Dynamo 12 volt 11 ampere

Hallo, ik ben op zoek naar een goede dynamo voor mij mc cormick d-326.
ik heb een aantal gezien maar mijn vraag is.....
is een 12 volt dynamo met 11 ampere genoeg of moet ik kiezen voor een dynamo met meer ampere's?
mvg romke rozema

Deel dit topic

Reacties

bas101
Is voor oldtimergebruik genoeg , vroeger werkten ze dr ook s avonds mee dat heet lichten aan , hield mss niet over , maar toen werkte t ook.
Romkerozema
Dus inpensipe zou ik wel een 12 volt 11 ampere dynamo erop kunnen zetten zonder problemen te hebbendat ik lege accu heb na een avond gebruik te hebben gemaakt van alle lichten op me trekker?
SjoerdHylke
@Romkerozema Als je zeker wilt zijn kun je er een zwaardere dynamo op zetten. Dit heb ik toen ook met mijn fendt gedaan en ga ik ook met de massey ferguson doen aangezien hier ook werklichten op komen.
+1
bas101
12v x 11a = 130 Watt , koplampen 45w stk + achterlichten 5 w stk = 100 Watt , heb je nog 30 Watt of ca. 2,5amp over voor om de accu te laden of wat anders , motor moet dan wel gemiddeld 1000 toeren draaien , bij stationair loopt ie alsnog leeg maar ik neem aan dat dr geen gek is die een tractor de hele avond de tractor stationair laat lopen met de lichten aan .
mdoornekamp
Beetje verlichting vraagt wel stroom. 96 Watt verlichting is al 8 ampere. P = V x i. Vermogen (W) = volt x ampere
Romkerozema
Moet ik bij een gelijkstroom dynamo ook een spanningsregelaar gebruiken net als bij een wisselstroomdynamo?
Wimsumar
Beste RomkeRozema:

Quote Reactie van @Romkerozema:
Moet ik bij een gelijkstroom dynamo ook een spanningsregelaar gebruiken net als bij een wisselstroomdynamo?

Op jouw Mc Cormick D-326 zal nu een gelijkstroomdynamo zitten, met hierbij een losse spanningsregelaar elders op de trekker.
Ik vraag me af of deze (misschien al zeer oude) regelaar de stroom van een 'zwaarder' (gelijkstroom)dynamo aankan?
Als je dan een 'zwaarder' dynamo wilt plaatsen neem dan een wisselstroomdynamo. Deze hebben in de meeste gevallen een op-/ingebouwde spanningsregelaar.
bas101
Ja
fergusonnetje
Meestal zit die er bij een wisselstroomdynamo al in.
bas101
Spanningsregelaar moet zowel qua Voltage als Amperage overeenstemmen met de dynamo , ik ga er vanuit dat hier een gelijkstroom dynamo op zit , zet je je er een wisselstroomdynamo op dan komt dit de originaliteit van de tractor niet ten goede , bij diegene die een wisselstroomdynamo op een oude tractor monteren vraag ik mij altijd af waarom ze dan ook geen stuurbekrachtiging monteren , geen luchtgeveerde stoel monteren , geen verwarmde cabine monteren etc.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @bas101:
bij diegene die een wisselstroomdynamo op een oude tractor monteren

Zal wel wezen omdat er vaak maar heel kort even mee gewerkt/gereden wordt, en dan moet de accu nog weer vol ook.
Vroeger heeft men allicht gedacht dat een tractor hooguit af en toe even kort zou draaien en in de regel voor meerdere uren per keer gebruikt zou worden?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN