zal ook wel troep in de leidingen en pomp zitten denk ik.

Wat gebruiken jullie om dit weg te krijgen? Ik kan er niet bij met een doek. Zijn er middeltjes of technieken die jullie kunnen aanraden? Waarin lost die troep goed op? (zonder de pakkingen op te vreten)

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Deel dit topic

Reacties

+1
wotan2
Zonder ervaring te hebben, zou ik met diesel een (paar) keer doorspoelen.
Wimsumar
Beste Mrtn Hwr:

Quote:
Beste trekkers

Nou, nou, nou zeg, "trekkers", "witte sludge" op welk forum zit je met je gedachten? 😉

Je kan het beste het hydraulisch systeem 2 `a 3X in korte tijd en onder warme omstandigheden achter elkaar verversen. (Eventueel de hydrauliekolie van andere trekker(s) vroegtijdig verversen om "goedkoop" spoelolie te krijgen).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0