Illustratie van:

Fiat 160-90 Turbo DT - Priesas vervangen

Hallo.
Ik moet mijn priesas van de aftakas vervangen van mn 160-90. Heeft iemand hier ervaring mee?
Kan deze via de achterkant er uit? Bij de kleinere fiats is dit wel zo, maar deze heeft hydraulisch ingeschakelde koppeling.
Of moet die ook vanaf de zijkant los?
Of moet zelfs de hele cabiene er af?

Iemand die hier ervaring mee heeft met dit type?

Gr robin

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Quote:
van mn 160-90

Sinds wanneer heb jij een 160 90?
Toch die met fronthef uit denemarken?
Fotos?
Price as weet ik helaas niets van af
Wilting NH
@Fendt926Driver sinds een maand ongeveer 😋. Nee niet die uit denemarken. Een uit duitsland.
Fendt926Driver
@Wilting NH verdorie. Mooi man.
Trekker voor thuis op boerderij of voor trekkertrek?
Schakel of powershift?
Wilting NH
@Fendt926Driver voor thuis erbij. Wouden wat zwaarders op de bult. Mechaniese bak. Kan zo wel even een fototje uploaden.
Maar hij zal vast ook wel een keer op tt verschijnen😋
Fendt926Driver
@Wilting NH ok en als er zoiets bijkomt gaat jou fiat liefhebberij weer op spelen?
Als new holland rijder was een 8630 of die supersteer gevallen ook nog een optie geweest...
Wilting NH
@Fendt926Driver 8670 bedoel je denk ik ofniet? Dan had het wel een G moeten wezen😂. K had bijna een G210 van mn buurman gekoch, maar die had problemen met de bak, en daarom er maar vanaf geZien. Maar die hebben ook alleen maar 1000 touren aftakass en das een beetje een nadeel. Net als een 180-90. Daarom wou k een 160-90 hebben
Fendt926Driver
@Wilting NH ok duidelijk. Heel veel plezier ermee...
+8
Wilting NH

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
@Wilting NH mooi. En direct al met fronthef en brede banden.
Super...
+4
Bakker S
@Wilting NH Je gaat ff vloeken. De achterkant er af is nog makkelijk. Komt er een halve meter aftakas uit. Dan komt het mooiste gedeelte. De rechter zijkant moet open net voor de achteras. Daar wordt de PTO en de VOORWIELAANDRIJVING plus 2wielaandrijving ingeschakelt. Als je de zijkant er af hebt zie je de pto inchakeling plus het pompje die dit alles aandrijft. Je kunt dit wat laten kantelen maar dan zie je dat de stang die de pto inschakelt in de weg zit. Zeer BELANGRIJK dat de deze er niet uit trekt!! Deze met een hamer naar binnen tikken ivm met zijn arreterings kogeltje. Aanzuigleiding van de pompje er af halen incl leidingen. Dan kun je het pompje er af halen. Alles moet er uit denk ik incl platenpakket. En dan zie je het wel verder wat je moet doen. Denk er om, als er een onderdeel valt moet je de pot van de 4wielaandrijving er af halen. Dit alles is echt een vervelend klusje dus zou ik er als ik jouw was een nieuw platen pakket in zetten plus pomp. Bij mij zit er nu een zwaardere pomp op dan standaard. Dit was beter volgens de Fiat dealer. Wil je meer weten, stuur mij ff persoonlijk bericht en dan stuur ik je mijn mobiel nr ff. Ik heb er nog foto`s van maar die moet ik ff op zoeken vanmiddag. Veel succes. Mvg S. Bakker
+1
Fendt926Driver
@Bakker S super uitleg.
Mooi.
Toevallig ook verstand van fendt??
Altijd makkelijk zon wandelend werkplaatshandboek
+1
Bakker S
@Fendt926Driver Helaas niet. Maar al doende leert men. De Fiat zijn al relatief oud. Monteurs die eraan werkten zijn nu vaaks al met pensioen. Daar mee gaat kennis verloren. Mooi dat we elkaar hier op tractorfan kunnen helpen en de kennis delen.
Wilting NH
@Bakker S bedankt voor de uitleg, zo duidelijk heb ik hem nog niet gehad😋. Gaat nog een hele klus worden lees k wel 🙈 ik stuur je even pb
Fendt926Driver
@Wilting NH zo heel ver wonen jullie ook nog niet uit elkaar. Of de trekker daar heen of hij naar jou toe kom je al heel ver in een middag.....
SJB533
@Fendt926Driver
Soasel is dichterbij.
Wilting NH
@Fendt926Driver de trekker komt momenteel niet meer zo ver😂
DANOONTJE POWERR
@Wilting NH
Als Jan zegt dat de cabine eraf moet ben ik bang dat je hem toch moet geloven. 😜
+1
Wilting NH
@DANOONTJE POWERR

Ja maar jan appte mij later nog dat die zogouw niet had gezien dat t om de aftakas priesas ging. En dan kon t nog wel is wezen dat dat wel via de achterkant kon.

MAar heb inmiddels 3 mechanisatie bedrijven gebeld, en t lijkt dus dat die wel via de achterkant kan, en via de zijkant er bij.

Maar dat word nog wel een dag sleutelen voor die er uit is 🙈
assink
Misschien dat latrago goor d'r iets over kan zeggen? Hebben in het verleden ook veel met fiats gedaan.
ronald73
Lijkt mij ook dat die naar achteren eruit moet. Achterdeksel eraf, daarna zijdeksel om de aftakaskoppeling te demonteren, daarna kan je pas bij die as komen.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 160-90 Turbo DT ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.095